Шест от най-добрите ползи и употреби на желатина


| Прочетено Прочетено: 4231 пъти | КоменариКоментари: 0



Шест от най-добрите ползи и употреба на желатина

Желатинът е една от най-често използваните добавки в ежедневието. Използва се в много и различни форми. Въпреки, че много хора познават желатина и го използват често все още се намират нови и интересни начини на употреба, които са много изключително полезни за всички.

Основни ползи и употреби на желатина:

- Поддържа здравето на кожата, косата и ноктите;
- Действа благоприятно върху ставите, подпомага тяхното възстановяване;
- Може да помогне за стягане на отпуснатата кожа (например, след раждане);
- Действа добре при борба с целулите;
- Добър източник на хранителен колаген (козметиката, която съдържа колаген е доста трудно усвоима. За това е по-добре да използвате натурален желатин и кокосово масло за лосион).
- Отличен източник на протеини. Специфичните аминокиселини, които се съдържат в желатина помагат за изграждане на мускулите.

Какво представлява желатинът?

Желатинът се състои до голяма степен от аминокиселините глицин и пролин, които много хора не консумират в адекватни количества, тъй като веществата се намират в костите, влакнестите тъкани и органите на животните. Тези аминокиселини са необходими не само за правиллното развитие на кожата, косата и ноктите, но и за оптимална имунна функция и регулиране на теглото.

Глицинът, който съставлява около 1/3 от аминокиселините в желатина действа противовъзпалително и подпомага бързото заздравяване на раните. Глицинът спомага за подобряване качеството на съня.

Желатинът е прекрасна добавка в храната, която поддържа здравето и красотата. Заради това Здравница подбра някой от най-любимите и полезни рецепти и употреби с желатин:

Домашни бонбони с желатин

Това е една от любимите ни рецепти с желатин. Единствените съставки, които са необходими са мед, желатин, ванилия и вода. Всички съставки се смесват и се оставят да престоят. Към изброените съставки можете да добавите како на прах или екстракт от мента.

Детски витамини с желатин

Повечето от желираните витамини в магазините съдържат много захар, багрила и всякакви различни добавки. С помощта на желатина, обаче, можем да направим домашни желирани витамини много лесно. Ето как:

Необходими продукти:
- 8 ч.л. желатин
- 1 чаша сок /фреш/ (пресен, без захар)
-  2 с.л. мед
- витамини по избор: витамин С, пробиотици, магнезий.

Начин на приготвяне:
В малък съд на слаб огън разбъркайте сока, желатина и меда. Загрейте леко, докато желатинът се разтвори напълно и консистенцията стане по-гъста (подобно на сироп). Отстранете от котлона и добавете витамините (ако използвате), разбъркайте. Изсипете бързо сместа в калъпи (може да използвате формички за лед), след което поставете във фризер за около 10 мин, за да се втвърди. Ето това е!

Желатин за косата

Използването на желатин действа интензивно, подхранва и укрепва косата. За да направите сместа разбъркайте една супена лъжица желатин в ½ чаша вода. Добавете ½ чаена чаша гореща вода, 1 чаена лъжичка ябълков оцет и 1 чаена лъжичка мед. Получената смес нанесете върху косата и скалпа с масажиращи движения. Оставете поне 5 мин. и изплакнете с гореща вода с шампоан.

Шампоан с желатин

Ако искате косата ви да е по-здрава и силна е необходимо да добавите само една чаена лъжичка желатин към вашия шампоан. Ако използвате домашен шампоан ще трябва да намалите желатина до ½ чаена лъжичка. Ако използвате готов шампоан в по-голямо количество – увеличете дозата на желатина.

Редуктор на бръчките


Напоследък колко често сте срещали крем, който наистина намалява бръчките? Можете да спестите доста пари като просто всеки ден използвате желатин и кокосово масло. Вътрешният прием на желатин осигурява на тялото градивните елементи за изграждане на чудесна кожа, коса и нокти ,акакто и за намаляване на бръчките. Желатинът приемайте вътрешно, а кокосовото масло като лосион за лице и тяло.

Отслабване с желатин

Може би няма да намерите точна диета или начин на употреба на желатина с цел отслабване. В световните форуми, обаче, в които взимат участие основно спортисти се твърди, че приемът на желатин стимулира растежа на човешкия хормон и повишава метаболизма.

Желателно е да спрете да се храните поне 3 часа преди лягане. Преди да заспите е добре да вземете 1 супена лъжица желатин, като най-добре е той да се смесва с чай от лайка. Получава се много добра текстура и вкус.














Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email