Липсващата стихия е тема на живота ни, а тези, които имаме са наши помощници


| Прочетено Прочетено: 1155 пъти | КоменариКоментари: 0



Липсващата стихия е тема на живота ни, а тези, които имаме са наши помощници

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство. Автор е на книгите "Силата на седемте изкуства"  и "Силата на четирите стихии", които са настолни наръчници за здраве и личностно развитие.

- Магдалена, с коя стихия се работи най-трудно?
- Може би с водата, защото тя има способността да имитира другите стихии чрез агрегатното си състояние. Може да кипи като огън, да замръзне като земя, да се изпари като въздух, и да си е в течно състояние. Затова нея я разглеждам последна в книгата „Силата на четирите стихии“. Важно е да знаем характеристиките на другите, за да разпознаем имитацията.

- Има ли "лесна" стихия?
- Не, за всеки човек все някоя стихия му е предизвикателство в живота.  Обикновено това е стихията, от която имаме липса или недостиг. Това означава, че тя е тема в живота ни, която да развиваме, тема по която работим цял живот. А тези стихии, които преобладават-те са наш ресурс, помощник, чрез които ще си помагаме да научим липсващата.

- Защо написа  книгата "Силата на четирите стихии"?.
- Тя е продължение на първата ми книга „Силата на седемте изкуства“. Последните 3 години изследвам стихиите как взаимодействат на физичен и психичен план. Особено е интересно в партньорство. Оказва се, че ако партньорите не съумеят да работят в тяхна полза, стихиите могат да се проявят в негативен план и да стигнат до раздяла. Числата се разбират след като ми дадат лични данни и попълнят съответни тестове.

Причината да я напиша е, че след работа с клиенти те имаха нужда от наръчник, защото информацията колкото и да е сбита и привидно „проста“, всъщност е много и се забравя. Самата книга няма 100 страници и не се чете веднъж. Наистина е настолна книга- наръчник.

Към нея има подарък цветни моливи и химикал, защото читателя рисува илюстрациите, които са под форма на арт практики. Така по-лесно се преживява стихията.

- През 2022 коя стихия ще преобладава, ако я съпоставим и с Китайския хороскоп за Тигъра?

- Преобладаването на стихия не зависи от китайския хороскоп или зодията. Това е едно от правилата. Аз например съм водна зодия, но преобладаващата ми стихия е въздух. Стихията, която ми е предизвикателство е земя, но аз се научих да я активирам в момента, в който започнах да разпределям денят  си и изобщо времето си по график.  

- А зимните месеци с коя стихия си пасват най-много?
- Не ги разглеждам по месеци, стихиите действат постоянно и едновременно. Няма значение дали сме януари, юли, септември. Стихиите въздействат и взаимодействат постоянно, независимо от всичко и нямат времетраене. В някои моменти може да бъда повече въздух, а в друг момент да се наложи да ползвам повече огъня.

- Какво можем да направим, за да сме в баланс с четирите стихии?
- Разбира се дала съм конкретни указания за всяка стихия в зависимост от това дали в момента е в недостиг или преразход, чрез изкуството и творчеството по лесен и приятен начин! Но първо е необходимо ние да познаваме характеристиките и особеностите на всяка стихия.

Имам обучение за това. В процеса на изследване разбрах, че се изисква време и наблюдение и разбира се практика, за да се усвоят стихиите. В обучението са включени медитации за баланс на всяка стихия, както и видеа. В сайта има тест и песнопойка, които можете да си изтеглите безплатно: https://powerofsevenarts.com/course-9.html

 - А как да разберем, че не сме в хармония с някоя от стихиите?
- Като сме научили характеристиките. В книгата съм описала подробно белезите по-които се разпознават. Информацията е особена и нямам как да се обясни кратко извън контекста. Има специфика и последователност.

Например, ако чуете израза „Аз да помогна!“ това е показател за ниско проявление на огън. Но тава в момента с нищо не ви помага, защото има много подробности около този израз и не можа в рамките на интервю да се извади от контекста. За това съм направила базово обучение- тренинг, в който се опознават стихиите и техните белези, ползи и начини на баланс.

- Каква е връзката на някои форми, цветове и звуци със стихиите. Дай примери.

- Цветовете на огъня са: червено, оранжево, жълто и златно;

Цветовете на въздуха са: синьо, сиво, жълто, сребърно, бяло, виолетово, синьо-зелен;

Цветовете на земята са: плътни, тежки, топли цветове- бордо, черно, охра, златно, кафяво, червено и розово;

Цветовете на водата са: бяло, зелено, синьо, жълто, сребърно, синьо-зелен.

Сигурно ви направи впечатление приликите? Ако ви е интересно да опознаете себе си през езика на Четирите стихии, можете да си закупите книгата и/или да се запишете на обучение.

Следващия месец сформирам група. Можете да се запишете на имейл: powerofsevearts@gmail.com

Питайте ме за промоция на курса и за безплатна онлайн работилница! Пожелавам ви да ползвате Силата на стихиите мъдро!

За контакти с Магдалена Пюскюлева:
+359 888 798963;
- във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата й: Power of seven arts











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email