Д-р Илия Биволарски за лечебната тайна на конопеното въже


| Прочетено Прочетено: 5957 пъти | КоменариКоментари: 0



Д-р Илия Биволарски за лечебната тайна на конопеното въже

В недалечното ни минало дедите ни са носели груби дрехи от коноп –  ризи, фланели, чорапи, фустанели, фустани и др. И рядко са страдали от модерните болести на нашата цивилизация. По онова време остеопорозата, артрозите, артритите, изкривяванията на гръбначния стълб, шиповете  са били рядко срещани страдания. Безспорно широкото използване на конопеното влакно е имало силно профилактично и лечебно въздействие, за което през годините всички сме забравили.

Но напоследък интересът към тайните на българската народна медицина се засили и тя намира все повече  последователи дори и сред ортодоксалните лекари. Един от тях е д-р Илия Биволарски, гл. асистент от Катедрата по обща и клинична патология в пловдивския Медицински университет. Той е патентовал продукт, който лекува артрози, артрити, тендовагинити, дискови хернии, неврити, радикулити и всякакви болки, причинени от заболявания на костите и ставите.

Д-р Биволарски е нарекъл своя стопроцентово чист екопродукт „Коносан”. Разпитах и узнах смайващи подробности – конопено въже на гол кръст са носели не само нашите български деди, но и будистките монаси в Япония и Китай.

- Д-р Биволарски, какво всъщност се крие зад името „Коносан”?
- Наименованието идва от абревиатура на „коноп” и „сано”, което от латински означава оздравявам. Става дума за естествен коноп. Продуктът намира приложение за лечението на широк кръг остри и хронични болестни състояния. Размерите му позволяват лесно прикрепяне към различни части на тялото, а малкият обем и тегло го правят удобен за носене през цялото денонощие.

- Как конкретно конопеното въже се използва от пациентите ви?
- Много просто. Като се увива, завързва или закрепва върху биологично активни точки, рефлекторни кожни зони и заболели органи на костно-ставния апарат и нервно-мускулната система.

- Да продължим с може би най-неудобния въпрос – в какво се изразява патентното право на вашето откритие – нали всеки може да си купи от пазара конопено въже и да започне да се самолекува?
- Преди да добие окончателния си вид, конопеното въже претърпя доста модификации. Бяха изпробвани различни варианти на дължини, ширини, плетки и т.н. Търсенето целеше да се намери „универсална” форма, която да може да се прикрепя бързо, лесно и удобно към всяка част на тялото. В процеса на работата се оказа, че броят на влакната, техният вид и начинът на изплитане оказват съществено влияние върху ефекта от въжето. Анализът на тези различия доведе до подбор на конопени влакна с определени качества и подсказа метод за т.нар. активиране на вече изплетеното въже. Изборът на подходящо влакно и неговото „активиране” увеличават в пъти лечебния ефект.

- На какво според вас се дължи лечебният му ефект върху организма?
- Върху кожната ни повърхност се намират проекции на различни вътрешни органи и лежащи в дълбочина нервно-съдови елементи. При дразненето на тези кожни зони се задействат различни реакции с лечебен ефект. Допирът на конопеното въже до кожата, представяща заболелия орган, променя както биохимичния състав, така и енергийното поле.

- По-конкретно...
- Чрез своите фини власинки конопът “отнема” излишното електричество и облекчава страданието. Химичният състав на естествения коноп включва вещества, чието проникване през кожата действа обезболяващо посредством пряко повлияване на биохимичните процеси и блокиране на рецепторите за болка. Доказан е и съдоразширяващият му ефект върху мозъчните съдове. Част от химическия му състав се използва за антиконвулсант при епилепсия, при заболявания, протичащи с мускулни спазми, при хронично безсъние и болки в гърба, както и при постоперативни болки, глаукома, гадене и повръщане, тумор-асоциирани синдроми, херпес, мигрена. Установени са и различни други негови ефекти - дезинфекционни, антибиотични, антибактериални, обезболяващи и противовъзпалителни.

- Как реагират пациентите на вашия продукт?

- Хората, използвали го веднъж, при следващото му приложение съобщават за по-бързо и ефективно отзвучаване на болката. Обяснението вероятно се крие във възможности на психо- невро- ендокринно- имунната система, която притежава памет. След като вече си е изградила отговор спрямо конопа, при повторния си контакт с него тя реагира по механизма на “късото съединение”.

- Какъв  е начинът му на приложение?
- Въжето се привързва така, че да минава през болезнената област на тялото, без да се пристяга. Носи се директно върху кожата, под дрехите, които му осигуряват допълнителна фиксация към тялото. За постигане на дълготраен ефект е препоръчително да не се сваля, освен по време на къпане. Намокрянето намалява обезболяващия му ефект. Същото се отнася и при смяна на собственика.

- За колко време се постига обезболяващият ефект?
- Той  отслабва постепенно и след 1,5 - 2 месеца е възможно напълно да се преустанови. Това може да се прецени и по изглаждането на фините власинки на въжето, което налага подмяната му с ново.

- Странични ефекти?
- Не са известни. При чувствителна кожа е възможно няколкоминутно усещане за дискомфорт, което преминава след минути.

-  Къде не трябва да се поставя?
- Да се избягва поставянето му върху открити рани, бемки и други кожни образувания поради опасност от усложнения на същите във връзка с механичното дразнене. Също така не е уместно използването му при наличие на кожни заболявания. Използването на продукта не заменя предписаните от лекаря процедури. Затова  не трябва да се преустановява приемът на предписаните медикаменти без консултация с лекар.

- Има ли възрастови ограничения?
-  Не препоръчвам да се ползва от лица до 18-годишна възраст без съгласието на родителите. При употреба на продукта не по предназначение, в това число за игра, причиняване на болка, насилие, усилване на еротични усещания, причиняване на вреди и други, производителят и търговецът не носят отговорност!

Източник: в.”Животът днес”

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Конопено въже против болка - Коносан

разгледай и поръчай Конопена наколенка против болка - Коносан

разгледай и поръчай Конопена гривна против болка - Коносан

Конопено въже може да закупите и от Здравословен магазин "Здравница"

прочети още Конопено въже може да премахне болката?

виж повече за Коноп - Cannabis Sativa L.












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email