Изследване за съдържание на захари в отделните класове кленов сиропAbby van den Berg, Timothy Perkins and Mark Isselhardt
Proctor Maple Research Center
The University of Vermont В
Underhill Ctr., VT 05490


Въпреки, че има много анализи на канадския кленов сироп, сравнително малко е съществуващата информация за отделните класове сироп.

Например, въпреки че по принцип приемаме, че количеството захар се увеличава при потъмняване на сиропа, състава на захарта в рамките на различни видове сиропи не е изследвана. Определянето на характерния химичен състав на всяка категория, ще увеличи познания ни за химичния състав на кленовия сироп и потенциално ще осигури инструмент, който може да се използва за разпознаване на оригиналния сироп от изкуствените заместители.

Първата стъпка е извършеното проучване за определяне и характеристика на захарта в кленовия сироп от различните класове – клас „А”, клас „С”.

МЕТОДИ
През 2004 и 2006 г. бяха събрани по 55 еднородни проби сироп от кленов сироп от широк географски регион. Всяка проба бе определена посредством анализатора - Hanna C219. Концентрациите на глюкоза, фруктоза и захароза във всяка проба се определиха от high-performance liquid chromatography (HPLC). Процентът на захари и (глюкоза + фруктоза), както и съотношението глюкоза към фруктоза във всяка проба са изчислени като средна стойност и стандартна грешка на всеки вид сироп.

РЕЗУЛТАТИ
Някои сиропи съдържат относително по-малки количества фруктоза в сравнение с други. Но като цяло, съотношенията на усреднените стойности на фруктоза, захароза и обща захар, съдържащи се в 2 х 55-те проби са сравними.
Два са основните акценти на тези резултати.
- Първо, съдържанието на глюкоза и фруктоза в кленовия сироп се приема за еднакво.
- Второ, съотношението на глюкоза- фруктоза в пробите с отделните класове сироп като общо количество при отделните класове сироп е различно.

Макар общото ниво на захар често се приема като по-високо при по-тъмните сиропи, в сравнение с по-светлите, общото съдържание на захар при по-тъмните проби от клас С не е по-голямо в сравнение с по-светлия сироп от клас А.

Извод:
Сравнението между пробите категорично показва, че най-добри резултати има при сиропите с цвят кехлибар. Това са сиропите от клас А. Финансирането на този проект е осигурено от американското министерство на земеделието.
виж повече за Оригинален канадски кленов сироп и кленови продукти на
 www.maple-bg.com


Всички статии в "Прочетено за Вас ..."

Всички статии в "Кленов сироп и кленови продукти"Още от "Кленов сироп и кленови продукти"


Често задавани въпроси за оригиналния канадски кленов сироп

На българския пазар съществуват няколко вида кленов сироп, като повечето продукти идват от Германия. Съществува, обаче, фирма вносител, която предлага ...още

Прочистване на организма с кленов сироп

В днешно време нашият организъм е подложен на постоянни атаки от околната среда, различни пестициди, изкуствени подсладители и аромати, лошо качество ...още

Ползи за здравето при употреба на кленов сироп

Кленовият сироп е сладък и не говорим само за вкус. Оригиналният канадски кленов сироп е отличен източник на манган и цинк. Кленовият сироп може да бъ ...още

Хранителност и съхранение на кленовия сироп

Кленовият сироп има 50 кал (с. л.), колкото и бялата тръстикова захар, но съдържа също така и значителни количества калий - 35 мг (с. л.), калций 21 м ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Какаово масло за равномерен тен Какаово масло за равномерен тен

Сурово, 100% натурално какаово масло! Какаовото масло подпомага почерняването на кожата, като й придава здравословен и равномерен тен....


Цена: 14.00 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email