Пет полезни съвета при псориазис


| Прочетено Прочетено: 8025 пъти | КоменариКоментари: 1



Пет полезни съвета при псориазисПсориазисът е хронично кожно заболяване, при което кожните клетки нарастват много бързо и се получават плътни, бели, блестящи или червени кожни плаки. Обикновено се появяват по коленете, лактите, скалпа, ръцете, стъпалата или ниско по гърба.

Фармацевтичните продукти често ни оказват голяма помощ при случаи на псориазис. Освен тях, обаче, има много естествени начини за лечение на псориазис. Нека разгледаме някои полезни съвети, които ще ни помогнат в домашното лечение на това неприятно заболяване.

Съвет №1: Пазете кожата влажна

Използването на овлажнители е важна част от грижата за тялото при псориазис. Сухата кожа предизвиква сърбежи и влошава общото състояние на кожата. Когато кожата ви е суха вие се затваряте в един порочен  цикъл: суха кожа – сърбеж и чесане, което води до нови проблемни участъци по кожата.

Съвет №2: Къпете се, но се пазете
Къпането също е важна част при домашната борба с псориазиса. Трябва да бъдете внимателни. Честото къпане води до изсъхване на кожата, което може да доведе до проблеми. Ето няколко неща, за които трябва да внимавате  при къпане, ако страдате от псориазис:
- Избягвайте горещата вода – тя може да раздразни кожата. Къпете се с хладка вода.
- След банята не използвайте груби кърпи и не се търкайте. Внимателно подсушете тялото, след което нанесете овлажняващ крем.
- Чистата вода изсушава кожата. При къпане добавете соли или масла.

Съвет №3: Откажете цигарите

Експертите казват, че отказването от тютюнопушенето е едно от най-полезните неща, които може да направите ако  страдате от псориазис. Не трябва да забравяме и, че спирането на цигарите намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, рак на белия дроб и много други.

Съвет №4: Консумирайте умерено или изобщо не консумирайте
Псориазисът се влошава много често при прекомерна и честа употреба на алкохол. Мъжете са по-засегнати в тази ситуация. Умерената консумация на алкохол може да подобри общото здравословно състояние и да помогне за успокояването на псориазиса. Препоръчително е жените да не консумират повече от едно питие на ден, за мъжете са позволени максимум две високо алкохолни питиета на ден.

Съвет №5: Помислете за промяна в храненето

Като цяла няма солидни доказателства, че храната може да подобри или влоши псориазиса. В същото време, много хора твърдят, че имат подобрение след намаляването на някои хранителни продукти като захар, бяло брашно, глутен и кофеин. Съществува връзка между затлъстяването и псориазиса. Много дерматолози препоръчват здравословно тегло, което води и до подобрение при страдащите от псориазис.

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Крем Psocalmin (300 мл.) при псориазис

разгледай и поръчай Здравословни продукти при псориазис

виж всичко за Псориазис

виж още Лечение на псориазис с хума

прочети още Псориазисът не е заразна болест












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email