Един по-нестандартен поглед към здравето


| Прочетено Прочетено: 923 пъти | КоменариКоментари: 0



Един по-нестандартен поглед към здравето

Съветите са на д-р Светла Балтова.

Светла Балтова е завършила Висшия медицински институт в Пловдив и е работила около 30 години като лекар със специалности вътрешни болести, кардиология и ревматология.

Интересите й в области като човешката съдба, живота и смъртта са я отвели към търсенията на духовното знание. Високо цени учението на Петър Дънов, събира негови лекции и беседи и ги публикува в поредица книги, издадени от ИК „Хермес“. Постепенно компетенциите и уменията й са се обогатили от срещите й с нейни колеги от чужбина, практикуващи алтернативни видове медицина. Към момента Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.

Здравето е въпрос на координиране на силите вътре в човека. Ако всички енергии у човека са хармонизирани, то дясната ръка е по-топла от лявата.Това може да се провери, когато се разтъркват двете длани една в друга.

За това координиране на силите говори в свои лекции и Учителя Петър Дънов.  В тях той говори за онези моменти, които говорят за това състояние, наречено пълно здраве. То включва 3 аспекта: физическо, умствено и душевно. Това означава електрическите и магнитните течения в човека да са в баланс, планетарните енергии, а също да сме в хармония с околните.

Ние идваме на земята с известни дисбаланси и ги коригираме с работа върху себе си. Целта е връзката между душата и тялото, от една страна и от друга, душата и ума, да тече правилно. В противен случай идват болести, препятствия, неразположения, които ни карат да се променим в положителна посока. Човек трябва да знае, че тези болести много често сам си ги е докарал, вкл. и тежките заболявания.
Има няколко начина да се координират силите на тялото. Това включва работа с 4-те елемента: въздух /дихателни упражнения/, със земята/ упражнения и разходки в природата/,  с водата, както и храненето.

Холистичните лекари знаят също, че всеки орган в човешкото тяло е под влияние на определена планета. И тогава трябва да се види тази енергия на органа в излишък ли е или не достига.

Друга взаимовръзка е между мозъка и стомаха.

Съвременният човек най-много активира в себе си Марсовата енергия, смятаме, че тя ни прави успешни, активни, с нея налагаме волята си. 
С другата енергия, с която се заобикаля е Меркуриевата, тъй като живеем в информационно общество, с много комуникация. Тези 2 енергии трябва да утихнат, малко да се отнеме от тях, и да се отиде към други планетни енергии, които са по-омекотяващи.

В други случаи, когато в човека преобладава повече лунната енергия, той е твърде мечтателен, романтичен, трябва да се засили Меркуриевата енергия, както и Сатурновата, която дава издръжливост.

По поведението, жестовете и лицето на един човек може да се определи кои енергии са му в излишък и кои не му достигат, дори и той да изглежда привидно здрав.

Всички преминаваме през по-малки или по-големи страдания, никой не остава пощаден. Най-важното е какво научаваме от тях и как излизаме от наложените ни болестни състояния: балансираният човек е уравновесен, изпитва радост от живота, когато се случи нещо неприятно, той се опитва да го трансформира по добър за него начин, и той излъчва положителни вибрации.

Както традиционната медицина, така и т.нар. алтернативни методи на лечение имат една единствена задача: да събудят скритите сили на организма на когото не даваме възможност да се проявят. Счита се, че лекарят дава 25 на сто от лечението, болният -25 на сто, а останалите 50- идват от природата и скритите сили в човека.

Много причини за нашите болести се крият в миналото на нашия род. Вижте какво се е случило на майка ви на същата възраст, на която страдате вие, какво се е случило на баба ви на същата възраст, ако сте жена. При мъжете, направете това проучване за вашия баща и дядо на същата възраст от какво са страдали.

Друг ориентир в заболявания е да се вземе възрастта на която сте с това заболяване - напр. сте на 50 години, разделете на 2, после още на 2, после още на 2 и проследете нишката какво ви се е случило, от какво сте боледували, която се очертава информативно. Това най-малкото носи самопознание от което имаме нужда.

Към тялото трябва да се отнасяме като към храм. Човекът днес не спазва елементарни неща, свързани с тялото и душата. Мнозина измъчват тялото си с глад и неподходящи диети. Тялото ни не е виновно за нищо, че по този начин да проявяваме волята си. Трябва мярка.
За да не се докараме до тежки болести, трябва да се правят разходки в планината, изпотяване и да събираме слънчева енергия. „Изучавайте природата, в нея е скрит вътрешния и външния облик на човека“, съветва Учителят Петър Дънов.











Акценти от Здравница



Техники за отпускане и релаксация

Техники за отпускане и релаксация

Всеки ден да намираме време да релаксираме. Споделяме с вас няколко ефикасни техники за отпускане. Едва ли всички ще бъдат добри за вас. Изберете онова упражнение, което ви допадне....още

5 вида упражнения за контрол на емоциите

5 вида упражнения за контрол на емоциите

Емоциите са хубаво нещо. Те правят живота ни по-ярък, по-интересен и наситен. Но понякога те надделяват и тогава ... тогава ставаме много слаби и не можем да се противопоставим на онези, които се изправят срещу нас....още

Добавете живовляк в смутито!

Добавете живовляк в смутито!

Защо да не я включите в смутито, ако можете? Измийте няколко листа широколистен живовляк, накълцайте ги и ги сложете в блендера при другите съставки. Можете да направите различни комбинации...още

Семейството - как ни управлява?

Семейството - как ни управлява?

Съветите са на Полина Василева, психолог и психотерапевт в София. Един от най-добрите психотерапевти, провеждащ сесии на български, руски и английски език....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email