Липсващата стихия е тема на живота ни, а тези, които имаме са наши помощници


| Прочетено Прочетено: 534 пъти | КоменариКоментари: 0Липсващата стихия е тема на живота ни, а тези, които имаме са наши помощници

Съветите са на Магдалена Пюскюлева - арт терапевт, магистър психолог и консултант, педагог по изобразително изкуство. Автор е на книгите "Силата на седемте изкуства"  и "Силата на четирите стихии", които са настолни наръчници за здраве и личностно развитие.

- Магдалена, с коя стихия се работи най-трудно?
- Може би с водата, защото тя има способността да имитира другите стихии чрез агрегатното си състояние. Може да кипи като огън, да замръзне като земя, да се изпари като въздух, и да си е в течно състояние. Затова нея я разглеждам последна в книгата „Силата на четирите стихии“. Важно е да знаем характеристиките на другите, за да разпознаем имитацията.

- Има ли "лесна" стихия?
- Не, за всеки човек все някоя стихия му е предизвикателство в живота.  Обикновено това е стихията, от която имаме липса или недостиг. Това означава, че тя е тема в живота ни, която да развиваме, тема по която работим цял живот. А тези стихии, които преобладават-те са наш ресурс, помощник, чрез които ще си помагаме да научим липсващата.

- Защо написа  книгата "Силата на четирите стихии"?.
- Тя е продължение на първата ми книга „Силата на седемте изкуства“. Последните 3 години изследвам стихиите как взаимодействат на физичен и психичен план. Особено е интересно в партньорство. Оказва се, че ако партньорите не съумеят да работят в тяхна полза, стихиите могат да се проявят в негативен план и да стигнат до раздяла. Числата се разбират след като ми дадат лични данни и попълнят съответни тестове.

Причината да я напиша е, че след работа с клиенти те имаха нужда от наръчник, защото информацията колкото и да е сбита и привидно „проста“, всъщност е много и се забравя. Самата книга няма 100 страници и не се чете веднъж. Наистина е настолна книга- наръчник.

Към нея има подарък цветни моливи и химикал, защото читателя рисува илюстрациите, които са под форма на арт практики. Така по-лесно се преживява стихията.

- През 2022 коя стихия ще преобладава, ако я съпоставим и с Китайския хороскоп за Тигъра?

- Преобладаването на стихия не зависи от китайския хороскоп или зодията. Това е едно от правилата. Аз например съм водна зодия, но преобладаващата ми стихия е въздух. Стихията, която ми е предизвикателство е земя, но аз се научих да я активирам в момента, в който започнах да разпределям денят  си и изобщо времето си по график.  

- А зимните месеци с коя стихия си пасват най-много?
- Не ги разглеждам по месеци, стихиите действат постоянно и едновременно. Няма значение дали сме януари, юли, септември. Стихиите въздействат и взаимодействат постоянно, независимо от всичко и нямат времетраене. В някои моменти може да бъда повече въздух, а в друг момент да се наложи да ползвам повече огъня.

- Какво можем да направим, за да сме в баланс с четирите стихии?
- Разбира се дала съм конкретни указания за всяка стихия в зависимост от това дали в момента е в недостиг или преразход, чрез изкуството и творчеството по лесен и приятен начин! Но първо е необходимо ние да познаваме характеристиките и особеностите на всяка стихия.

Имам обучение за това. В процеса на изследване разбрах, че се изисква време и наблюдение и разбира се практика, за да се усвоят стихиите. В обучението са включени медитации за баланс на всяка стихия, както и видеа. В сайта има тест и песнопойка, които можете да си изтеглите безплатно: https://powerofsevenarts.com/course-9.html

 - А как да разберем, че не сме в хармония с някоя от стихиите?
- Като сме научили характеристиките. В книгата съм описала подробно белезите по-които се разпознават. Информацията е особена и нямам как да се обясни кратко извън контекста. Има специфика и последователност.

Например, ако чуете израза „Аз да помогна!“ това е показател за ниско проявление на огън. Но тава в момента с нищо не ви помага, защото има много подробности около този израз и не можа в рамките на интервю да се извади от контекста. За това съм направила базово обучение- тренинг, в който се опознават стихиите и техните белези, ползи и начини на баланс.

- Каква е връзката на някои форми, цветове и звуци със стихиите. Дай примери.

- Цветовете на огъня са: червено, оранжево, жълто и златно;

Цветовете на въздуха са: синьо, сиво, жълто, сребърно, бяло, виолетово, синьо-зелен;

Цветовете на земята са: плътни, тежки, топли цветове- бордо, черно, охра, златно, кафяво, червено и розово;

Цветовете на водата са: бяло, зелено, синьо, жълто, сребърно, синьо-зелен.

Сигурно ви направи впечатление приликите? Ако ви е интересно да опознаете себе си през езика на Четирите стихии, можете да си закупите книгата и/или да се запишете на обучение.

Следващия месец сформирам група. Можете да се запишете на имейл: powerofsevearts@gmail.com

Питайте ме за промоция на курса и за безплатна онлайн работилница! Пожелавам ви да ползвате Силата на стихиите мъдро!

За контакти с Магдалена Пюскюлева:
+359 888 798963;
- във фейсбук: Magi Piuskiuleva;
- както и да следите страницата й: Power of seven artsАкценти от ЗдравницаБезплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето

Безплатни прегледи във ВМА за Деня на сърцето

Във връзка със Световния ден на сърцето (29 септември) специалисти от Военномедицинска академия (ВМА) ще преглеждат безплатно пациенти с проблеми с кръвното налягане....още

Сънната апнея отнема животи на пътя! 30 на сто от челните удари се дължат на заспиване

Сънната апнея отнема животи на пътя! 30 на сто от челните удари се дължат на заспиване

Важно е хората да познават симптомите и последствията за собственото здраве от обструктивната сънна апнея. Още по-важно е обаче да се проумее отговорността към близките и околните, особено на пътя....още

450 хил. души у нас живеят с редки болести

450 хил. души у нас живеят с редки болести

300 млн. души по света, от които 30 млн. в Европа и около 450 хиляди в България, живеят с рядка болест. Редките болести, между 6000 – 8000 на брой, са хронични, сложни, прогресиращи, инвалидизиращи и животозастрашаващи....още

Кампания за доброволно кръводаряване в София

Кампания за доброволно кръводаряване в София

На 28 септември 2022, сряда, от 11:00 до 14:00ч. Paradise Center съвместно с Национален център по трансфузионна хематология организират кампания за кръводаряване...още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email