Руски светила ще преглеждат безплатно в Пирогов


| Прочетено Прочетено: 1454 пъти | КоменариКоментари: 0



Руски светила ще преглеждат безплатно в Пирогов

Светила в лечението на ДЦП (детска церебрална парализа) ще преглеждат в  „Пирогов”, съвместно с шефа на Детската травматология д-р Атанас Кацаров. Екипът на д-р Назаркин ще проведе безплатните прегледи на 20 март 2016 г (неделя) от 8,30 часа до 18 часа, съобщават от лечебното заведение.
 
Световноизвестните лекари д-р Назаркин и д-р Черешнев са един от екипите на Института по Клинична рехабилитология в гр. Тула. Болницата е популярна със специализираната си насоченост при лечението на ДЦП, а екипите й обикалят света и обучават медиците да лекуват по Метода на Улзибат. Лечението спада към т.нар. миниинвазивни хирургични методи – т.е. през кожата, в определен брой точки се постига освобождаване на срастналите мускулно-сухожилни участъци. Обемът на оперативната интервенция е малък, рискът от кървене – минимален и възстановяването е максимално бързо.  Характерно за методиката е прекъсването на фиброзните мостове в сухожилно-мускулните части на засегнатите мускулни групи.

Методиката на проф. Улзибат печели все повече привърженици не само сред пациентите, но и сред лекарите – ортопеди, невролози, физиотерапевти, най – вече заради минималното засягане на кожата и меките тъкани и поради факта, че болните не се нуждаят от следоперативна имобилизация (обездвижване). Рехабилитацията може да започне още на първия следоперативен ден, което е от изключително значение при болните от ДЦП, с оглед на това да не се връща спастицитета.

Методът на миофибротомиите е създаден преди около 25 години от проф. Валерий Борисович Улзибат.  Днес, институтът по Клинична рехабилитология в гр. Тула, Русия, носи неговото име. Методиката на проф. Улзибат е известна по целия свят. Освен в Русия, се практикува в клиники в САЩ, Германия, Полша, Сърбия, Бразилия, Мексико, Египет, Израел, Ливан и др. По този начин могат да се лекуват пациенти с тортиколис, вродени криви крачета, ставни деформитети. От придобитите заболявания се лекуват посттравматични и постинфекциозни лезии, плексити, невропатии, хронични миофасциални болкови синдроми с различна локализация, постинсултни състояния, контрактура на Дюпюитрен и др.

Безспорно, най-много са пациентите със спастични контрактури, страдащи от детска церебрална парализа (ДЦП). При тях методът може да се използва, когато спастицитета на мускулите е в степен, която не е довела до костно - ставни деформитети. В случаи, при които парализата е напреднала, се налага комбинация от костно – ставни операции и метода на Улзибат.

По покана на началника на Клиниката по детска ортопедия и травматология – УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ Д-р Атанас Кацаров, като част от програмата „Детско здраве – Пирогов“ и с любезното съдействие на Център фонд за лечение на деца, един от екипите на Института по Клинична рехабилитология с ръководител Д-р Назаркин, ще осъществи безплатни прегледи на пациенти. Това ще се случи на 20.03.2016г, неделя, между 8.30 и 18 часа.

Прегледите ще се проведат в консултативните кабинети на Клиниката по детска ортопедия и травматология - УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“.  За да бъде прегледано едно дете е необходимо предварително да бъде записано на тел 02/ 9154 262, всеки работен делничен ден между 9 и 14 часа.

Носете цялата медицинската документация, свързана със заболяването на детето, уточняват още от пресцентъра на лечебното заведение.











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email