Шест вредни навика, които съсипват организма ни и как да се преборим с тях


| Прочетено Прочетено: 4030 пъти | КоменариКоментари: 0



Шест вредни навика, които съсипват организма ни и как да се преборим с тяхКои нашия действия и навици съсипват имунитета и тялото ни. Най-вероятно голяма част от нас са наясно с тях, но въпреки това сякаш на инат продължаваме да ги правим.

Прекомерна консумация на алкохол
Прекаляването с алкохола прави тялото по-податливо на инфекции, бавно зарастване на рани, води до проблеми със сърцето, черния дроб и панкреаса. Многото алкохол уврежда и белите кръвни клетки, които всъщност се борят с инфекциите.

Най-доброто решение: приемане на алкохол в умерени количества (50 гр. за жените, 100 гр. за мъжете).

Преяждане
Имунната система на хората с високо съдържание на мастни клетки е по-инертна и по-малко функционална, което засяга способността на тялото да се защитава от определени заболявания. Намалете консумацията на мазнини и имунната ви система ще работи по-добре.

Най-доброто решение: Намаляване на приема на наситени и транс мазнини.

Липсата на сън

Липсата на сън при здравите жени се отразява пряко върху естествените убийци – белите кръвни клетки, които предпазват организма от вирусни инфекции. Когато не спим добре белите кръвни клетки стават мудни.

Най-доброто решение: Експерти препоръчват сън в рамките на 7-9 часа. Ако не сте спали достатъчно през нощта, не забравяйте да дремнете през деня.

Редовни полети
Постоянното сменяне на часовата разлика се отразява неблагоприятно на имунната система. Отслабването на защитните сили на организма е свързано с нарушения на вътрешния часовник на тялото.

Най-доброто решение: Много важно е да спазвате необходимите часове за сън. Хранете се добре и контролирайте стреса. Така ще помогнете на организма си и ще прекарате едно приятно пътуване.

Самотата
Според множество изследвания липсата на социален живот и подкрепа намалява действието на противогрипнтие ваксини, например.

Най-доброто решение: Не е ли това чудесна причина да започнете все по-често да контактувате с приятели и познати.

Дефицит на витамини и минерали
Недостигът на витамините A, C, B6, D, E и фолиева киселина, липсата на минералите селен, цинк, желязо и мед има пагубен ефект върху имунната функция.

Най-доброто решение: Препоръчително е да положите всички усилия и да започнете да се храните балансирано и правилно. Консултирайте се със специалист, който ще ви даде насоки точно от кои храни имате нужда.











Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email