Ортопед от световна величина ще обучава наши лекари на ставно протезиране


| Прочетено Прочетено: 658 пъти | КоменариКоментари: 0



Ортопед от световна величина ще обучава наши лекари на ставно протезиране

Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ кани свои колеги от цялата страна на AO Recon  - Complex Total Hip and Knee Arthroplasty Course, който ще се проведе на 30-31 март 2023 в София. Става въпрос за курс за ставно протезиране, част от програмата от събития на международно признатата Фондация АО, създадена да обучава ортопеди от цял свят в съвременните техники за лечение на фрактури.

Председател на курса е световноизвестният ортопед проф. Бас Масри от Ванкувър Канада, създател на класификацията за диагностика и лечение на перипротезните фрактури (счупвания около протезата). От българска страна курса се организира от проф. Пламен Кинов, началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и завеждащ Катедрата по ортопедия и травматология на МУ-София.

Сред чуждите лектори са едни от най-известните артропластични хирурзи в света:  Франко Бенацо (Италия), Джордж Махерас (Гърция), проф. Георги Василев (Германия), Кристиян Шишак (Унгария) и Динко Видович (Хърватия). От българска страна в курса ще участват Проф. Н. Цачев (ВМА София), д-р П Братоев (Бургас), д-р Й. Вълешков (Плевен), д-р Н. Тивчев (София), д-р Г. Димитров (Плевен).

Ортопедите с опит и интереси в протезирането от България ще бъдат запознати с най-новите тенденции в оперативното лечение на комплексните и ревизионни случаи на тазобедрено и колянно ендопротезиране.

Основен акцент на събитието е практическа част, където ще се разглеждат различни техники за ендопротезиране. Участниците ще имат възможност да зададат своите въпроси и да коментират с известните лектори свои случаи от практиката.

За АО Фондация
Световноизвестната АО Фондация е създадена през 1958 година в Швейцария с мисията да обучава ортопедите в съвременни техники за хирургично лечение на фрактурите. Понастоящем с над 200 000 членове, АО Фондация e най-голямата професионална организация в света. АО Рекон е най-новият й отдел, отдаден на образование в областта на ставното протезиране.

За проф. Бас Масри
Сравняват корифея в ставното ендопротезиране проф. Бас Масри с Меси в съвременния футбол. Той е професор и бивш ръководител на Катедрата по ортопедия в Университета на Британска Колумбия, Канада и бивш ръководител на Катедрата по ортопедия във Vancouver Acute. Един от най-големите специалисти в света в областта на реконструкцията и подмяната на тазобедрена и коленна става при възрастни. Той е и бивш президент на Канадската ортопедична асоциация. Сътрудник е на Американската академия на ортопедичните хирурзи, член на Knee Society и на Hip Society.. Проф. Масри е почетен член на Колежа на лекарите и хирурзите в Глазгоу, почетен член на Германската ортопедична асоциация и Колумбийската ортопедична асоциация. Автор е на редица научни трудове в областта на колянното и тазобедреното протезиране и чест лектор в някои от най-престижните университети в Северна Америка.

За проф. д-р Пламен Кинов
Проф. д-р Пламен Кинов е началник на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ от 2013 г. През 2020 година той оглави и Катедрата по ортопедия и травматология към МУ – София. Той е един от най-добрите специалисти у нас в областта на ендопротезирането на тазобедрена и колянна става, минималноинвазивното ендопротезиране, ревизионното ендопротезиране. Специализирал е във водещи клиники в САЩ, Англия, Австрия, Германия, Швейцария и Италия. Член е на БОТА (Българска ортопедична и травматологична асоциация), СУБ (Съюз на учените в България), EFORT (Европейската Федерация на Националните Ортопедични Асоциации), AAOS (Американската асоциация на ортопедичните хирурзи), EHS (Европейската дружество по хирургия на тазобедрената става). Автор е на над 200 научни публикации. Проф. Кинов говори свободно английски и ползва руски, немски, италиански и френски езици.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email