Не бива да се злоупотребява с билкитеНе бива да се злоупотребява с билкитеБезобидни билки са само ментата, маточината и дървесния мъх

Ако не обичате да ходите на лекар, ако лекарствата не са ви по вкуса, ако искате да постигнете хармония на духа и тялото чрез алтернативни методи, то книгата „Лечителите на България” (ИК”Труд”) е за вас. Двамата журналисти– Лили Ангелова и Борислав Радославов ни срещат с най-добрите народни лечители, чакракчии и дипломирани лекари, които използват алтернативни методи на лечение. Ще научите какви болести лекуват и как успяват да преборят дори нелечимите от традиционната медицина. Ще получите полезни съвети за начина си на живот, а тези от вас, които искат да се срещнат лично с някой от тях, ще намерят и телефонния му номер.

Предлагаме да се запознаете с двама от лечителите, включени в книгата.

Феноменът Йордан Иванов, Боянския маг
Топя тумори и миоми. Изцерил съм над 3000 болни.
Бях ползван от спецслужбите. Предупредих за земетресението в Перник


Кой е той?
Акад. подп. Йордан Иванов е от малкото българи, който подобно на Ванга и внука на Петър Димков е удостоен с титлата “народен лечител” преди 1989 г. Изключителните му дарби са забелязани от Тодор Живков и дъщеря му Людмила. В края на 90-те Иванов е предложен и от службите на ВКР (Военно контраразузнаване) за удостояване със звание ген.-майор за изключителните му заслуги към отечеството.

– Г-н Иванов, освен с лечението, което практикувате, вие сте и феномен, който е стопил най-трудния елемент индий със силата на мисълта си, така ли е?

– Да. С насочване на енергията на мозъка, нещо, което ми е дадено свише, повиших температурата на стопяване на най-трудния елемент от таблицата на Менделеев – индий. И този експеримент се проведе под ръководството на проф. Милка Хаджиева от БАН. Освен всичко чрез тестове ми е установено, че лекувам над 300 болести, между които гангрена в напреднал стадий, левкемия, парези, напикаване, заекване, безсъние, тикове и т.н.

– Топите и тумори, миоми. Вярно ли е, че сте изцерили над 3000 болни?
– Да, имам и документи за това. Освен всичко имам изследвания, с които мога да докажа, че с биоенергията си мога да церя и животни, както и растения. Проф. д-р Боряна Чолева от Биологическия факултет при СУ “Св. Кл. Охридски” извърши с мен продължителни опити върху заразени и здрави семена от различни култури. Накрая тя се подписа под следното заключение: “Биоенергията на Йордан Иванов стимулира покълването на семената, съкращава сроковете и максимално увеличава добива”. Това е от сп. “Биотехнология и биотехника” от 1992 г. Аз по-скоро елиминирах влиянието на паразитите и стимулирах жизнената дейност на растението. Това е. Иначе за животните, преди време излекувах от тежка болест слоницата Зита от зоопарка, както и кучето от култовия филм “Спас и Нели”. Истината е и, че съм участвал в разваляне на магии в ущърб на нацията, защото съм работил за службите. И с руснаците много контактувах.

– Как разбрахте, че можете да лекувате?
– От малък. Първия път може би бях на 5 или 6 години. Тогава започнах да усещам кога хората казват истината и кога лъжат. И съвсем открито им го казвах. После с ръцете си помагах на близки. Първо сам сканирам диагнозата, като спестявам ехографа или рентгеновите лъчения на пациента. След това идва ред на “фината настройка”. Действията ми са нетрадиционни. Поставям си ръката на болното място, обработвам с добра енергия или с вода, случвало се е и дори да не докосвам болния, само от разстояние.

– Наричат ви Боянския маг.
– Да, има и книга, издадена за мен с това заглавие. Знаете ли, идвали са при мен много хора от властта. Всички чинно си записвах до едно време в тефтер, вече не го правя, защото в момента нямам място, на което да лекувам. Преди време имах кабинет в Ловеч и там приемах болните. Сега обаче договорът ми свърши и се чудя къде да помагам на хората, които постоянно ми звънят.
– Вие сте академик в световната МАИК – Международна академия по иновации и култура. Как си обяснявате дарбата си?
– Понеже много съм изследвал генома на българите, смятам, че притежавам уменията на жреците на Тангра. Това са не само мои твърдения. Има и доказателства от проф. Боряна Чолева от БАН. При тестове се оказва, че имам въздействие върху 8 от всичките 10 дяла на народната медицина – без фитотерапия и ортопедия. Доказвал съм тези си способности пред комисия, имам документи за това. Доскоро приемах по 150 пациенти, но те изобщо не ме изморяват.

