Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?


| Прочетено Прочетено: 242 пъти | КоменариКоментари: 0Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство.

Eдин от начините да активирате стихията Огън в себе си е да бъдем суетни. С тест може да се определи каква е моментната ни стихия. Стихиите са в динамика, т.е променят се. Това се случва както вътре в нас, така и навън.

Когато се раждаме, в нас 4-те стихии се намират в определено съотношение. Една от тях - преобладава, а другите - или са в малко количество, или в недостиг.

Трябва да се знае, че зодията не е определяща за това, човек каква преобладаваща стихия ще има.

Изявената стихия е ресурс за човека, т.е тя му помага в живота. Когато една стихия е в малко количество, човек трябва да работи тя да се прояви.

Човек може да определи своите 4 стихии по  рождение. Когато се знае, че Водната стихия преобладава, трябва да се има предвид, че тя е особена стихия, т.е заради своите агрегатни състояния, тя има свойството да имитира останалите стихии. Наблюдават се напр. бурни емоции, като така се имитира кипяща вода и се имитира стихията Огън. Това може да подведе човека да смята, че е с преобладаваща стихия  Огън, но всъщност това е Водната стихия.

Трябва също да се знаят характеристиките на всяка една стихия, но и как взаимодействат помежду си. В природата стихиите действат точно така: взаимодействат си едновременно и по всяко време. Това се случва и вътре в нас. Затова човек не може да работи само върху една стихия, а има начини как те да се държат в баланс.

Как да балансираме Водната стихия, когато тя е в повече?

Тогава емоциите вземат превес. Затова първо трябва да се опитаме да разберем нашите емоции: откъде са се породили, коя е силната емоция, колко е силна, а също тази емоция чужда ли е, или е моя? Т.е включваме Въздуха.

Можем да балансираме Водната стихия и чрез Земната стихия. Земята дава посока, конкретика, форма и структура на Водата, и така може да се укроти Водата, както тя си има напр. корито.

Може и да се въздейства чрез действието на Огъня. Вместо да се оставяме тази емоция да ни завладее, да направим така, че Водата като прекипи да се изпари. Напр. чрез спорт или движение, да се изчисти къщата, и тогава мислите отиват в друга посока.

Не трябва да се забравя човек да изчисли и съвместимостта с партньора / интимен, бизнес/, а също и между родители и деца. Целта е да се учим един от друг, затова се привличаме един с друг, носейки определени стихии.

Няма прав, няма крив, всеки е прав за себе си, затова няма нужда от обвинения. Целта е не да влизаме в конфликт, а да се учим от хубавото в другия.

За контакти с Магдалена Пюскюлева:
+359 888 798963;
- във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата й: power of seven artsАкценти от ЗдравницаПолезно ли е гладуването преди зимата?

Полезно ли е гладуването преди зимата?

Сега е моментът за разтоварващи режими, защото има изобилие от плодове. Да поотслабнем малко, да си изкараме отровите от тялото, и да се подготвим за всички лоши неща, които ще дойдат със зимния сезон....още

Най-безполезна е при паник атаки и бърнаут е фразата - Стегни се!

Най-безполезна е при паник атаки и бърнаут е фразата - Стегни се!

Човек стига до това състояние и когато е твърде много взискателен към себе си, перфекционист, доста са критични към себе си, искат да блеснат, да се справят с всички задължения, които са поели…...още

Безплатни очни прегледи в ИСУЛ през октомври и ноември

Безплатни очни прегледи в ИСУЛ през октомври и ноември

В четири, поредни, петъка през октомври и ноември 2022 г. в Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ ще се провеждат безплатни очни прегледи....още

Вече имаме достъп до личното си пациентско досие

Вече имаме достъп до личното си пациентско досие

Приложението осигурява достъп на гражданите до личното им пациентско досие и вписаните в Националната здравноинформационна система (НЗИС) електронни прегледи, направления, рецепти, ваксини, резултати от лабораторни изследвания и др....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email