През зимата може да сме здрави и без лекарства!


| Прочетено Прочетено: 3094 пъти | КоменариКоментари: 0



През зимата може да сме здрави и без лекарства!През зимата отвсякъде дебнат болести. Как да се предпазим от тях? Тук може да помогне традиционната китайска медицина, която съществува от близо 2 хилядолетия. Ето няколко съвета, които са лесно приложими в ежедневието:
 
Мед и джинджифил при болки в гърлото
В традиционната китайска медицина има различни препоръки за различните болки в гърлото. Ако болката се появи в началото на грипната инфекция, правилото е: пазете се от студеното, обличайте се топло. В случая помага и чай от джинджифил. 30 грама от корена се нарязват на ситно и се варят 10 минути. Чаят може да се подслади с мед или кафява захар. Топлината навлиза в тялото и го отпуска, прогонвайки навлязлата студенина. Ако болките в гърлото са много силни, китайската медицина препоръчва охлаждащи хранителни продукти като краставици или сурови круши.

Лек срещу главоболие
Акупресурата е доста ефикасно средство срещу главоболието. Специални точки, така наречените акупунктурни точки - се масажират с леки кръгови движения на пръстите. Точките се разпознават по това, че реагират чувствително на натиска. При главоболие точките са концентрирани върху слепоочието, между веждите и в основата на тила.

Как да се преборим с умората
Най-доброто средство е естествено сънят. Но ако това не е възможно, с нова енергия може да ви зареди и акупресурата. Препоръчва се акупресура на точката "Стомах 36". Тя се намира на длан разстояние от колянната капачка и на пръст разстояние от пищяла. На това място се усеща малка вдлъбнатинка. Друга възможност е да подсилите центъра на тялото си: хапнете нещо топло, раздвижете се на чист въздух.

Пилешката супа прогонва настинките
Щом ви побият ледени тръпки, предвестник на настинката, е добре да започнете да пиете чай от джинджифил или пилешки бульон. Акупресурата също помага. Две са по-важните точки - срещу запушен нос помага точката "йин тан", която е разположена между веждите. За да си възвърнете обонянието, трябва да масажирате леко акупунктурните точки, които се намират в основата на носа.

Как да противодействаме на зимната депресия
Лошото време често се отразява отрицателно на настроението ни. Ето защо в подобни дни е важно да приемате три пъти на ден топла храна. Вечер се препоръчва супа. Важно е и движението през деня - заради светлината, която действа на тялото като еликсир. Гимнастиката "ци гун" помага за възвръщане на емоционалния баланс.












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email