За силата на Боралин и здравословните ползи от билката Бабини зъби


| Прочетено Прочетено: 12779 пъти | КоменариКоментари: 0



За силата на Боралин и здравословните ползи от билката Бабини зъби

 "Боралин" е серия хранителни добавки на основата на билката Tribulus terrestris (бабини зъби) по рецептите на народния лечител Борис Николов.

в "Здравница" можете да намерите следните продукти от серията "Боралин":

Боралин - 4
Боралин - 5
Боралин - 8
Боралин - Имун
Боралин - 3 (регенериращ гел)
Боралин - Slim

Пълният курс с всеки от препаратите от серията "Боралин" е 4 опаковки по 0,5 л. Всяка бутилка се приема по схема с приложената мерителна чашка за 7 дни. Правят се 10 дни почивка и се започва следващата, по същата схема. Така четирите се изпиват за 2 месеца. При необходимост, пълният курс може да се повтори не по-рано от 1 месец пауза.
 
В основата на много заболявания стои недостатъчното оросяване на тъканите в проблемния орган. Честа причина за това са холестероловите плаки, които започваме да натрупваме още от детска възраст и с времето водят до затормозяване нормалните функции на организма. Влошеното оросяване намалява жизнеността на органа (или ставата, жлезата) и причинява хронично или остро изразено заболяване. През 1993-та г. фитотерапевтът Борис Николов доказва клинично, че получен по негова технология воден извлек от растението Tribulus terrestris успешно разгражда холестероловите плаки. Първите експерименти са извършени във вивариума на ИСУЛ, а по-късно и върху доброволци във ВМА. Резултатите потвърждават изключителното свойство на Боралин да повлиява широк кръг болести, в основата на които стои проблем с оросяването или хронична инфекция. Десетилетия преди френски медици да открият, че т.нар. "шипове" са не костни, а холестеролови образувания, Николов успешно ги премахваше с Боралин-4. Установено е, че същият препарат влияе на мозъчни, гръбначни и неврологични заболявания, нормализира размерите на простатната жлеза, засилва потентността и фертилността. Сърдечно болни, хипертоници и застрашени от тромбофлебит подобряват състоянието си след курс с Боралин-5. Пациенти, за които решението е било изкуствена става, са възстановявали подвижността си, благодарение на Боралин-8. Препаратите могат да се прилагат и профилактично.

Здравница Ви предлага следните три препарата по оригинални рецепти и авторска технология на народния лечител Борис Николов:

Боралин 4


0, 5 л - 21 дози
Tribulus terrestris (80%)
Hypericum perforatum (20%)

Поръчай Боралин - 4

Тоталният воден извлек от Tribulus terrestris прочиства сърдечно-съдовата система от холестериновите плаки, подобрява оросяването, подсилва имунитета. От векове билката е известен афродизиак, прилага се при безплодие, заболявания на простатата, импотентност, лек срещу мастопатии, шипове и др. Комбинацията с Hypericum perforatum (жълт кантарион) подмладява нервната система, подобрява паметта и повдига самочувствието. Боралин-4 е подходящ при стабилизирани слединсултни състояния, мозъчни, нервни и психически заболявания, както и при дископатии, дискови хернии, спондилартрози, неврологични болки. При проблеми със стомаха, приемайте по приложената схема 15 минути преди хранене.

Висок холестерол

Всички препарати от серията Боралин имат свойството да изчистват холестероловите плаки и да нормализират нивото на триглицеридите в кръвта. Това се дължи на фуростаноловите сапонини, които са фармакологично най-важното вещество от състава на Tribulus terrestris. Комбинацията с други билки засилва въздействието им спрямо широк кръг заболявания. Съответният номер Боралин се препоръчва според придружаващите оплаквания. При отсъствие на такива, терапията се провежда с Боралин-4.

Ошипявания
Според лечителя Николов, в повечето случаи шиповете са не костни, а холестеролови образувания. Боралин прави процеса на образуването им обратим. В случаите на ошипявания по гръбначния стълб се прилага курс с Боралин-4. При поражения в ставите на крайниците - Боралин-8.

Гръбначни заболявания
Свойствата на Боралин-4 да премахва ошипяванията и да възстановява оросяването, дават облекчение при повечето дегенеративни гръбначни заболявания. При дискова херния например, постепенно се възстановява хрущялно-съединителната тъканна пластинка, свързваща прешлените на гръбнака.

Неврологични заболявания
Боралин-4 притежава мощно противовъзпалително и детоксикиращо действие, особено ценно при неврити, полиневрит, ишиас, плексит, радикулити и др.

Стабилизирани слединсултни състояния

Комбинацията Tribulus terrestris и Hypericum perforatum е особено подходяща за преодоляване последствията след прекаран мозъчен удар и намаляване риска от следващ. Поради силното действие на препарата, не се прилага в острия период.

Стомашни проблеми
Общото засилване на кръвооросяването в организма нормализира работата на стомашно-чревния тракт, подобрява секрецията, успокоява възпаленията. Пациенти съобщават за облекчение при язва и колит. Приема се 15 минути преди хранене.

Мастопатия
Според лечителя Николов, най-честата причина за образуване на болезнени бучки (доброкачествени) в млечните жлези са нарушения в мастния обмен. В подобни случаи Боралин-4 се прилага в седмицата преди цикъла.

