Какво трябва да знаем за житния режим на Дънов?


| Прочетено Прочетено: 1151 пъти | КоменариКоментари: 0Какво трябва да знаем за житния режим на Дънов?

Споделено от Иван Андонов.

Житният режим, даден от Петър Дънов започва тази година от 12-и февруари и продължава до 21- февруари, за тези, които могат да го завършат.

Иван Андонов споделя своя опит, който е събрал през последните около 10 години работа с режима, както и споделени с него мнения от приятели и познати.

Кога е най-добре да се започне режима?
Най-силно прочистващо действие би имал, ако се започне веднага след пълнолуние.

Но тогава, може да бъде прекалено силно за някои хора, затова може до 2-3 дни след пълнолуние да се започне.

Отделно всеки ден от седмицата е свързан с различно влияние-добродетел. Но да не забравяме, че и колективното правене на режима по едно и също време с хиляди хора, носи своите добри предимства.

Как да се приготвя житото?
Задължително е житото да се измива поне 3 пъти преди хранене!
Добре би било да се яде съвсем сурово. Накиснем ли го в гореща вода над 40 градуса, тогава то губи една част от ценните си елементи.

Лимецът  е много по-мек от другите жита и е съвсем възможно да се приема и суров, но ако е друг сорт жито, тогава това е по-трудно особено за хора с чувствителни зъби и трябва повечко време да престои във вода, за да омекне.

Но най-добре приготвеното жито за всеки, е това, което ни е вкусно. Ако не ни е вкусно по-добре да не го ядем или да си го приготвим по вкусен начин, било то варено дори. Доброто разположение е най-важно!

Колко ябълки, орехи, мед, лимони и задължителни ли са?
За мен само житото и горещата вода са задължителни, другите продукти са добавки. За някои хора те са нужни. Но да се храним обаче с повече ябълки, мед или орехи и по-малко жито, това вече изменя характера на житния режим, и макар и да носи други свои ползи, те са различни от влиянието, което дава самото житено зрънце.

Дъвченето на всяка хапка по 99 пъти носи голяма част от благата. Ако не знаем как да броим до 99 или ни е скучно, то важното е всеки път да дъвчим продължително, докато стане на ситна кашичка.

Къде са опасностите?
Изкушението винаги дебне: кафе, цигари и други стари страсти. Тук най-добрия приятел е волята, разумната мисъл - въздържанието.
Опасността най-често идва с преяждането от лакомия. Често срещано, особено след края на житния пост, който не е толкова труден. По-трудното е през първите дни след режима, тогава е нужна най-много воля. Непосредствено преди и след режима е задължително да се храним с леки растителни храни. Влизането и излизането от режима трябва да е един плавен процес. И най-най-опасно е преяждането.

Особено необходимо е да се погрижим и за душевната си храна по време на режима. Тук опасността идва, когато започнем един оплакващ, показен режим, от жажда за съпричастност, възхищение, похвала. Колкото по-малко показваме, че сме в режим, толкова по-вече ще придобием от благата за душата.

Опасно е да потънем в скука, или да се претоварваме всякак, особено психически. Решение: да си направим една красива програма, в която да включваме молитви, разходки в природата, хармонична музика, красиви занимания, творчество, полезни книги, мечтателство, градивни идеи, срещи с приятни хора и по едно малко добро за някой.Акценти от ЗдравницаЗдравната каса вече реамбурсира всички методи за лечение на епилепсията

Здравната каса вече реамбурсира всички методи за лечение на епилепсията

Всички методи за лечение на епилепсия вече се реимбурсират от НЗОК. Досега здравната каса покриваше лечението с медикаменти, както и хирургичните интервенции за повлияване на пристъпите....още

Какво представлява електронният сертификат за ваксинация срещу COVID-19?

Какво представлява електронният сертификат за ваксинация срещу COVID-19?

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден и QR код, за да може да има до него лесен достъп от всяка точка на света....още

Защо картофите изместиха земната ябълка?

Защо картофите изместиха земната ябълка?

Наричат земната ябълка още земна круша, топинамбур, конска земна ябълка, германски картофи, земен артишок, земен слънчоглед, индиански грудки, малък слънчоглед, захарен картоф...още

Хирурзи от 4 специалности оперират с най-новото поколение на робота Да Винчи

Хирурзи от 4 специалности оперират с най-новото поколение на робота Да Винчи

Уролози, гинеколози, гръдни и коремни хирурзи в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда вече оперират с най-новата роботизирана хирургична платформа - четвърто поколение Da Vinci Xi....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - за регулиране на кръвната захар Диабор - за регулиране на кръвната захар

100% натурален продукт за нормализиране на глюкозата в човешката кръв (кръвна захар). Не съдържа токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 12.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email