Списък на най-опасните неща за едно детеНека да разгледаме най-обикновените неща, от които е обкръжено детето по нов начин. Може би те са заплаха за здравето му.

Дори най-внимателните родители не могат да забележат и да обръщат внимание на всички рискове, които заобикалят детето.

Прибори за хранене
Много родители купуват пластмасови, нечупливи прибори за децата си с надеждата, че детето ще бъде в безопасност. Това изобщо не е така. Голяма част от приборите изработени от подобния на пластмаса материал – меламин. Този материал е токсичен и е опасен за човешкото здраве.

Дрехите на детето
Странно е, но дрехите също могат да бъдат опасни за децата.
Дрехите могат да бъдат опасни тогава, когато са изработени от синтетични материали. Те са опасни за кожата на децата. За да избегнете неприятности се старайте да обличате детето си само в дрехи от естествени материали.
Дрехите могат да бъдат опасни за децата и заради копчетата или връзките по тях. Децата много често оприличават копчетата на бонбони и често ги поглъщат.

Играчки

Меките играчки, които са харесвани освен от децата, а и от възрастните могат да се окажат опасни за децата. При такива играчки избягвайте тези, които са направени с дълга козина. Освен, че са от синтетични материали, но децата често поглъщат частити от тази козина. Освен от устата, децата могат да ги „приемат” и през носа.
Когато купувате играчки на детето си, измивайте ги минимум два пъти в месеца.

Дрънкалки

Почти всички дрънкалки са изработени от пластмаса. Понякога те са пълни с цветни топченца, които детето вижда през прозрачна пластмаса. Най-често децата правят всичко възможно, за да достигнат до тези топчета и да ги опитат как са на вкус. В този случай, децата дават всичко от себе си, за да разбият дрънкалката. Избирайте дрънкалки само от издръжлива пластмаса.

Играчки с остри ръбове

На пазара се предлагат доста играчки с остри ръбове, които носят потенциална опасност за детето. Когато детето е малко може просто да се препъне на такава играчка и да се нарани сериозно. Ето защо избирайте играчки, които са изработени от каучук и ъглите им са заоблени.Всички статии в "За детето и неговите родители"

Всички статии в "Възпитание и съвети (44)"Още от "Възпитание и съвети (44)"


Какво е юношеството – възрастова група, маргинална възраст или етапа, когато детето става в зрял човек?

Според някои специалисти детството продължава до 14-годишна възраст, а юношеството между 14 и 18 години не е нищо повече от преход към групата на възр ...още

Съвети за родители и ученици: без неврози, насилие и валериан

Полезните и съвсем конкретни съвети на Анна Бикова – психолог, педагог и популярен блогър, са вече добре познати и обикнати от българските родители. ...още

Да оцелееш като родител 2 - съвети за родители

Елисавета Белобрадова и Красимира Хаджииванова ни представят oще 37 смешни и вълнуващи истории за най-трудната мисия днес. ...още

Азбука за деца и възрастни, или как се отглеждат деца?

Буквите са магически знаци, защото тяхната свързаност създава светове – многопластови и триизмерни. В същото време те са базови градивни единици като ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email