– Били сте приятел и с Тодор Живков, работили сте и за дъщеря му Людмила Живкова.

– Да, така е. Тя беше невероятно духовен човек. За Живков мога много да говоря, но това е предмет на друг разговор.

– Разбрах, че сте предсказали земетресението в Перник преди две години.
– Да, и не само него. И потопите в страната също. Но за Борисов да разкажа. Изпратих информация до г-жа Соня Божикова, началник на приемната на тогавашния министър-председател предишния ден. Бях пуснал информация и на екипите на Бареков, на Милен Цветков от Нова тв и на Би Ти Ви. Уведомлението ми до г-н Борисов бе на 19 май в 20 часа 27 минути и 58 секунди българско време. Тук е мястото да припомня, че по времето на Тодор Живков проф. Илия Белоконски бе един от най-стойностните специалисти у нас, който отговаряше за гражданската защита на населението. Тогава се мислеше за народа. Работехме с японците и се мислеше по какъв начин да бъдат изработени апаратури, които предварително – месеци напред, да прогнозират и отчитат такива събития. Държавата може да раздава бонуси, може да отчита пари, дадени постфактум за форсмажорни обстоятелства, но никой даже и от нашите учени не обръща внимание къде отива тази вода от проливните дъждове, които продължават да валят и в момента.

– А защо дълги години не сте афиширали своите умения?
– Заради факта, че съм работил за службите по изясняване на тежки криминални престъпления. Аз се занимавам и с психофизиотерапия, диагностициране, биолокация, радиестезия.

– Разкажете ми за срещата си с Ванга.
– Знаете ли, тя беше невероятен феномен. Когато сме се срещали, ми каза следното: “Данчо, ти имаш гастрит. Ааа, не. Нямаш точно гастрит. Но ти си като работен кон, цял живот ще работиш”. И тя, милата, все на хората помагаше до последните си дни. За мен Ванга беше светица.

– Добре, не построиха замислената някога уникална клиника за спасяване на хората с биоенергия от болестите, където вие щяхте да работите.

– Да, а това е в ущърб на всички. Не искам да се хваля, но аз получих през 1993 г. в Испания наградата “Арката на Европейските златни звезди” за цялостна дейност и високи достижения и технологични стандарти. Не е ли грехота да не се използват възможностите ми? Наистина мога да помогна на много хора.

– Какво ще посъветвате хората, за да са здрави?
– Да не завиждат. Това се отразява пагубно повече и от пушенето или пиенето. Освен това да вярват в себе си и в моя девиз: “Няма нищо невъзможно”. Ето това е извезано на гоблена моя лик, който виждате (посочва стената) от мои благодарни клиенти. Всичко, което е пред вас, е от излекуваните от мен пациенти.

Телефон за контакт с акад. подп. Йордан Иванов: 0899 32 97 07 и 0877 01 20 32

Фармацевтът билкар Цонка Даскалова
Лекувам рак на белия дроб с билки. Имам 300 дечица родени след лечение


Коя е тя?
Лечителката Цонка Даскалова е завършила фармация през 1966 г. в София. Работила е в Онкологичното отделение на Окръжна болница, Централно аптечно управление и др. Приема и лекува пациенти в билкова аптека “Розмарин”. Като магистър-фармацевт познава свойствата на всички лекарства. Но от собствен 30-годишен опит знае, че в билките е истината за лечението на всички болести. Цонка Даскалова участва в изготвянето на прочутите билкови смеси на проф. Шейтанов.

