Един по-нестандартен поглед към здравето


| Прочетено Прочетено: 656 пъти | КоменариКоментари: 0Един по-нестандартен поглед към здравето

Съветите са на д-р Светла Балтова.

Светла Балтова е завършила Висшия медицински институт в Пловдив и е работила около 30 години като лекар със специалности вътрешни болести, кардиология и ревматология.

Интересите й в области като човешката съдба, живота и смъртта са я отвели към търсенията на духовното знание. Високо цени учението на Петър Дънов, събира негови лекции и беседи и ги публикува в поредица книги, издадени от ИК „Хермес“. Постепенно компетенциите и уменията й са се обогатили от срещите й с нейни колеги от чужбина, практикуващи алтернативни видове медицина. Към момента Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, паневритмия, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.

Здравето е въпрос на координиране на силите вътре в човека. Ако всички енергии у човека са хармонизирани, то дясната ръка е по-топла от лявата.Това може да се провери, когато се разтъркват двете длани една в друга.

За това координиране на силите говори в свои лекции и Учителя Петър Дънов.  В тях той говори за онези моменти, които говорят за това състояние, наречено пълно здраве. То включва 3 аспекта: физическо, умствено и душевно. Това означава електрическите и магнитните течения в човека да са в баланс, планетарните енергии, а също да сме в хармония с околните.

Ние идваме на земята с известни дисбаланси и ги коригираме с работа върху себе си. Целта е връзката между душата и тялото, от една страна и от друга, душата и ума, да тече правилно. В противен случай идват болести, препятствия, неразположения, които ни карат да се променим в положителна посока. Човек трябва да знае, че тези болести много често сам си ги е докарал, вкл. и тежките заболявания.
Има няколко начина да се координират силите на тялото. Това включва работа с 4-те елемента: въздух /дихателни упражнения/, със земята/ упражнения и разходки в природата/,  с водата, както и храненето.

Холистичните лекари знаят също, че всеки орган в човешкото тяло е под влияние на определена планета. И тогава трябва да се види тази енергия на органа в излишък ли е или не достига.

Друга взаимовръзка е между мозъка и стомаха.

Съвременният човек най-много активира в себе си Марсовата енергия, смятаме, че тя ни прави успешни, активни, с нея налагаме волята си. 
С другата енергия, с която се заобикаля е Меркуриевата, тъй като живеем в информационно общество, с много комуникация. Тези 2 енергии трябва да утихнат, малко да се отнеме от тях, и да се отиде към други планетни енергии, които са по-омекотяващи.

В други случаи, когато в човека преобладава повече лунната енергия, той е твърде мечтателен, романтичен, трябва да се засили Меркуриевата енергия, както и Сатурновата, която дава издръжливост.

По поведението, жестовете и лицето на един човек може да се определи кои енергии са му в излишък и кои не му достигат, дори и той да изглежда привидно здрав.

Всички преминаваме през по-малки или по-големи страдания, никой не остава пощаден. Най-важното е какво научаваме от тях и как излизаме от наложените ни болестни състояния: балансираният човек е уравновесен, изпитва радост от живота, когато се случи нещо неприятно, той се опитва да го трансформира по добър за него начин, и той излъчва положителни вибрации.

Както традиционната медицина, така и т.нар. алтернативни методи на лечение имат една единствена задача: да събудят скритите сили на организма на когото не даваме възможност да се проявят. Счита се, че лекарят дава 25 на сто от лечението, болният -25 на сто, а останалите 50- идват от природата и скритите сили в човека.

Много причини за нашите болести се крият в миналото на нашия род. Вижте какво се е случило на майка ви на същата възраст, на която страдате вие, какво се е случило на баба ви на същата възраст, ако сте жена. При мъжете, направете това проучване за вашия баща и дядо на същата възраст от какво са страдали.

Друг ориентир в заболявания е да се вземе възрастта на която сте с това заболяване - напр. сте на 50 години, разделете на 2, после още на 2, после още на 2 и проследете нишката какво ви се е случило, от какво сте боледували, която се очертава информативно. Това най-малкото носи самопознание от което имаме нужда.

Към тялото трябва да се отнасяме като към храм. Човекът днес не спазва елементарни неща, свързани с тялото и душата. Мнозина измъчват тялото си с глад и неподходящи диети. Тялото ни не е виновно за нищо, че по този начин да проявяваме волята си. Трябва мярка.
За да не се докараме до тежки болести, трябва да се правят разходки в планината, изпотяване и да събираме слънчева енергия. „Изучавайте природата, в нея е скрит вътрешния и външния облик на човека“, съветва Учителят Петър Дънов.Акценти от ЗдравницаЗа да отгледаш едно дете, трябва цяло село

За да отгледаш едно дете, трябва цяло село

Йоанна Рачовска и Мартина Димитрова, членове на родителски кооператив "Морски таралежчета" - Варна за това как обучават и отглеждат 9 морски таралежчета....още

Рецепта с карфиол на Айдън Мустафов за хроничен цистит

Рецепта с карфиол на Айдън Мустафов за хроничен цистит

Със сигурност няма да преувелича, ако ви споделя, че няма жена, която да е страдала от хроничен цистит и да не е постигнала изцеление с отварата от карфиол....още

Св. Валентин - празник на влюбените. Как празнуват по света?

Св. Валентин - празник на влюбените. Как празнуват по света?

Романтичната традиция на Свети Валентин датира от няколко века и този ден се празнува от хора от цял свят с различни религии и култура....още

На 14 февруари - Трифон Зарезан - традиции и празнуване

На 14 февруари - Трифон Зарезан - традиции и празнуване

На 14 февруари празнуваме Трифон Зарезан или Ден на лозаря - традиционен български народен празник в чест на Свети Трифон....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email