Събудете се с лимони


| Прочетено Прочетено: 1283 пъти | КоменариКоментари: 0



Тик-так, тик-так, тик-так... Един невидим часовник неуморно мести стрелките вътре в нас. Сега ни се спи, след малко сме тъжни, а преди час сме умирали от глад. "Никой не може да измами биологичния си часовник", убедени са хронобиолозите. Затова учените са се посветили на разгадаването му. Ползите са много. Лекарите вече знаят кога е най-доброто време да се вземат лекарства, в кой сезон сме наистина във форма и кога трябва да започнем деня си, за да сме свежи и в настроение. Биоритъмът обаче е незаменим приятел и в друга битка - тази с килограмите. И хронобиолози и диетолози заедно са изготвили перфектния режим - "Биоритъм". "Ако спазвате тази диета, ще стопите поне 2 кг за седмица, без да гладувате", обещават учените. И разкриват какво и кога обича да си хапва "вътрешното ви аз".

Кисело за бодрост (между 7 и 9 часа)
Войната с тлъстинките започва започва още по изгрев слънце. В началото на деня хипофизата отделя "събуждащия" кортикотропен хормон АСТН. Този консуматор на мазнина се нуждае от обилно количество витамин С, за да върши своята работа. Затова след събуждане изпивайте по 1 чаша прясно изцеден сок от портокал и лимон или сок от грейпфрут. Яжте само плодове или мюсли.

Хляб и сирене за отскок (между 11 и 12 часа)
Предиобед организмът става още по-агресивен към тлъстините и буквално "бълва" норадреналин. Хормонът "отваря" мастната клетка и стимулира редукцията на мастните депа. За тази цел са му необходими големи количества от аминокиселината фенилаланин. Тя се съдържа в големи количества в млечните и пълнозърнестите продукти. Като втора закуска е подходящо да се изяжда филийка ръжен хляб с малко сирене за отскок.

Време за пържола (между 12 и 14 часа)
През това време на деня най-активно е производството на хормона глюкагон. Точно в този момент организмът се нуждае изключително от белтъчини.

Глюкагонът се произвежда от панкреатичната жлеза и е изграден 100% от белтъчини. Действието му е мастноразграждащо, а за да си го "произведете" на обяд, хапвайте телешко, свинско или риба със свежа гарнитура.

Салата и аперитив (между 17 и 20 часа)

Кой хормон е най-големият враг на килограмите? Адреналинът, разбира се. Да, някое спречкване с домашните бързо ще ви го "вдигне". Но не бъдете такива екстремисти. Адреналинът буквално "изяжда" мазнините, но с "подкрепата" на много белтъчини, както и от аминокиселината тирозин. Ще ги "намерите" в суровите домати, в картофите, в ориза и в птичето месо. Важна роля в битката с тлъстините играе и микроелементът мед. Търсете го в пълнозърнестия хляб. Към салата можете да си позволите и аперитив. Виното е най-добро за фигурата, смятат учените.

Банани залека нощ (след 22 часа)
Имате ли навика да тършувате из хладилника посред нощ? Спокойно, това не е голям грях. Да, не е вярно, че трябва да заспивате на гладен стомах. Докато кротко си спим, хипофизата освобождава хормона на растежа, който също "смуче" мазнина от мастните клетки. За да му е по-лесно, му трябват отново белтъчини, а също и от витамин В6. Затова, преди да гушнете възглавницата, хапнете банан или орехи с чаша прясно мляко, съветват специалистите.



Съвет на Здравница:


живей здравословно с Диетични и Диабетични магазини "ЗДРАВНИЦА"

пазарувай здравословни продукти от Здравословен интернет магазин "ЗДРАВНИЦА"












Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Алое - сух екстракт при запек Алое - сух екстракт при запек

Алое - сух екстракт на капсули притежава благоприятен ефект при хроничен запек. Продуктът не предизвиква привикване и няма странични ефекти....


Цена: 9.00 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email