Ученици от Асеновград се борят за живота на любимата си учителка (ВИДЕО)


| Прочетено Прочетено: 1337 пъти | КоменариКоментари: 0



Ученици от Асеновград се борят за живота на любимата си учителка (ВИДЕО)

Най-голямото училище в Асеновград се бори да спаси живота на любимата си учителка. Любомила Ангелова е болна от левкемия и единственото ѝ спасение е костно-мозъчна трансплантация в чужбина, съобщава Нова телевизия.

Децата от гимназията, които се опитват да съберат огромната сума за животоспасяващата операция, извършиха истински подвиг – превърнаха инициативата си в социална кауза за целия Асеновград.

„Животът е прекрасен. Не искам да оставям децата в училище и моите деца. Искам да съм с тях”, заявява учителката по английски Любомила Ангелова.  Точно на Великден безобидна на пръв поглед настинка праща Люси в болница, където чува  страшната диагноза - левкемия. И животът ѝ се преобръща.

„Спомням си, че се прегърнахме със съпруга ми и дъщеря ми и си поплакахме. Това беше първото нещо, което се случи. След това две-три седмици бях като в безтегловност. Просто не знаех къде се намирам, но слава Богу събираш сили и продължаваш напред”, разказва учителката.

Първоначалното ѝ отчаяние скоро отстъпва пред желанието ѝ за живот. За Люси следват няколко химеотерапии, които не дават резултат, но разбира, че има надежда. Тя обаче има прекалено висока цена 168 000 евро за трансплантация на костен мозък в Германия. Вече е намерен и подходящ донор.

„Всъщност казват, че това е единственото спасение да се направи такава костно-мозъчна трансплантация”, обясни Любомила Ангелова.  До момента тя е събрала повече от половината сума. Остават още 120 000 лева.

„Не, няма как да ги имаме. Надяваме се с подкрепата, която хората не спират да ни оказват, да ги съберем, защото трансплантацията е единственият шанс мама да се върне към нормалния си начин на живот”, заявява Теодора Ангелова.

Освен че е майка на две деца- едното вече пораснало на 24-години, а другото на 9-години в трети клас, Люси е и любимата учителка по английски език на учениците в Професионалната гимназия „Цар Иван Асен Втори“ в Асеновград.  Там преподава от 23-години. Но заради заболяването е принудена да прекъсне работа. Децата в гимназията са в шок и болезнено преживяват раздялата с нея.

Учениците са тези, които връщат надеждата ѝ. Непрекъснато събират пари чрез различни благотворителни инициативи. В целия град са поставили и кутии за дарения.

Ако искате да помогнете, може да го направите, като изпратите SMS на номер 17777 с текст DMS LUSI.












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email