Какво трябва да знаем за житния режим на Дънов?


| Прочетено Прочетено: 1052 пъти | КоменариКоментари: 0Какво трябва да знаем за житния режим на Дънов?

Споделено от Иван Андонов.

Житният режим, даден от Петър Дънов започва тази година от 12-и февруари и продължава до 21- февруари, за тези, които могат да го завършат.

Иван Андонов споделя своя опит, който е събрал през последните около 10 години работа с режима, както и споделени с него мнения от приятели и познати.

Кога е най-добре да се започне режима?
Най-силно прочистващо действие би имал, ако се започне веднага след пълнолуние.

Но тогава, може да бъде прекалено силно за някои хора, затова може до 2-3 дни след пълнолуние да се започне.

Отделно всеки ден от седмицата е свързан с различно влияние-добродетел. Но да не забравяме, че и колективното правене на режима по едно и също време с хиляди хора, носи своите добри предимства.

Как да се приготвя житото?
Задължително е житото да се измива поне 3 пъти преди хранене!
Добре би било да се яде съвсем сурово. Накиснем ли го в гореща вода над 40 градуса, тогава то губи една част от ценните си елементи.

Лимецът  е много по-мек от другите жита и е съвсем възможно да се приема и суров, но ако е друг сорт жито, тогава това е по-трудно особено за хора с чувствителни зъби и трябва повечко време да престои във вода, за да омекне.

Но най-добре приготвеното жито за всеки, е това, което ни е вкусно. Ако не ни е вкусно по-добре да не го ядем или да си го приготвим по вкусен начин, било то варено дори. Доброто разположение е най-важно!

Колко ябълки, орехи, мед, лимони и задължителни ли са?
За мен само житото и горещата вода са задължителни, другите продукти са добавки. За някои хора те са нужни. Но да се храним обаче с повече ябълки, мед или орехи и по-малко жито, това вече изменя характера на житния режим, и макар и да носи други свои ползи, те са различни от влиянието, което дава самото житено зрънце.

Дъвченето на всяка хапка по 99 пъти носи голяма част от благата. Ако не знаем как да броим до 99 или ни е скучно, то важното е всеки път да дъвчим продължително, докато стане на ситна кашичка.

Къде са опасностите?
Изкушението винаги дебне: кафе, цигари и други стари страсти. Тук най-добрия приятел е волята, разумната мисъл - въздържанието.
Опасността най-често идва с преяждането от лакомия. Често срещано, особено след края на житния пост, който не е толкова труден. По-трудното е през първите дни след режима, тогава е нужна най-много воля. Непосредствено преди и след режима е задължително да се храним с леки растителни храни. Влизането и излизането от режима трябва да е един плавен процес. И най-най-опасно е преяждането.

Особено необходимо е да се погрижим и за душевната си храна по време на режима. Тук опасността идва, когато започнем един оплакващ, показен режим, от жажда за съпричастност, възхищение, похвала. Колкото по-малко показваме, че сме в режим, толкова по-вече ще придобием от благата за душата.

Опасно е да потънем в скука, или да се претоварваме всякак, особено психически. Решение: да си направим една красива програма, в която да включваме молитви, разходки в природата, хармонична музика, красиви занимания, творчество, полезни книги, мечтателство, градивни идеи, срещи с приятни хора и по едно малко добро за някой.Акценти от ЗдравницаНай-модерният ядрено-магнитен резонанс у нас е в УМБАЛ Св. Иван Рилски - София

Най-модерният ядрено-магнитен резонанс у нас е в УМБАЛ Св. Иван Рилски - София

На 7 юли 2020 г. официално се открива новия ядрено-магнитен резонанс. За първи път в България ще има апарат от толкова висок клас (последен за GE), а в Европа има само още 9 такива машини....още

Източни истини за западния начин на живот или как да живеем щастливи в тези трудни времена?

Източни истини за западния начин на живот или как да живеем щастливи в тези трудни времена?

Ние пренебрегваме сигналите на тялото си до степен до която заболяват различни органи. И обикновено чакаме много да ни заболи, да се влошат нешата и тогава да направим някаква промяна в начина си на живот....още

Черешата като лекарство и източник на красота

Черешата като лекарство и източник на красота

При избора на плодове за вашата трапеза трябва да обърнете внимание на черешата. Червените плодчета с приятен тръпчив вкус са не само вкусни, но и много полезни за здравето....още

Внимателно с алабаша, ако имате проблеми с щитовидната жлеза

Внимателно с алабаша, ако имате проблеми с щитовидната жлеза

Алабашът съдържа гоитрогени - вещества, които блокират производството на хормони на щитовидната жлеза, както и усвояването на йод от организма....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email