Често задавани въпроси за оригиналния канадски кленов сиропЧесто задавани въпроси за оригиналния канадски кленов сироп

Оригиналният канадски кленов сироп набира все по-голяма популярност както в България така и на целия балкански полуостров. Този продукт е вече изключително популярен в страни като Канада, Сащ, Англия. В Канада, кленовият сироп се е превърнал в традиция.

На българския пазар съществуват няколко вида кленов сироп, като повечето продукти идват от Германия. Съществува, обаче, фирма вносител, която предлага оригинален кленов сироп, пристигащ директно от Канада, което гарантира 100%-ово качество на продуктите.

Малко по-горе споменахме, че оригиналния канадски кленов сироп набира все по-голяма популярност в България. В тази статия ще се опитаме да дадем отговори на най-често задаваните въпроси свързани с оригиналния канадски кленов сироп.

Къде се произвежда кленовият сироп?

Кленовият сироп се произвежда само и единствени в Канада и някои части на САЩ. Канада притежава 80% от световният пазар и производство на кленов сироп. Кленов сироп се добива в канадските провинции Онтарио, Квебек, Нов Брунсуик и Нова Скотия. В САЩ, най-голям дял от производството на кленов сироп притежава малкия щат Върмонт.

Как се добива кленовият сироп?
Продуктът кленов сироп всъщност е вторичен продукт от сока, който изтича от дървото клен. За направата на 1 литър оригинален канадски кленов сироп се използва 40 литра кленов сок. Кленовият сок се събира с помощта на кофи или тръби. Оригиналният канадски кленов сироп е естествен хранителен продукт, обработен чрез загряване на концентриран сок от дъровто клен.

Каква е разликата между различните класове на кленовия сироп?
Повечето провинции, които произвеждат кленов сироп имат собствени закони, които регулират производството на продукта. Например, щата Върмонт изисква минималното съдържание на захароза в кленовия сироп да бъде 66.9%. Всички производители на кленов сироп са задължените да следват и използват буквените или цветови USDA стандарти за класифициране на кленовия сироп. В Канада се използват по-различни стандарти свързани с производството на кленов сироп.

В България е разпространен друг тип катогоризация на кленовия сироп – Клас А, Клас B и Клас С. Този тип категоризация се различава от тази в Канада. По-долу е направено сравнение между различните категоризации.

Първи вид (най-високо качество):
Канада – “Light”
САЩ – „Grade A Light Amber”
Върмонт – „Fancy”
България – „Клас А“

Втори вид:
Канада – „Amber”
САЩ – „Grade B”
Върмонт – „Grade B”
България – „Клас B“

Какво съдържа оригиналния канадски кленов сироп?

Оригиналният канадски кленов сироп се състои главно от захароза и вода, органични киселини. Съдържа също и амино киселини, има голямо разнообразие на летливи органични съединения. В продукта се съдържат още калий, калций, магнезий и манган; ниацин; витамини: В5, В2, В6; фолиева киселина, биотин и витамин А.

За какво се използва оригиналния канадски кленов сироп?
Оригиналният канадски кленов сироп може да използвате за вече известната диета, т.е. за отслабване. Сиропа успешно се прилага в множество готварски рецепти. Оригиналният канадски кленов сироп може да се използва с цел подобряване на здравето.

С какво оригиналният канадски кленов сироп е полезен за здравето?
Оригиналният канадски кленов сироп е добър избор за подсладител ако сте решили да защитите сърцето си. Съдържанието на цинк в кленовия сироп може да намали прогресирането на атеросклерозата. Цинкът и манганът са важни съюзници на имунната система.

Много видове имунни клетки използват цинк и манган за оптимално функциониране. Оригиналният канадски кленов сироп действа и за подпомагане на репродуктивното здраве.

Заместването на някои въглехидратни храни в диетите с оригинален канадски кленов сироп, подобрява значително чернодробната функция.

С помоща на оригиналния канадски кленов сироп може да изчистите тялото си от токсини, да стабилизирате имунната си система и да повдигнете жизнения тонус.

Оригиналният канадски кленов сироп може значително да забави растежа на раковите клетки при някои ракови заболявания.

Може ли оригиналният канадски кленов сироп да се употребява от диабетици?
Както вече писахме по-горе, оригиналният канадски кленов сироп съдържа определен процент естествени захари.

Оригиналният канадски кленов сироп, както и всички останали подобни продукти, предлагани на пазара могат да бъдат употребявани само от диабетици, които не са инсулинозависими!

Може ли оригиналният канадски кленов сироп да се използва като заместител на захарта?
Отговорът е да! Ако планирате да се използва чист кленов сироп вместо захар в различни рецепти, използвайте 3 / 4 чаша чист кленов сироп като заместител на 1 чаша захар, или намалете захарта с 3 супени лъжици за всяка чаша кленов сироп.

Източник: www.Maple-bg.com


В случай, че имате други въпроси, можете да ги задавате на:
тел.: 02/ 483 72 91
e-mail: office@zdravnitza.com

Можете да задавате въпросите си и на място в:
Логистичен център "Здравница" - гр. София, ул. Одрин 74

Съвет на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп поже да поръчате от Здравословен онлайн магазин "Здравница"

научи повече информация за продукта на www.maple-bg.com

прочети още Ракът бяга от хлебна сода и кленов сироп

Всички статии в "Прочетено за Вас ..."

Всички статии в "Кленов сироп и кленови продукти"Още от "Кленов сироп и кленови продукти"


Прочистване на организма с кленов сироп

В днешно време нашият организъм е подложен на постоянни атаки от околната среда, различни пестициди, изкуствени подсладители и аромати, лошо качество ...още

Ползи за здравето при употреба на кленов сироп

Кленовият сироп е сладък и не говорим само за вкус. Оригиналният канадски кленов сироп е отличен източник на манган и цинк. Кленовият сироп може да бъ ...още

Хранителност и съхранение на кленовия сироп

Кленовият сироп има 50 кал (с. л.), колкото и бялата тръстикова захар, но съдържа също така и значителни количества калий - 35 мг (с. л.), калций 21 м ...още

Изследване за съдържание на захари в отделните класове кленов сироп

Въпреки, че има много анализи на канадския кленов сироп, сравнително малко е съществуващата информация за отделните класове сироп. Например, въпреки ч ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email