Какво са паразитите и как влияят върху нашето здраве?


| Прочетено Прочетено: 3206 пъти | КоменариКоментари: 0



Какво са паразитите и как влияят върху нашето здраве?

Паразитът (от гръцки: parassitos – „някой, който се храни от чужда трапеза“) е организъм, който се храни с части или жизнено необходими продукти от друг жив организъм, наречен гостоприемник. Паразитът се развива за сметка на гостоприемника, който губи постепенно жизнеността си. За разлика от хищниците паразитите не убиват или не убиват веднага организмите, които използват за храна.

С термина „паразити“ се означават само еукариотни организми, въпреки че патогенните бактерии и вирусите също водят паразитен начин на живот.

Паразитите са малки живи същества, които по размер са по-големи и от бактериите, и от вирусите. Някои от тях са безопасни за човека, но други могат сериозно да усложнят живота ни. Безвредните обикновено населяват океаните и пресните водоеми, хранейки се с едноклетъчни водорасли и бактерии. Други обаче често стават виновници за тежки и дори смъртноопасни заболявания за човека. Според специалистите до 90 на сто от населението на земята е заразено с  паразити. Те са толкова много разпространени, защото могат години наред да живеят в организма на човека, без да предизвикват някакви симптоми.

Може ли паразитите да са причина за нашите заболявания?

Според американския учен Д-р Хулда Регер Кларк причината за всички болести в човешкия организъм са паразитите. Без значение колко дълъг и объркан е списъка със симптоми на един човек (от хронична умора през стерилност до умствени проблеми), има само две неща, които са решаващи: хората имат в себе си замърсители и/или паразити. Липсата на упражнения, недостига на витамини, нивото на хормоните или нещо друго никога не е първопричината за дадена болест.

По наблюдение на лекари в САЩ е установено, че 70% от хората имат видими с невъоръжено око паразити. Много лекари в Русия посочват и по-висок процент – 85 %. По света над 3,5 милиарда души са заразени от чревни паразити. Хората, подобно на животните, винаги са имали паразити, както отвън, така и вътре в тялото. Лесно е да се забележи тяхното наличие при животни, когато се прави дисекция на жаба или риба в класната стая. Всеки орган си има свои паразити. Някои от тях са плоски листоподобни паразитни червеи, други са кръгли червеи, трети са тении.

В природата, при наличие на обилна, питателна храна и чиста вода за животните, паразитите не превземат животното-домакин. Но ако храната е оскъдна, а източника на вода е претъпкан с други животни, тяхното общо здравословно състояние се влошава и паразитите започват да виреят в тях. В природата, по-малко здравото животно съдържа най-много паразити. Недоброто здраве и паразитизмът вървят ръка за ръка. Нашите паразити оцеляват с нас, но как ще процъфтяват зависи от нашето здраве. Те не могат да виреят добре, когато сме здрави.

При хората, както при животните, замърсената храна и вода водят до отслабване на имунната система, така че паразитите ни нападат.Това определя нашето здраве и дали сме обречени на живот, изпълнен с малко енергия и много лекарства.

Прочистване на паразитите от организма


Прочистващите продукти по Хулда Кларк представляват уникална комбинация от растения, която гарантира много добър ефект, когато се употребява както е предписано. Противопаразитното лечение се състои в това, едновременно да се приемат трите продукта, описани по-долу, с цел да бъдат унищожени всички възрастни паразити, техните личинки, яйца, а също и патогенни микроорганизми и гъбички.

Това прочистване от паразити повишава естествените защитни сили на организма, като по този начин се създават неблагоприятни условия за съществуването на чуждите организми, които окупират човешкото тяло. Правилното прочистване на организма създава баланс между човешкото тялото и микроорганизмите в него.

Противопаразитната програма на Хулда Кларк включва:

1. Зелената обвивка на ореха
2. Карамфил
3. Пелин

Зелен орех

Представлява едно от най-мощните естествени средства, помагащи в борбата с паразитите, заседнали дълбоко в организма. Много ефикасен действащ натурален продукт, който повишава имунитета, изхвърля токсините и допълва нуждата от витамини и микроелементи.

Зелените орехите са богати на магнезий, желязо, селен, мед и манган. Съдържат и витамини Е и В, както и фолиева киселина. Съдържат ненаситени мастни киселини, като голямо количество са омега-3-мастните киселини. Зелените обвивки на ореха притежават от 10 до 20% от нужните на организма аминокиселини и са много добър източник на белтъци. Зелените орехи са подходящи са за болни от подагра, тъй като пълноценните белтъци не съдържат холестерол. Витамините от групата В ги правят много полезна храна за нервите. Освен това орехите действат укрепващо на сърцето и подпомагат кръвообращението. Влияят благоприятно върху стойностите на мазнините в кръвта.

Карамфил

Карамфилът е мощен антиоксидант с антисептично действие. Карамфилът съдържа евгенол. Тази съставка прави растението ефикасно средство срещу болката. В народната медицина карамфилът се използва и при заболявания като ревматизъм и артрит. Карамфилът регулира нивото на ненаситените мастни киселини, чиято липса води до стареене на организма.

Пелин

Пелинът е мощен унищожител на микроорганизми, които нарушават обмяната на веществата в организма. Сред основните действие на растението са: тонизиращо, стомашно, антипиретично и противоглистно средство, като седативно и жлъчкогонно средство, подобряващо храносмилателните процеси.

Как се изпълнява програмата?
На пазара можете да откриете както отделните съставки на програмата, така и препарати, които съдържат и трите продукта.

При готовите продукти приемът е много улеснен - от 1 до 2 капсули дневно, в продължение на 3 месеца.

Ако изберете прием с отделните съставки, следвайте схемата:



Ден Тинктура от зелените обвивки на ореха Капсула пелин (200- 300 мг) Капсули карамфил (500 мг)
Капки веднъж дневно преди хранене Капсули веднъж дневно преди хранене Капсули три пъти дневно по време на хранене сутрин, обед, вечер
1 1 1 1, 1, 1
2 2 1 2, 2, 2
3 3 2 3, 3, 3
4 4 2 3, 3, 3
5 5 3 3, 3, 3
6 2 чаени лъжички 3 3, 3, 3
7 веднъж седмично 4 3, 3, 3
8   4 3, 3, 3
9   5 3, 3, 3
10   5 3, 3, 3
11   6 3
12   6 веднъж седмично
13 2 чаени лъжички 7  
14   7  
15   7  
16   7  
17   веднъж седмично  
18     3













Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email