Псориазис: причини, симптоми и лечение


| Прочетено Прочетено: 9304 пъти | КоменариКоментари: 0



Псориазис: причини, симптоми и лечение

Псориазисът е хронично кожно заболяване, при което кожните клетки нарастват много бързо и се получават плътни, бели, блестящи или червени кожни плаки. Обикновено се появяват по коленете, лактите, скалпа, ръцете, стъпалата или ниско по гърба.

Причини:
Нормално, кожните клетки узряват постепенно и отпадат на всеки 28 дни. Нови кожни клетки заместват външните слоеве на кожната повърхност, които отпадат при ежедневната ни дейност, от триенето на дрехите, при къпане. При псориазисът, кожните клетки не узряват, а вместо това бързо се увеличават на брой и се качват към повърхността на кожата за 3-6 дни, като оформят характерните за заболяването плаки.

Симптоми:
Симптомите на псориазисa са променливи и могат да се появяват в различни комбинации. Псориазисът може да бъде в лека форма, с малки обривни зони. При средно-тежката и тежката степен на псориазис, кожата може да бъде значително възпалена с повдигнати, червени зони, чиято повърхност е покрита със лющеща се, сребриста круста (коричка).

Какво можем да направим сами за лечението на псориазиса?

Поддържайте кожата си овлажнена. Внимателно омекотете и отстранете псориатичните крусти, като поставяте върху тях крем и след това отлепвате полуотлепените корички. Това трябва да се прави много внимателно за да не се разрани кожата.

Следвайте внимателно инструкциите за кожните продукти и предписаните лекарства. Може да ви отнеме известно време и много грешки, докато разберете кои козметични продукти са най-подходящи за вас. За леките симптоми на псориазис, могат да бъдат използвани различни билкови продукти, като лосиони и кремове с Алое Вера и други.

Народна медицина при псориазис:

Рецепта за домашен мехлем с билки:
За направа на мехлема е необходимо да използвате нов, неупотребяван съд!

 800 гр. мас се стапя,без да завира. Изсипват се по 2 шепи от следните билки:
- цвят мащерка,
- цвят мента,
- жълт кантарион,
- бял равнец,
- живовлек,
- коприва,
- цвят липа,
- листа от роза.

Билките могат да се употребяват както пресни, така и сухи. След изсипването на тези билки в маста,тенджерата се изкарва от огъня и се оставя на хладно.Трябва да престои 9 дни. След деветия ден се изваждат 7 супени лъжици от сместа и се разтапя ,без да завира, прецежда се и към него се прибавя 5гр. восък и 10гр. настърган пчелен клей.

Преди да се намажете с мазилото обаче е добре да се направи тест дали сте алергични към мазилото - така както при боята за коса (около лакътя си намазвате малко и изчаквате около 10 минути)

Рецепта за домашен мехлем с хума:
Прах от хума, добре стрита и напечена на слънцето, се разбърква с чиста свинска, мас по равни части. Мехлемът се приготвя в зависимост от количеството образували се плаки по тялото. Кожните плаки се измиват с хладка вода и оцет, след което се намазват с мехлема. Покриват се с марля или найлон.

Лющенето на плаките е бавен и тежък процес и затова лечението продължава 40 до 60 дни, след което се редува с 10-дневна почивка и вегетарианска храна без никакъв алкохол. Добре е да се избягва силното потене или ако това е неизбежно, да се взема по-често душ. Стресовете и нервното напрежение също не са препоръчителни. Лечението продължава, докато не се получи желаният ефект.
Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Здравословни продукти при псориазис

разгледай и поръчай Билкова смес №15, при псориазис, Здравница, 200 гр.

разгледай и поръчай Старопланински мехлем за псориазис и екзема, 60 мл.

разгледай и поръчай Крем Псокалмин, при псориазис и дерматит, 300 мл.

прочети още Пет полезни съвета при псориазис

прочети още Защо солариумът не може да помогне при псориазис?

прочети още Може ли с масло от облепиха да преборим псориазис?

<











Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Златно мляко на прах Златно мляко на прах

"Златно мляко" на прах на "Здравница" съдържа куркума, цейлонска канела, джинджифил и черен пипер. Вкусна и здравословна напитка за цялото семейство....


Цена: 6.60 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email