Телешки колаген - как и за какво помага и има ли странични ефекти?


| Прочетено Прочетено: 5819 пъти | КоменариКоментари: 0



Телешки колаген - как и за какво помага и има ли странични ефекти?

Колагенът е един от най-важните протеини в нашето тяло. За съжаление, обаче, има много причини за това нашето тяло да губи колаген. На първо място, ние естествено започваме да губим колаген, когато стареем. Можем да имаме недостиг на колаген поради хормонални проблеми, употреба на наркотици и алкохол, прекалена консумация на преработени храни и бяла захар, хранителни дефицити, дехидратация на организма, стрес или сме претърпели различни травми. Ето защо е много важно да приемаме колаген от външни източници. Такъв източник е Телешки колаген на "Здравница".

Съществуват много начини, чрез които можем да набавим колаген за нашия организъм. Колагенът е концентрират главно в животинските част като кости и кожа. Един от най-лесните начини да си набавим колаген е да направим домашен костен бульон. Друг умен и удобен избор е да изберем използването на хранителни добавки, които съдържат или са направени изцяло от колаген.

Какво е телешки колаген?

Телешкият колаген на "Здравница"
е естествен протеин (тип І), добит от хрущяли, кости и кожа. Колаген тип І е един основните компонент на кожата, косата, ноктите, мускулите, сухожилията, костите, венците, зъбите, очите и кръвоносните съдове. Колаген тип І заедно с колаген тип ІІІ съставят повече от 90% от колагена в нашето тяло.

Телешкият колаген е богат на аминокиселината глицин, която изгражда здрави ДНК и РНК нишки. Това са основните генетични блокове за правилно функциониране на клетките в нашето тяло. Глицинът е една от трите аминокиселини, които образуват креатин. Креатинът е известен с това, че насърчава правилния мускулен растеж и подпомага производството на енергия по време на тренировки.

Телешкият колаген осигурява на тялото ни аминокиселината пролин. Пролинът подпомага нашия организъм да произвежда свой собствен колаген.

Здравословни ползи от телешкия колаген:


Действа благоприятно при Остеоартрит
Изследванията върху действията на колагеновия хидролизат при лечение на заболявания на костите и ставите продължават и в момента. Има доказателства, че хидролизираният колаген действа благоприятно при паценти с остеоартрит. При остеоартрит ставните хрущяли губят своята гъвкавост. С течение на времето това дегенеративно заболяване води до износване на хрущяла и поява на сериозна болка.

Колагеновият хидролизат води до подобрение в състоянието на пациенти, страдащи от остеоартрит и други артритни заболявания. Продължителният прием на телешки колаген не вреди на организма, като същевременно спомага за възстановяването на самия хрущял.

Изгражда мускулната тъкан

Телешкият колаген на "Здравница" е висококачествен протеин, който може да се консумира веднага след тежка тренировка с цел възстановяване на мускулите. Когато консумирате колаген преди и след тренировка помагате на тялото си да се възстанови по-бързо от физическо натоварване от всякакъв вид.

Телешкият колаген е използван широко за направата на различни медицински изделия, вкл. биопротезни сърдечни клапи, костни и зъбни импланти и др. Телешкият колаген може да се използва и дава отлични резултати при постоперативно заздравяване на рани.

Подобрява здравето на кожата
Когато се приема вътрешно, колагенът наистина може да подобри здравословното състояние на нашата кожа. Телешкият колаген помага за образуването на еластин и други съединения в кожата, които са отговорни за поддържане на младежкия тонус, текстура и външния вид. Хидролизираният колаген помага за намаляване на бръчките и видимите признаци на стареене, намалява подпухналостта.

При продължителен прием на колагенов хидролизат се наблюдава намаляване на целулита.

И още за колагена:
Когато приемате колаген чрез храни и хранителни добавки, организмът трябва да може да разгражда правилно този сложен протеин. Храносмилателната система трябва да работи добре, за да може да "разруши" колагена на по-прости и по-усвояеми форми на пептиди и аминокиселини. След това тези по-малки молекули се абсорбират в тънките черва и кръвта. Накрая молекулите достигат до местата, където са необходими и отново сре превръщат в колаген.

Странични ефекти:

Хидролизираният телешки колаген е използван широко в направата на хранителни добавки и лекарствени продукти. Колагеновият хидролизат е общопризнат като безопасен. Телешекият колаген е широко приет и се счита за безопасна хранителна добавка в много страни по света.

Телешкият колаген се счита за безопасен при вътрешен прием или прилагане върху кожата. Обикновено това не води до поява на значителни странични ефекти. Незначителните странични ефекти, обаче, могат да включват хранителни разстройства или обрив. Ако се появи подобна реакция при локално приложение на колаген, преустановете употребата.

Няма установени данни за значителни взаимодействия на телешкия колаген с лекарствени продукти.

Телешкият колаген е добит от хрущялни и костни продукти. Болестта "Луда крава" не се предава чрез тези животински части. Няма опасност от заразяване на човек при консумация на телешки колаген.

Телешкият колаген не се препоръчва за бременни и кърмещи жени!

От къде да купим телешки колаген?

Телешки колаген на прах можете да намерите в "Здравница".

Можете да направите Вашата поръчка онлайн. "Здравница" доставя своите продукти до България, Европа, САЩ, Канада, Австралия, Израел и Тайланд.

Телешки колаген и редица желатинови и колагенови продукти можете да закупите и на място в търговските обекти на "Здравница":

Здравословен магазин "Здравница"
гр. София, ул. Неофит Рилски 23, тел.: 02 483 73 42

Здравословен магазин "Здравница"
гр. София, ул. Одрин 74, тел.: 02 483 72 91












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email