Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?


| Прочетено Прочетено: 578 пъти | КоменариКоментари: 0Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство.

Eдин от начините да активирате стихията Огън в себе си е да бъдем суетни. С тест може да се определи каква е моментната ни стихия. Стихиите са в динамика, т.е променят се. Това се случва както вътре в нас, така и навън.

Когато се раждаме, в нас 4-те стихии се намират в определено съотношение. Една от тях - преобладава, а другите - или са в малко количество, или в недостиг.

Трябва да се знае, че зодията не е определяща за това, човек каква преобладаваща стихия ще има.

Изявената стихия е ресурс за човека, т.е тя му помага в живота. Когато една стихия е в малко количество, човек трябва да работи тя да се прояви.

Човек може да определи своите 4 стихии по  рождение. Когато се знае, че Водната стихия преобладава, трябва да се има предвид, че тя е особена стихия, т.е заради своите агрегатни състояния, тя има свойството да имитира останалите стихии. Наблюдават се напр. бурни емоции, като така се имитира кипяща вода и се имитира стихията Огън. Това може да подведе човека да смята, че е с преобладаваща стихия  Огън, но всъщност това е Водната стихия.

Трябва също да се знаят характеристиките на всяка една стихия, но и как взаимодействат помежду си. В природата стихиите действат точно така: взаимодействат си едновременно и по всяко време. Това се случва и вътре в нас. Затова човек не може да работи само върху една стихия, а има начини как те да се държат в баланс.

Как да балансираме Водната стихия, когато тя е в повече?

Тогава емоциите вземат превес. Затова първо трябва да се опитаме да разберем нашите емоции: откъде са се породили, коя е силната емоция, колко е силна, а също тази емоция чужда ли е, или е моя? Т.е включваме Въздуха.

Можем да балансираме Водната стихия и чрез Земната стихия. Земята дава посока, конкретика, форма и структура на Водата, и така може да се укроти Водата, както тя си има напр. корито.

Може и да се въздейства чрез действието на Огъня. Вместо да се оставяме тази емоция да ни завладее, да направим така, че Водата като прекипи да се изпари. Напр. чрез спорт или движение, да се изчисти къщата, и тогава мислите отиват в друга посока.

Не трябва да се забравя човек да изчисли и съвместимостта с партньора / интимен, бизнес/, а също и между родители и деца. Целта е да се учим един от друг, затова се привличаме един с друг, носейки определени стихии.

Няма прав, няма крив, всеки е прав за себе си, затова няма нужда от обвинения. Целта е не да влизаме в конфликт, а да се учим от хубавото в другия.

За контакти с Магдалена Пюскюлева:
+359 888 798963;
- във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата й: power of seven artsАкценти от ЗдравницаЗащо баба Марта ту се смее, ту плаче?

Защо баба Марта ту се смее, ту плаче?

В народната представа Баба Марта е своенравна и капризна. Докато се смее, изведнъж заплаче. От месец март може да се очаква всичко. И добро, и лошо, и слънце, и сняг....още

Емил Нешев подкрепи децата с аутизъм в Русе

Емил Нешев подкрепи децата с аутизъм в Русе

Децата от Сдружение "Родители на деца и възрастни с аутизъм - Русе" имаха вълнуваща среща с Емил Нешев, или както всички го наричат - бате Емо, от СОП Спорт Самбо за развитие – София....още

За да отгледаш едно дете, трябва цяло село

За да отгледаш едно дете, трябва цяло село

Йоанна Рачовска и Мартина Димитрова, членове на родителски кооператив "Морски таралежчета" - Варна за това как обучават и отглеждат 9 морски таралежчета....още

Рецепта с карфиол на Айдън Мустафов за хроничен цистит

Рецепта с карфиол на Айдън Мустафов за хроничен цистит

Със сигурност няма да преувелича, ако ви споделя, че няма жена, която да е страдала от хроничен цистит и да не е постигнала изцеление с отварата от карфиол....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email