Липсващата стихия е тема на живота ни, а тези, които имаме са наши помощници


| Прочетено Прочетено: 1306 пъти | КоменариКоментари: 0Липсващата стихия е тема на живота ни, а тези, които имаме са наши помощници

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство. Автор е на книгите "Силата на седемте изкуства"  и "Силата на четирите стихии", които са настолни наръчници за здраве и личностно развитие.

- Магдалена, с коя стихия се работи най-трудно?
- Може би с водата, защото тя има способността да имитира другите стихии чрез агрегатното си състояние. Може да кипи като огън, да замръзне като земя, да се изпари като въздух, и да си е в течно състояние. Затова нея я разглеждам последна в книгата „Силата на четирите стихии“. Важно е да знаем характеристиките на другите, за да разпознаем имитацията.

- Има ли "лесна" стихия?
- Не, за всеки човек все някоя стихия му е предизвикателство в живота.  Обикновено това е стихията, от която имаме липса или недостиг. Това означава, че тя е тема в живота ни, която да развиваме, тема по която работим цял живот. А тези стихии, които преобладават-те са наш ресурс, помощник, чрез които ще си помагаме да научим липсващата.

- Защо написа  книгата "Силата на четирите стихии"?.
- Тя е продължение на първата ми книга „Силата на седемте изкуства“. Последните 3 години изследвам стихиите как взаимодействат на физичен и психичен план. Особено е интересно в партньорство. Оказва се, че ако партньорите не съумеят да работят в тяхна полза, стихиите могат да се проявят в негативен план и да стигнат до раздяла. Числата се разбират след като ми дадат лични данни и попълнят съответни тестове.

Причината да я напиша е, че след работа с клиенти те имаха нужда от наръчник, защото информацията колкото и да е сбита и привидно „проста“, всъщност е много и се забравя. Самата книга няма 100 страници и не се чете веднъж. Наистина е настолна книга- наръчник.

Към нея има подарък цветни моливи и химикал, защото читателя рисува илюстрациите, които са под форма на арт практики. Така по-лесно се преживява стихията.

- През 2022 коя стихия ще преобладава, ако я съпоставим и с Китайския хороскоп за Тигъра?

- Преобладаването на стихия не зависи от китайския хороскоп или зодията. Това е едно от правилата. Аз например съм водна зодия, но преобладаващата ми стихия е въздух. Стихията, която ми е предизвикателство е земя, но аз се научих да я активирам в момента, в който започнах да разпределям денят  си и изобщо времето си по график.  

- А зимните месеци с коя стихия си пасват най-много?
- Не ги разглеждам по месеци, стихиите действат постоянно и едновременно. Няма значение дали сме януари, юли, септември. Стихиите въздействат и взаимодействат постоянно, независимо от всичко и нямат времетраене. В някои моменти може да бъда повече въздух, а в друг момент да се наложи да ползвам повече огъня.

- Какво можем да направим, за да сме в баланс с четирите стихии?
- Разбира се дала съм конкретни указания за всяка стихия в зависимост от това дали в момента е в недостиг или преразход, чрез изкуството и творчеството по лесен и приятен начин! Но първо е необходимо ние да познаваме характеристиките и особеностите на всяка стихия.

Имам обучение за това. В процеса на изследване разбрах, че се изисква време и наблюдение и разбира се практика, за да се усвоят стихиите. В обучението са включени медитации за баланс на всяка стихия, както и видеа. В сайта има тест и песнопойка, които можете да си изтеглите безплатно: https://powerofsevenarts.com/course-9.html

 - А как да разберем, че не сме в хармония с някоя от стихиите?
- Като сме научили характеристиките. В книгата съм описала подробно белезите по-които се разпознават. Информацията е особена и нямам как да се обясни кратко извън контекста. Има специфика и последователност.

Например, ако чуете израза „Аз да помогна!“ това е показател за ниско проявление на огън. Но тава в момента с нищо не ви помага, защото има много подробности около този израз и не можа в рамките на интервю да се извади от контекста. За това съм направила базово обучение- тренинг, в който се опознават стихиите и техните белези, ползи и начини на баланс.

- Каква е връзката на някои форми, цветове и звуци със стихиите. Дай примери.

- Цветовете на огъня са: червено, оранжево, жълто и златно;

Цветовете на въздуха са: синьо, сиво, жълто, сребърно, бяло, виолетово, синьо-зелен;

Цветовете на земята са: плътни, тежки, топли цветове- бордо, черно, охра, златно, кафяво, червено и розово;

Цветовете на водата са: бяло, зелено, синьо, жълто, сребърно, синьо-зелен.

Сигурно ви направи впечатление приликите? Ако ви е интересно да опознаете себе си през езика на Четирите стихии, можете да си закупите книгата и/или да се запишете на обучение.

Следващия месец сформирам група. Можете да се запишете на имейл: powerofsevearts@gmail.com

Питайте ме за промоция на курса и за безплатна онлайн работилница! Пожелавам ви да ползвате Силата на стихиите мъдро!

За контакти с Магдалена Пюскюлева:
+359 888 798963;
- във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата й: Power of seven artsАкценти от ЗдравницаЗмии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

Змии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

При ухапване от змия от неотровните видове, като смок стрелец или смок мишкар, оставят малки дупчици по кожата на ухапаното място. В момента на ухапването може да има и кървене, но те са безобидни....още

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Кремена Стефанова, организатор на КоренЯк - фермерски и занаятчийски пазар - Стара Загора в първо интервю за Здравница....още

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билките за летния сезон са бял бъз - сироп с мента и лимон (това са диуретици). Босилек, мента и лайка: това са успокояващи и релаксиращи лечебни растения....още

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Жените са около 10 пъти повече склонни към развитие на психични разстройства с хранителни прояви (включително нервна анорексия), отколкото мъжете. Особено валидно това е за тези, които се занимават с такива видове спорт, като гимнастика и спортни танци....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email