Остеопороза

Боралин подобрява кръвоснабдяването на жлезите с вътрешна секреция, което води до нормализиране нивата на хормоните, отговорни за усвояването на калция. Приемът се съчетава с храни и натурални добавки, богати на калций, витамини D и С.

Безплодие
Ако причината за безплодието е хормонална, Боралин може да помогне. Пие се в седмицата преди цикъла. При настъпило оплождане, приемът на Боралин трябва веднага да се прекрати. При мъжете се подобряват спермогенезата и потентността.

Увеличена простата и импотентност
Общото стимулиране на кръвообращението влияе на продължителността и качеството на ерекцията. Боралин-4 нормализира размерите на простатната жлеза и симптомите на затруднено уриниране отшумяват. Ако проблемът е комбиниран с бъбречно заболяване, се прилага Боралин-8.

Боралин 5

0, 5 л - 21 дози
Tribulus terrestris (80%)
Crataegus monogyna (10%)
Onopordum асаnthium (10%)

Поръчай Боралин - 5

Към споменатите по-горе въздействия на Tribulus terrestris са прибавени екстракти от Crataegus monogyna (глог) и Onopordum асаnthium (магарешки бодил), действащи благотворно в случаи на сърдечно-съдови заболявания, извън острия период. Хранителна добавка Боралин-5 намалява риска от инфаркт и тромбофлебит.

Висок холестерол

Особено подходящ при сърдечно-съдови заболявания, свързани с натрупването на атеросклеротични плаки и влошено оросяване на сърдечния мускул (ИБС).

Хипертония
В случаите на повишено кръвно налягане без установен произход, се прилага препаратът Боралин-5. Същият продукт се използва срещу широк кръг сърдечно-съдови заболявания. Ако има данни, че основен фактор на хипертонията е стрес или депресивно състояние, препоръчваме курс с Боралин-4. Поради съдържанието на екстракт от жълт кантарион, Боралин-4 не се прилага в комбинация с антидепресанти. Ако причина за кръвното е бъбречно или чернодробно заболяване, най-подходящ е  Боралин-8.

Сърдечни заболявания
Подобряването на оросяването на сърдечния мускул и снижаването на риска от образуване на тромби са решаващи при лечението на голям брой сърдечно-съдови заболявания. Поради мощното въздействие на Боралин-5, не се препоръчва прилагането му в острия период, непосредствено след прекаран инфаркт на миокарда. Употребата му е уместна, заедно с предписаните лекарства, когато лекуващият лекар прецени, че състоянието на пациента е стабилизирано.
 Тромбофлебити
В случаите на затруднено оросяване на крайниците, пациенти съобщават за намаляване и изчезване на болките, изтръпването и характерната "студенина". При разширени вени не се очаква видимо прибиране на вената. Терапията се провежда паралелно със специфичното лечение.

Боралин 8

0, 5 л - 21 дози
Tribulus terrestris (80%)
Taraxacum officinale (20%)

Поръчай Боралин - 8

Бабини зъби в комбинация с Taraxacum officinale (глухарче) помага на ставите при коксартрози, гонартрози, артрити, успешно повлиява подагра, чернодробна стеатоза и широк кръг бъбречни болести.

Висок холестерол
Както всички препарати от серията, Боралин-8 също притежава свойството да изчиства холестероловите плаки. Употребата му е насочена и към придружаващите заболявания, а именно:

Коксартроза и гонартроза
Подобряването на оросяването на хрущяла и "стопяването" на ошипяванията в големите стави води до намаляване и изчезване на болките и възстановяване на подвижността. При наднормено тегло в тези случаи е важно да се вземат мерки за отслабване.

Бъбречни заболявания, подагра
При камъни с калциев произход се постига постепенно намаляване на размера им и безболезнено изхвърляне. При подагра, подобряването работата на бъбреците връща способността им да обработват пикочната киселина, а диуретичният ефект на Tribulus terrestris спомага изхвърлянето й от тялото.

Стеатоза на черния дроб

Нормализирането обмена на мазнините изчиства черния дроб, а общото засилване на оросяването помага на естествените самовъзстановителни способности на този орган.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ:

Макар и рядко, пациенти съобщават за леки странични ефекти, които се обясняват като "лечебна криза" и отшумяват в рамките на няколко часа, до едно денонощие. Възможни са безсъние, сърцебиене, стомашно разстройство или временно засилване на болките в големите стави. В тези случаи е достатъчно да се прескочат три дози от приема, след което се продължава по схемата. При деца и възрастни под 35-40 кг дозата се намалява наполовина. Боралин не оказва влияние на шофирането и работата с машини. Да не се превишава препоръчваната дневна доза! Да се пази на място, недостъпно за деца! Да не се спира приемът на предписаните лекерства! Липидният профил се изследва най-рано 1 месец след последната доза. Боралин-4, както и всякакви препарати съдържащи жълт кантарион, не се взимат в комбинация с антидепресанти и психоактивни медикаменти! Кантарионът повишава чувствителността на кожата към ултравиолетови лъчи. Боралин не се употребява при бременност.

По време на двумесечния курс с всички препарати от серията се препоръчва диетично хранене, физически натоварвания и повече течности. За максимален ефект, може да се прилагат подходящи за болеста физиотерапевтични и балнеологични процедури. През седемте дни прием на единична опаковка не бива да се употребява алкохол, тъй като намалява действието на активните вещества - фуростанолови сапонини. За да се запазят силата и качествата на Боралин, препоръчваме съхраняване на опаковките плътно затворени в хладилник, без замразяване.












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email