Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?


| Прочетено Прочетено: 631 пъти | КоменариКоментари: 0



Как да балансирате стихиите си при преобладаваща Водна стихия?

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство.

Eдин от начините да активирате стихията Огън в себе си е да бъдем суетни. С тест може да се определи каква е моментната ни стихия. Стихиите са в динамика, т.е променят се. Това се случва както вътре в нас, така и навън.

Когато се раждаме, в нас 4-те стихии се намират в определено съотношение. Една от тях - преобладава, а другите - или са в малко количество, или в недостиг.

Трябва да се знае, че зодията не е определяща за това, човек каква преобладаваща стихия ще има.

Изявената стихия е ресурс за човека, т.е тя му помага в живота. Когато една стихия е в малко количество, човек трябва да работи тя да се прояви.

Човек може да определи своите 4 стихии по  рождение. Когато се знае, че Водната стихия преобладава, трябва да се има предвид, че тя е особена стихия, т.е заради своите агрегатни състояния, тя има свойството да имитира останалите стихии. Наблюдават се напр. бурни емоции, като така се имитира кипяща вода и се имитира стихията Огън. Това може да подведе човека да смята, че е с преобладаваща стихия  Огън, но всъщност това е Водната стихия.

Трябва също да се знаят характеристиките на всяка една стихия, но и как взаимодействат помежду си. В природата стихиите действат точно така: взаимодействат си едновременно и по всяко време. Това се случва и вътре в нас. Затова човек не може да работи само върху една стихия, а има начини как те да се държат в баланс.

Как да балансираме Водната стихия, когато тя е в повече?

Тогава емоциите вземат превес. Затова първо трябва да се опитаме да разберем нашите емоции: откъде са се породили, коя е силната емоция, колко е силна, а също тази емоция чужда ли е, или е моя? Т.е включваме Въздуха.

Можем да балансираме Водната стихия и чрез Земната стихия. Земята дава посока, конкретика, форма и структура на Водата, и така може да се укроти Водата, както тя си има напр. корито.

Може и да се въздейства чрез действието на Огъня. Вместо да се оставяме тази емоция да ни завладее, да направим така, че Водата като прекипи да се изпари. Напр. чрез спорт или движение, да се изчисти къщата, и тогава мислите отиват в друга посока.

Не трябва да се забравя човек да изчисли и съвместимостта с партньора / интимен, бизнес/, а също и между родители и деца. Целта е да се учим един от друг, затова се привличаме един с друг, носейки определени стихии.

Няма прав, няма крив, всеки е прав за себе си, затова няма нужда от обвинения. Целта е не да влизаме в конфликт, а да се учим от хубавото в другия.

За контакти с Магдалена Пюскюлева:
+359 888 798963;
- във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата й: power of seven arts











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email