– Г-жо Даскалова, как се насочихте към фитотерапията?
– Повярвах в билките и възможностите им, след като успях да възстановя нормалното функциониране на левия ми бъбрек, което изуми лекуващите ме лекари. Преди това ме бяха оперирали, имах диагноза нефролитиаза и хидронефроза. След операцията той престана да работи. Преди решението да го отстранят ми дадоха шест месеца срок за възстановяване. Лошото в случая беше, че вследствие на детския паралич, който съм прекарала като малка, десният ми бъбрек бе по-малък, недоразвит и не функционираше пълноценно. Тогава изпробвах върху себе си три различни билкови комбинации и след шест месеца проф. Ламбрев, доц. Куманов и доц. Доновски се учудиха на абсолютното ми възстановяване на левия бъбрек. Обясних им с какви билки съм го постигнала. От тогава и до днес в аптечната мрежа се използват моите билкови рецепти за бъбречни заболявания, известни като “билките на проф. Ламбрев”. По-късно участвах и в прочутите билкови смеси на проф. Шейтанов. Голяма е отговорността да се работи с билките. Човек трябва да бъде компетентен. Не може всеки да започне да прилага фитотерапия. Самозваните “лечители” могат само да навредят на пациента. Билките са дори по-опасни от лекарствата, защото някои са много токсични и е възможно да се получи отравяне, от което въобще да не можеш да се спасиш.

– Тоест трябва да се спазва определена доза?
– Разбира се и то много стриктно. Всяка рецепта, която използвам, съм изработвала доста години. Следя състоянието на пациента. Не трябва да дадеш билките на човека и да не се интересуваш. Не бива и да се лекува слепешката, защото билките не са сокче. Ако към мен се обърне раковоболен, аз прилагам билколечението успоредно с назначенията на лекуващия лекар.

– Колко време продължава лечението с билки?
– Знае се, че билките по принцип действат по-бавно. Хубавото в тях е, че фармакологично са близки до човешкия организъм и се усвояват по-добре от него. Те действат противовъзпалително и изчистват целия организъм. Смятам, че при хроничните заболявания билките са по-ефикасни и доста често довеждат до пълно излекуване. Разбира се, приемането на лекарства не винаги може да се избегне. Пневмонията например, не може да отзвучи без антибиотик, а в много случаи хапчетата са животоспасяващи.

– Кои заболявания лекувате успешно чрез фитотерапията?
– Най-бързо действие се наблюдава при язвите, камъните в бъбреците и жлъчката, високото кръвно налягане, сърдечните оплаквания. Лично аз имам успехи и в лечението на диабета. Помогнала съм също на доста хора, болни от рак. При тях се изисква голяма упоритост и комплексна терапия.

– Създали сте билкови рецепти за лечение на повече от 10 болести?
– Да, дори са повече. С гордост мога да се похваля, че с Божия помощ и с моите билки в България са се родили и над 300 бебета. Лекувала съм хора и с рак на белия дроб, и с гинекологични заболявания, сърдечни болести, диабет, кожни болести и много други. Но трябва постоянство. Най-трудно ми е било да лекувам хора с проблеми в нервната система, защото те обикновено са най-малко дисциплинирани.

– Случвало се е да се събират повече от 150 човека в двора пред аптеката ви, как намирате време за всички?
– Нямам моралното право да върна никой от тези страдащи хора. От 1991 г. Имам официални разрешителни за лечение с билки издадени ми от Министерствоно на здравеопазването и от Софийския градски съд. Периодично се явявам на изпити за препотвърждаване на правоспособността си като магистър-фармацевт. За да върша добре работата си, Господ ми е дал сетива, с които да усещам причината, а не само следствието на болния, да „виждам” какво трябва да се даде и как да се направи. При изготвянето на подходящите билкови комбинации се съобразявам с епикризите на страдащите, когато това се налага работя и с официалната медицина. Случвало ми се е когато разговарям с болните да успявам да поставя диагноза и на заболявания, чиито симптоми още не са проявени.

– Кои са най-безобидните билки, от които да си правим чай?

– За някои хора билките са бурени. Но всъщност са растения, които със своите химични свойства могат да бъдат мощни лекарства. Те са доброто лекарство, но с тях не бива да се злоупотребява. Безобидни са само ментата, маточината и дървесният мъх. Билките, които растат край пътя, са пълни с тежки метали. Много интересно растение е къпината. Тя може да расте до купища олово, но така го игнорира, че го няма нито в плода, нито в листата, нито в корените.

– Истина ли е, че човек може да се излекува най-бързо, ако залага на треви, които растат в родината му?
– Да. Всяка страна си има свои билки, на които трябва основно да се залага, но в комбинация с някои други, чуждестранни, свойствата им се засилват. У нас добра химия става например с билки от Китай.

