Кожни проблеми, паник атаки, рефлукс и запек се повлияват много добре от гемотерапията


| Прочетено Прочетено: 892 пъти | КоменариКоментари: 0Кожни проблеми, паник атаки, рефлукс и запек се повлияват много добре от гемотерапията

Първиятсертифициран у нас гемотерапевт Ангел Ангелов, разяснява пред Дарик радио ползите от метода. По професия Ангелов е кинезитерапевт, специализирал е гемотерапия в Белгия.

Какво представлява гемотерапията?
За България гемотерапията е все още нещо ново. Тя използва гемоекстракти, които се приготвят от най-младите части на дървета и храсти, предимно техните пъпки, издънки или корени. От тях се извличат растителни стволови клетки. Разбира се, не се вземат всички пъпки на дърветата и храстите, голяма част от тях се оставят, за да ги има лечебните дървета отново и догодина.  
Набраният растителен материал се приготвя по специален начин: накисва се в дестилирана вода, спирт и глицерин. Този процес, при който се извличат растителните стволови клетки, е известен като мацерация.

Гемотерапията се базира на холистичния подход към здравето.

Какво не е гемотерапията?
1. Гемотерапията не е хомеопатия. Двете терапии не се самоизклюват, а се допълват. Гемотерапията се опитва да стимулира естественото производство на редица химически вещества в човешкия организъм, така, че той сам да се пребори с възникналия здравен проблем.

2. Гемоекстрактите не са като хранителните добавки в таблетна форма, които познаваме. Обикновено добавките ги приемаме, за да попълним определени липси в организма!

3. Гемотерапията не е билколечение! В повечето случаи билковите тинктури се произвеждат от цялото растение, за  разлика от гемоекстрактите, които се приготвят от най-младата част на растението.

Гемотерапията може да помага както при остри, така и при хронични състояния. Процесът изисква време, осъзнатост от страна на човека, който ги взема  и търпение, защото това не е магично хапче, а природни субстанции.

Напр. при започващи грипоподобни състояния , настинка, рефлукс или кожен проблем, то има цял набор от подходящи гемоекстракти, с които да се атакува започващото остро състояние.

При хроничните случаи се започва първо с хармонизиране на нервната система. При голям брой хора  много от страданията им изчезват още на този стадий от прилагането на гемотерапията. Това могат да са хора с дългогодишни кожни проблеми, емоционални състояния, при паник атаки, при храносмилателни проблеми: рефлукс, киселини, запек; при хора с нарушен фокус, концентрация и трудности в запаметяването или натрупана хронична умора.

С нежния начин на дейтвие на гемотерапията тези страдания се повлияват много добре, без организмът да бъде насилван. С търпение и упоритост нещата се получават.

Подпомагане на човешкия организъм в условията на пандемията от ковид-19
Препоръчват се екстракт от шипка, който е наситен с голямо количество витамин С  в съчетание с екстракт  от касис, който пък има противовъзпалителен ефект. Малко известен факт е, че екстрактът от касис усилва действието на другите екстракти, които се вземат в комбинация с него. Екстрактът от облепиха също влиза в състава на екстрактите за първа помощ при ковид-19.

Препоръчва се още екстракт от лешник, който повлиява добре на дихателната система, която е най-уязвима от действието на вируса.
„Много от гемоекстрактите съм ги тествал върху себе си, трябва да знам как въздействат. Те могат да се вземат и по-продължително време: с месеци, даже и с години, когато се налага. Разбира се, гемоекстрактите могат да се вземат и без назначение от терапевт, но най-добре е когато гемоспециалист следи оздравителния процес.

Като кинезитерапевт препоръчвам и дихателни упражнения. Гемотерапията се съчетава много добре с медитации, визуализации, дихателна гимнастика, тъй като с тях се успокоява първо нервната система.

Много хора трябва да се научат правилно да дишат, да усвоят диафрагмалното /коремното/ дишане. То е правилното, полезното дишане. За него трябва време, да се усвои. След това да се премине към по-интересни упражнения: като запушване  и отпушване на една ноздра, задържане на дъха, за да се контролира инервацията на дихателните мускули.

Книгата  на Лорън Хюбеле „ Гемотерапия за всички: изграждане на имунитет при бебета и малки деца” /издателство „Екрие”/ е в превод на Ангел Ангелов и е на пазара, благодарение на издателство „Екрие”. Тя е първата от 3-те книги, които предстои да бъдат преведени у нас.
Книгата е прекрасен наръчник за всички, които искат да използват гемотерапията. В нея са описани 16 екстракта и около 35 състояния,за които могат да бъдат прилагани.  Книгата съдържа и готови протоколи с посочени екстракти, които да се използват, начина по който да бъдат дозирани и как да бъде контролирана дозировката.

Всяка седмица се срещаме онлайн с водещата американска специалистка Лорън Хюбеле и други европейски гемотерапевти, за да обменяме информация и опит за приложението на гемоекстрактите.

Ще се радвам за в бъдеще, ако срещна съмишленици, хора, които искат и те да се занимават с гемотерапия и да опознаят силата на метода.

Контакти с Ангел Ангелов:
гемотерапевт и кинезитерапевт,
индивидуални консултации и записвания:
+359896600762Акценти от ЗдравницаКакво представляват въглехидратите и как нашето тяло ги използва?

Какво представляват въглехидратите и как нашето тяло ги използва?

Въглехидратите са молекули, съставени от въглеродни. водородни и кислородни атоми. Монозахаридите са най-простите въглехидрати....още

Седем рецепти за най-необичайните и полезни компоти

Седем рецепти за най-необичайните и полезни компоти

"Здравница" подбра здравословните рецепти, които съдържат много плодове и малко захар. Това, което ги отличава от най-популярните съчетания е добавката на някои билки в компота. Това ги прави не само различни на вкус, но и много полезни....още

Черната горчица - лечебното средство на бедните

Черната горчица - лечебното средство на бедните

В поредица от статии ще ви запознаем с различните видове горчица, как се произвеждат и за какво са полезна. Днес вниманието е насочено към черната горчица...още

Благотворната сила на растенията: Стевия

Благотворната сила на растенията: Стевия

На първо място стевията се използва за лечение на диабета. Също така и в онкологията, при срив на имуннната система, при стрес, нарушения в кръвоносната система, хипертония, стомашно-чревни заболявания....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email