Шест продукта, които са полезни за очите и зрението


| Прочетено Прочетено: 1808 пъти | КоменариКоментари: 0



Шест продукта, които са полезни за очите и зрениетоКои продукти трябва да включите към вашето меню, за да избегнете проблеми със зрението?

Необходими храни за добро зрение са тези, които са богати на витамини А и С.

Витамин А е неразделна част от пигмента на ретината. Той е необходим при всички зрителни увреждания. Дефицитът на витамин А причинява нощна слепота (когато зрението отслабва вечер).

Витамин С предпазва кръвоносните съдове, които осигуряват приток на кръв към ретината.

1. Моркови
Този зеленчук вие е добре познат още от детството. Може би не на вас, но вашите родители сигурно помнят как като малки са ги карали да ядат по един морков на ден, като са им обяснявали, че така ще имат добро зрение. Това наистина е така. Морковите са богати на бета-каротин, който организмът превръща във витамин А. Той участва в процеса на възстановяване на функциите на очите и предотвратява развитието на нощна слепота.

2. Боровинки
Боровинките са много богати на витамин C, помагат за поддържане на зрителната острота, успокояват умората на очите след гледане на телевизия или работа с компютър. Ето защо, боровинката е особено полезна за хора, които работят в офиси. Специалистите препоръчват да се яде най-малко 100 гр. на ден от плода.

3. Говеждо месо
Говеждото месо и най-вече дробът са изключително полезни за зрението. Научно доказано е, че в черния дроб на говедото се съдържа голямо количество витамин А. Говеждото месо може да бъде разглеждано като животинска алтернатива на морковите.

4. Спанак

Спанакът е богат на витамин С. Консумацията на спанак трябва да бъде 2-4 пъти в седмицата, като по този начин ще намалите риска от слепота и развитие на катаракта.

5. Яйца

Яйцата са богати на витамин А. Макар, че не могат да се сравнят с морковите, достатъчно е да хапвате по 2 жълтъка на ден, за да осигурите на организма си нужната доза витамин А.

6. Портокали
Един портокал съдържа дневната доза витамин С, която е необходима на организма. Освен витамин С, портокалите са богати и на витамин А. Отдавна известно е благоприятното влияние на етерично масло от портокал върху зрението.












Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email