Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?


| Прочетено Прочетено: 716 пъти | КоменариКоментари: 0Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство.

Eдин от начините да активирате стихията Огън в себе си е да бъдем суетни. С тест може да се определи каква е моментната ни стихия. Стихиите са в динамика, т.е променят се. Това се случва както вътре в нас, така и навън.

Когато се раждаме, в нас 4-те стихии се намират в определено съотношение. Една от тях - преобладава, а другите - или са в малко количество, или в недостиг.

Трябва да се знае, че зодията не е определяща за това, човек каква преобладаваща стихия ще има.

Изявената стихия е ресурс за човека, т.е тя му помага в живота. Когато една стихия е в малко количество, човек трябва да работи тя да се прояви.

Човек може да определи своите 4 стихии по  рождение. Когато се знае, че Водната стихия преобладава, трябва да се има предвид, че тя е особена стихия, т.е заради своите агрегатни състояния, тя има свойството да имитира останалите стихии. Наблюдават се напр. бурни емоции, като така се имитира кипяща вода и се имитира стихията Огън. Това може да подведе човека да смята, че е с преобладаваща стихия  Огън, но всъщност това е Водната стихия.

Трябва също да се знаят характеристиките на всяка една стихия, но и как взаимодействат помежду си. В природата стихиите действат точно така: взаимодействат си едновременно и по всяко време. Това се случва и вътре в нас. Затова човек не може да работи само върху една стихия, а има начини как те да се държат в баланс.

Как да балансираме Водната стихия, когато тя е в повече?

Тогава емоциите вземат превес. Затова първо трябва да се опитаме да разберем нашите емоции: откъде са се породили, коя е силната емоция, колко е силна, а също тази емоция чужда ли е, или е моя? Т.е включваме Въздуха.

Можем да балансираме Водната стихия и чрез Земната стихия. Земята дава посока, конкретика, форма и структура на Водата, и така може да се укроти Водата, както тя си има напр. корито.

Може и да се въздейства чрез действието на Огъня. Вместо да се оставяме тази емоция да ни завладее, да направим така, че Водата като прекипи да се изпари. Напр. чрез спорт или движение, да се изчисти къщата, и тогава мислите отиват в друга посока.

Не трябва да се забравя човек да изчисли и съвместимостта с партньора / интимен, бизнес/, а също и между родители и деца. Целта е да се учим един от друг, затова се привличаме един с друг, носейки определени стихии.

Няма прав, няма крив, всеки е прав за себе си, затова няма нужда от обвинения. Целта е не да влизаме в конфликт, а да се учим от хубавото в другия.

За контакти с Магдалена Пюскюлева:
+359 888 798963;
- във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата й: power of seven artsАкценти от ЗдравницаЗмии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

Змии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

При ухапване от змия от неотровните видове, като смок стрелец или смок мишкар, оставят малки дупчици по кожата на ухапаното място. В момента на ухапването може да има и кървене, но те са безобидни....още

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Кремена Стефанова, организатор на КоренЯк - фермерски и занаятчийски пазар - Стара Загора в първо интервю за Здравница....още

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билките за летния сезон са бял бъз - сироп с мента и лимон (това са диуретици). Босилек, мента и лайка: това са успокояващи и релаксиращи лечебни растения....още

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Жените са около 10 пъти повече склонни към развитие на психични разстройства с хранителни прояви (включително нервна анорексия), отколкото мъжете. Особено валидно това е за тези, които се занимават с такива видове спорт, като гимнастика и спортни танци....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email