Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?


| Прочетено Прочетено: 309 пъти | КоменариКоментари: 0Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство.

Eдин от начините да активирате стихията Огън в себе си е да бъдем суетни. С тест може да се определи каква е моментната ни стихия. Стихиите са в динамика, т.е променят се. Това се случва както вътре в нас, така и навън.

Когато се раждаме, в нас 4-те стихии се намират в определено съотношение. Една от тях - преобладава, а другите - или са в малко количество, или в недостиг.

Трябва да се знае, че зодията не е определяща за това, човек каква преобладаваща стихия ще има.

Изявената стихия е ресурс за човека, т.е тя му помага в живота. Когато една стихия е в малко количество, човек трябва да работи тя да се прояви.

Човек може да определи своите 4 стихии по  рождение. Когато се знае, че Водната стихия преобладава, трябва да се има предвид, че тя е особена стихия, т.е заради своите агрегатни състояния, тя има свойството да имитира останалите стихии. Наблюдават се напр. бурни емоции, като така се имитира кипяща вода и се имитира стихията Огън. Това може да подведе човека да смята, че е с преобладаваща стихия  Огън, но всъщност това е Водната стихия.

Трябва също да се знаят характеристиките на всяка една стихия, но и как взаимодействат помежду си. В природата стихиите действат точно така: взаимодействат си едновременно и по всяко време. Това се случва и вътре в нас. Затова човек не може да работи само върху една стихия, а има начини как те да се държат в баланс.

Как да балансираме Водната стихия, когато тя е в повече?

Тогава емоциите вземат превес. Затова първо трябва да се опитаме да разберем нашите емоции: откъде са се породили, коя е силната емоция, колко е силна, а също тази емоция чужда ли е, или е моя? Т.е включваме Въздуха.

Можем да балансираме Водната стихия и чрез Земната стихия. Земята дава посока, конкретика, форма и структура на Водата, и така може да се укроти Водата, както тя си има напр. корито.

Може и да се въздейства чрез действието на Огъня. Вместо да се оставяме тази емоция да ни завладее, да направим така, че Водата като прекипи да се изпари. Напр. чрез спорт или движение, да се изчисти къщата, и тогава мислите отиват в друга посока.

Не трябва да се забравя човек да изчисли и съвместимостта с партньора / интимен, бизнес/, а също и между родители и деца. Целта е да се учим един от друг, затова се привличаме един с друг, носейки определени стихии.

Няма прав, няма крив, всеки е прав за себе си, затова няма нужда от обвинения. Целта е не да влизаме в конфликт, а да се учим от хубавото в другия.

За контакти с Магдалена Пюскюлева:
+359 888 798963;
- във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата й: power of seven artsАкценти от ЗдравницаКак всеки от нас да може да открие сам и рано вероятно бъдещ раков проблем?

Как всеки от нас да може да открие сам и рано вероятно бъдещ раков проблем?

През последните години онкологичните заболявания излизат на първо място сред всички други социално значими заболявания по брой нови случаи....още

Революция в лечението на хемофилията - генна терапия може завинаги да излекува тези пациенти

Революция в лечението на хемофилията - генна терапия може завинаги да излекува тези пациенти

Нова генна терапия при хемофилия B беше препоръчана за одобрение от Комитета по лекарствените продукти в хуманната медицина към Европейската агенция по лекарствата (EMA)....още

Кой е бащата на модерната българска фармация?

Кой е бащата на модерната българска фармация?

"Здравница" продължава да ви запознава с големите имена на медицината и лечителското изкуство. Днес ще Ви запознаем с историята на акад. Любомир Желязков - бащата на българската фармация....още

Житния режим на Петър Дънов от 9 до 17 февруари 2023

Житния режим на Петър Дънов от 9 до 17 февруари 2023

Житният режим през 2023 г. ще започне от 8 февруари, когато Слънцето вече е навлязло в тропическият знак на Водолея, а Луната е започнала разпада си и от своя страна е в знака на чистотата - Дева....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email