– Има ли универсална билка?
– Не. Има билки, които присъстват в повечето лечебни комбинации, като по този начин засилват действието им. Например маточината, върбата, бъзът, ментата. Силна билка е и жълтият кантарион, билето на Йоан Кръстител. Той е антидепресант, помага при стомашни и много други заболявания. Боровинките у нас са сред най-мощните лекарствени растения. И на други места има боровинки, но силата им не е същата. Една от любимите ми билки е еньовчето. То грее като царица сред цветята. Жълтото е много добро лекарство срещу ракови заболявания, бялото – при страдания на нервната система. Освен с химията си, билките въздействат и с цвета си. Сините успокояват и стимулират бъбреците, жълто-оранжевите помагат при чернодробни заболявания, червените – при сърдечносъдови и т.н. Има и прехвалени билки, например бабините зъби. На нея се приписват свойствата на панацея, а тя не е безопасна. Преди всичко е афродизиак и действа при артрит. Ехинация пък слагам почти навсякъде, защото е имуностимулираща и стопира раковите клетки.

– Как се открива лек?
– Билките ги усещам, не знам, то си е дар от Бога. Сами ме викат. Аз дори по пътищата като се движа, с кола да съм, и като видя някоя билка, веднага ми се дава, че тя е лековита. Но нищо не ми се дава наготово. Дава ми се като сигнал, но не точната доза, трябва да се потрудя. Тогава и Бог помага, и светците също. Иван Рилски е един от водачите ми, явявал ми се е насън.

– А как се отнасяте към многото хранителни добавки, залели аптеките?
– Отношението ми не е положително. Това са таблетки, които имат допълнителен пълнеж. Те са вид лекарствено средство и не могат да се употребяват без контрол, още по-малко пък в неограничено количество. По-добре е да се приемат натурални, естествени храни.

– Кои билки са подходящи за профилактика?
– Хубаво е всеки от нас сутрин да пие чай от липа или лайка. Знаете, че вирусите са навсякъде около нас. Дори няма ясни доказателства за това как се разболяват хората от рак. Някои казват, че се дължи на комбинация от много видове бактерии, а други – че е генетично заложен. Но всички сме на едно мнение – за жалост онкологичните заболявания вече придобиха мащабите на епидемия.

– Права сте, за съжаление. Още ли мечтаете за собствена клиника, която да се ръководи от лекари?
– Да, продължавам да мечтая за това. Така хем ще имаме лекарско наблюдение, хем ще имаме ефективност. Аз остарях вече, а лекарите трудно признават успехите на тези като мен, но иначе постоянно искат рецептите, с които лекуваме пациентите им. Много онколози са идвали при мен с това желание – да им дам рецептата. А аз много труд съм вложила. С никого не установих сътрудничество. Резултатите ги знаят само пациентите. Ето имам дебел тефтер пълен с имената и адресите на хора, излекувани от рак. Живи и здрави са и ще потвърдят. Но има и лекари, които ми вярват, като например доц. Райнов, хематолог от Военна болница. Той непрекъснато ми праща хора. За да го прави, значи вижда, че има ефект. Иначе идват, ала за лечение и доктори. Д-р Кацаров от болница “Токуда” хистологичните изследвания прави, дойде за баща си, после за майка си. Но не направихме съвместни изследвания, в клинични условия. Да се види нагледно как влияят билковите рецепти – това винаги ми е била мечтата. Пътят на моя живот е изпълнен с мъка, болка, вяра, но и надежда и огромна радост, която получавам при успешното излекуване на пациентите.

Телефон за контакт с Цонка Даскалова: 0879 86 88 36, 0898 82 45 35Всички статии в "Прочетено за Вас ..."

Всички статии в "Красота и здраве (12)"Още от "Красота и здраве (12)"


Има ли такова нещо като целебен глад?

В последните години здравословното хранене стана все по-чест обект на изследвания, свързани с борбата срещу болестите и на ползите от добрата диета въ ...още

Как да направим алкално пречистване на тялото?

Съветите са Рос Бриджфорд - коуч по здравословен начин на живот и специалист по алкално и антивъзпалително хранене. ...още

Японската революция в грижата за кожата

Ще се запознаете с техниките и масажите, чрез които да тонизирате мускулите на лицето си, да стегнете кожата на брадичката си, да възстановите свежия ...още

Пропусна ли България шанса за Нобелова награда за медицина? (част 2)

Нобеловата награда за 2018 г., присъдена на американеца Джеймс Алисън и японеца Тасуку Хонджо, доказва теорията и изследванията от 80-те години на бъл ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email