Шест храни, с които ще изчистим организма


| Прочетено Прочетено: 2419 пъти | КоменариКоментари: 0



Шест храни, с които ще изчистим организмаЛимфата работи активно ­ действа подобно на природен филтър ­ лови болестотворните бактерии, гъбички и вируси, които влизат в нашия организъм с храна, въздух и вода. Затова лекарите препоръчват да се пият много течности. Поне 2 литра на ден минерална вода, чай и пресни сокове.

Включете в действие и храните-чистачи. Повечето от тях са богати на растителни влакнини. В червата целулозата набъбва, улавя токсините и като четка мие отвътре храносмилателната система. На помощ идват ензими и пектин, които съдържат плодовете и зеленчуците.

Поне 3 от тях трябва да влязат в ежедневното меню. Не е важно да се изяде голямо количество, а да са различни.

Ябълки
По-добре е да се ядат с кората. Пектинът в тях е в разтворима форма, лесно се свързва с токсините и помага за изхвърлянето на всички съединения, образувани при гниенето на храната в червата.

Грозде
Кехлибарените зърна са богати на минерали, ензими, плодови киселини и витамини. Затова се използват в лечебни програми, разтоварителни режими и диети за прочистване. Ципата съдържа полифеноли, които "обезвреждат" отровите, отделени от клетките в процеса на работата.

Лимон
Богат е на витамини ­ С, Р, В и каротин. Лимоновият сок е убиец на нитратите. Той влиза в силна биохимична реакция с нитратите и унищожава токсините. Сокът алкализира кръвта, която заради прекомерната консумация на животински храни, е с по-висока киселинност. А това е предпоставка за много заболявания.

Морков
Целулозата му е полезна за черния дроб. Той съдържа много витамини от група В, каротин и специфичен набор от микроелементи и витамини. Салата от стъргани моркови със зехтин е особено полезна, защото мазнината помага за усвояването на мастноразтворимия витамин бетакаротен от моркова.

Спанак, коприва, салата

Американски учени установиха, че дневната порция зеленина помага на черния дроб да се пребори с пораженията на алкохола. Киви и аспержи също могат да се включат в "спасителната" акция.

Шест храни, с които ще изчистим организма

Тиква
Полезна е при бъбречни и сърдечносъдови заболявания, съпроводени с отоци. Тя стимулира отделянето на урина, тя облекчава бъбреците, пикочния мехур и сърцето.

Голямото количество пектин помага при възпаление на дебелото черво. А понеже пектинът активизира изхвърлянето на холестерина от организма, тиквата осигурява профилактика на атеросклерозата. Ценната съставка неутрализира солите на тежките метали и подобрява перисталтиката на червата.












Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email