Как в Швейцария лекуват рак с бял имел?


| Прочетено Прочетено: 21907 пъти | КоменариКоментари: 0



Как в Швейцария лекуват рак с бял имел?Белият имел се прилага в областта на онкологията, където има недостиг на светлина. Билката  вирее по клоните на различни дървета и през цялата година остава зелена, обяснява д-р Марионлейт Шултес от Клиника Ита Вегман, където лекарите имат над 90-годишен опит с прилагането на лекарството „Искадор” за лечение на рака. Трябва да се знае, че за първи път през 1917 г. д-р Ита Вегман  разработва и използа този препарат от бял имел, като е подмогана от д-р Рудолф Щайнер.

Растението има особена сила и подпомага създаването на топлина , а оттам  усилва етерното тяло. В случаите  на раково заболяване, пациентите са уморени,  депресирани и имелът помага да се укрепи имунитета на  цялото тяло чрез образуване на топлина и подреждащата сила, която идва от етерното тяло. Защото това растение съдържа изключително много магнезий, пояснява още д-р Шултес. При хронични състояния като депресии и травми от миналото имелът също е приложим , а хората успяват по-лесно „ да влезнат в своето тяло“, ако може така да се изразим и да усетят топлината.

Каква билка е белият имел?
С нея се лекуват още епилепсия, психични болести, нормализира кръвното  (лечебните  свойства  на имела използва и прочутата билкарка Мария Требен ) , в малки дози лекува спазми и конвулсии. Употребата му като билка допринася за проявяване и развитие на редица  нравствени добродетели като трудолюбие, скромност, практичност, самоанализ, положителна самокритика, молитвеното чувство, разкриване на сетивата за духовното. Белият имел е и удължаващо живота средство, но трябва да се взема само след консултация с билкар, заради отровните му качества.

Като лекарство се предписва от антропософските лекари. По света над 5 хил. лекари практикуват антропософската медицина,  а около 30 хил. медици изписват антропософски лекарства. В  25 клиники се развива тази медицина, но в България е слабо позната. Тя причинява  само  0.05 на сто странични ефекти и  осигурява много по-дълги години живот  на пациента. Данните бяха оповестени в Брюксел в Европейския парламент през 2013 година.

Отличителното за антропософската медицина е в начина по който се обясняват причините за болестта и постигане на здравето. Тя се основава на различни принципи, сред които е  салутогенезата. Досега традиционната медицина е стояла само върху патогенетичния принцип, т.е търсене причините за болестите, но салутогенезата търси това в човека, което може да бъде укрепено и усилено, за да може да се преодоляват възникналите нарушения и болести, посочват швейцарските лекари.

Имелът се е използвал като лекарствено растение отдавна. Сокът от плодовете бил смятан за храна за тялото и духа. Използвал се е още и за запомняне на сънища и изпълнение на желания.

За лечебната сила на белия имел разказва сагата за Балдур, записана  в  книгата „Теософия на розенкройцерите”. Този германски бог на Слънцето и светлината  веднъж  видял сън, който му предвещавал скорошна смърт. Това много натъжило Боговете, ръководителите, които много обичали Балдур. Те започнали да мислят как  да открият средство, за да  го  спасят. Майката на бог Фриг получила  твърда клетва  от всички същества на Земята, че никой от тях няма  да убие Балдур. Всички се заклели, и затова им се сторило, че е невъзможно Балдур някога да умре.

Веднъж, когато боговете играели, по време на игрите хвърляли на Балдур всевъзможни предмети, но не можели да го наранят.Те знаели, че той е неуязвим, но Локи, противник на ръководителите, бог на мрака, мислил как да убие Балдур.

Чул той от Фриг, че тя получила клетва от всички същества, че те няма да убият Балдур. Но някъде много надалече имало едно безвредно растение - имел,  от което Фриг не взела клетва и казала за това на Локи.

Лукавият Локи взел имела и го занесъл на слепия бог Хед, който не виждайки какво прави убил Балдур с имела. Така с помощта на имела лошият сън се сбъднал.

 В народните обичаи белият имел винаги е играел специална роля. Нещо зловещо
и призрачно се изразявало с нея. Това, което говорили за имела в древните


Мистерии на тротите и друидите, преминало в народа под формата на притчи и обичаи. В основата на това лежи една истина. На Луната съществувала тази минерално – растителна " каша”. Върху нея израснали лунните растения, които били различни. Сред тях имало такива, които са продължили да се развиват и достигнали на Земята висше състояние,  други останали на  лунна степен на развитие. Когато вече възникнала Земята, те успели  да приемат тук една хилава форма. Те трябвало да запазят характера, който имали на Луната. Те можели да живеят само върху растителна основа -  като паразитни създания, като паразити на

Земята. Така имелът живее върху други дървета, понеже се явява пренесен от древния лунен свят.

Балдур олицетворявал това , което продължава да се развива, което носи светлина на Земята. Локи , обратно -  тъмните сили, изостаналото,  той ненавижда прогресивното ,  развиващото се понататък. Затова Локи  е противник на Балдур.

Нито едно земно същество не било в състояние да направи нещо срещу Балдур.

Бога  дал на Земята светлина понеже те били такива,  като него,  също изминали път на развитие. Само това , което останало на Лунен стадий на развитие , това , което се чувствало свързано със Стария бог на тъмнината , било способно да убие бога  на светлината.

Имелът –това е специално лечебно средство, както са лечебни изобщо всички отрови. Така в най- дълбок смисъл в народните легенди и обреди ние откриваме космическата мъдрост.

 Подготви: Светлана ЖЕЛЕВА













Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email