Кои са истинските причини за болестите?


| Прочетено Прочетено: 187 пъти | КоменариКоментари: 0Кои са истинските причини за болестите?

Съветите са на Румяна Халачева пред списание 8.

Румяна Халачева е завършила Математическа гимназия в Габрово и ВИНС „Димитър Благоев“ във Варна. След дипломирането си заема ръководни длъжности в няколко български и чуждестранни фирми във Варна и София. През този период пламва желанието й за духовни знания, които решава да предаде на другите чрез един увличащ, зареждащ и много български роман, който съдържа скрити истини за съществуването ни и силата на човешкия дух. „Дълбините на древността“ излиза през 2018 г., а през 2022 г. е последван от продължението „Дълбините на душата“. Темите за здравето и запазването на младостта са широко застъпени и в двата.

Да изпиеш хапче се превърна в рефлекс при поява на неразположение. Нещата са ясни – боли те нещо, значи бързо към аптеката. А какво предизвиква състоянието, какво трябва да промениш, за да ти мине, какви са страничните ефекти на медикамента, с който се друсаш, за да продължиш неотложните си дела? Малко хора си задават тези въпроси.

Всеки иска хапче за болежките си веднага, защото е по-лесно. Хората стигнаха дотам, че да вярват, че съвременната медицина, която има своите неоспорими постижения, може да реши всеки техен проблем. Отиваш в аптеката, купуваш хапче, пиеш го с години, а това, че то не те лекува, някак остава на заден план и червената лампичка в главата на човек не светва какво се случва. Първото, което трябва да се осъзнае, че не може да се лекува само един орган, а цялото тяло.

Човешкото тяло на пръв поглед е материално. Нашето сърце произвежда електрическа енергия, нашият мозък- също, т.е в нашето тяло има електромагнитни импулси. С тяхна помощ мозъкът управлява цялото тяло. Освен материя, ние сме и енергийна същност. Още древните лечители са знаели, че не може да се лекуват очите отделно от главата, главата-отделно от тялото, а тялото- отделно от душата. Това е така, точно заради тази свързаност на материя и енергия. Тези електроимпулси поддържат нашето биополе и определената често на трептене на нашите тела. Когато сърцето произведе отрицателни чувства, а умът- отрицателни мисли, то електромагнитните импулси веднага се изкривяват, честота на тялото става различна и след известно време тялото започва да боледува.

Кои са истинските причини за болестите?
Причините за болестите са физически и духовни. Към физическите причини се числи най-вече натравяне на тялото с неправилно хранене, с приемане на безраборно количество лекарства, неизлагане на слънце, липса на движение, неправилно дишане. Към духовните причини са неправилните мисли.

Има и стремеж на някои микробиологични лаборатории в света, да създават все по-устойчиви микроорганизми, някои от които имат за цел да нападнат направо човешката ДНК. Тогава нашите защитни сили вече не са същите и не могат да бъдат същите.

Когато в нашите тела проникнат болествотворни агенти и се стигне до сериозна болест, то първото, което трябва да направим е да пречистим нашите тела от токсини, шлаки и паразити. Това става чрез лечебно гласуване или постене. Учителя Петър Дънов е казал, че 40 дни пост лекува всяка болест. Много важно е да се изключи захарта, защото повечето патогени се хранят с нея, дори и плодовата захар е добра за тях. Необходимо е осъзнато лечебно гладуване, да го искаме. Успоредно с това върви и пречистване на мислите, на душата на човек. 
Отрицателните мисли и чувства поддържат трептенето на болното тяло. По време на пост могат да се пият и съответните билки, подходящи за конкретния здравен проблем. Лекарствата, вземани с години, като химически субстанции се натрупват и отслабват цялото тяло. Билките е добре да се берат до 15-и юли, защото до тогава слънчевата светлина е най-силна и те стават най-лечебни.

Да се излагаме на слънце е полезно, създава се меланин, който е полезен и за битката с различни болести.

Заблудите в медицината
Да вземем онкологичните заболявания, те се разпространяват като епидемия в последните години. Според някои хипотези, ракът може да се причинява от кандида и затова е добре да се поддържа алкална чистота на тялото от Ph 7.45. Киселинната среда води до гнилостни процеси и е добра почва за патогените. Затова човек трябва да се стреми да постига алкална среда в своето тяло.

Не трябва да се мисли, че много болести са нелечими. Немалка част от тях могат да се повлияят чрез най-различни методи.
Много важно е да общуваме с природата, затова е задължително да прегръщаме дърветата, да ходим боси по тревата, да сядаме върху топлата земя, да гледаме слънцето.

Добре е да се включат билки в лечението: напр. живовлякът помага на панкреаса, пресният дафинов лист- сваля захарта, а като духовна причина за диабета се сочи липсата на всякаква радост от живота. Добре е тези хора да започнат да се радват на ежедневието, да се смеят на вицове, да слушат жизнерадостна музика, да гледат комедии. При високо кръвно налягане трябва да се пречисти тялото от калциеви отлагания по кръвоносните съдове, шлаки и др, и някои билки, които помагат са бабини зъби, зелени шишарки, като се добави и високоцелулозна храна -с много фибри, лимонов сок.

Когато имаме духовен проблем, решението винаги е с любов и прошка, а не със слагане на преграда, отхвърляне, отмъщение.Акценти от ЗдравницаЗмии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

Змии - какво трябва да знаем и как да се пазим от тях?

При ухапване от змия от неотровните видове, като смок стрелец или смок мишкар, оставят малки дупчици по кожата на ухапаното място. В момента на ухапването може да има и кървене, но те са безобидни....още

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Всяко населено място трябва да има свой фермерски пазар

Кремена Стефанова, организатор на КоренЯк - фермерски и занаятчийски пазар - Стара Загора в първо интервю за Здравница....още

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билков чай през лятото - хладен, а зимата - горещ

Билките за летния сезон са бял бъз - сироп с мента и лимон (това са диуретици). Босилек, мента и лайка: това са успокояващи и релаксиращи лечебни растения....още

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Спортна анорексия - рискът на спортуването и спортните танци

Жените са около 10 пъти повече склонни към развитие на психични разстройства с хранителни прояви (включително нервна анорексия), отколкото мъжете. Особено валидно това е за тези, които се занимават с такива видове спорт, като гимнастика и спортни танци....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email