Избраха акушерка от Пловдив за №1 в Европа


| Прочетено Прочетено: 655 пъти | КоменариКоментари: 0



Избраха акушерка от Пловдив за №1 в Европа

Признанието за старшата на Родилно отделение в Клиниката по АГ на УМБАЛ „Свети Георги“ Петя Запрянова е от международния конкурс „Kate GrangerAwards 2020“.

Пловдивската акушерка Петя Запрянова е победителят за цяла Европа в специализирания международен конкурс „Kate GrangerAwards 2020“. На тържествена церемония старшата акушерка на Родилно отделение към Клиниката по АГ в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив бе избрана за най-добрия професионалист в своята сфера на Стария континент от организаторите на надпреварата, присъждаща отличия за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа.

До престижното признание се стига след номиниране на Петя Запрянова от Алианса на българските акушерки (АБА). Поводът е обявяването от Световната здравна организация на 2020-а за Международна година на медицинската сестра и акушерката. В номинацията на АБА Петя Запрянова е определена като висококвалифициран специалист с много качества. В атестацията за нея е акцентирано върху отдадеността й на професията. Неоспорим факт е, че Запрянова се е доказала през годините с активността си за подобряване на акушерската грижа за майката и бебето, както и със своя принос за издигане на авторитета на акушерската професия в България.

В своята видеопрезентация с разказ за дейността си през последните години Петя Запрянова успява да впечатли журито на конкурса.

Сертификата в категория „Акушерство“ за вдъхновяваща работа и състрадателна грижа й бе връчен от Крис Пойнтън (Великобритания), който е съосновател на кампанията и съпруг на д-р Кейт Грейнджар.„Чувствам се наистина горд, че участвам във вземането на решения за тези престижни награди. Хората, които работят в здравеопазването, наистина надхвърлят себе си всеки ден и аз им се възхищавам. Кейт със сигурност би се гордяла с всеки човек или екип, който е номиниран, и би се радвала за признанието им”, споделя Крис Пойнтън.

Кейт Мириам Грейнджър (31 октомври 1981 г. - 23 юли 2016 г.) е английска лекарка и инициаторка на инициатива за по-добри грижи за пациентите. През 2014 г тя стартира кампанията „#hellomynameis“,  която насърчава здравния персонал да се представя на пациентите.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email