Какъв тип жена сте?Какъв тип жена сте?

Типаж Надежда
Този типаж жени са грижовни, раздаващи се, подкрепящи, приемащи, спасяващи и обърнати към семейството.

За тях домът и семейството е светиня и те бранят името и целостта му. Обичат уюта, подредбите в дома, заедността и сплотеността.
Готови са да оставят работа и приятели настрани, за да се отдадат на мъжа и децата. Харесва им да готвят, знаят как да създават семейните традиции.

По-спокойни са като натура и не са кариерно ориентирани, лесно се посвещават на другите. Те се чувстват комфортно да организират семейните ваканции и събития, обичат природата, животните и са социални. Ако работят, то това не е приоритет, а поради нужда, защото е свързано с тяхно хоби или им носи удоволствие. Работата като цел и отдаденост не може да измести семейството при тях.
Приятелски са настроени към другите и с готовност откликват на всеки зов за помощ. Чувствителни и емоционални са, умеят тактично да избягват конфликти. Отдадени и моногамни. Трудно си представят отделяне от семейството и се страхуват да не загубят своя мъж. Лесно правят компромиси и са чувствителни. Умеят да се посвещават на децата и да са търпеливи към тях. Дават знания и игри, като влизат в света на децата и се стремят да са им постоянна подкрепа. Имат нужда и търсят отговорите на различни въпроси за духовността и надеждата за светлото бъдеще.

Често плачат на филми и са романтични. Интересуват се от здравословен начин на живот и хранене. Обичат да посрещат гости. Рядко предприемат излизане сами или пътуване по женски с приятелки, обичат повече семейните събирания с приятели. Изпитват вина, ако се отделят за по-дълго от семейството си. Имат силно чувство на преданост и отдаденост.

Те разпознават себе си през семейството и за тях е важно хармонията и щастието в него, което ги прави компромисни личности. Тези жени са сръчни, организирани при изпълнението на задачите, планират си времето, интуитивни са и разпознават бързо нуждите на другите. Те са устойчиви, имат висок праг на търпимост и болка. Оставят усещане за магичност, мекота, думите им като приказка се нижат и поуки винаги намират. Този тип жени избират удобни дрехи, естествени материи, практични са и могат да бъдат добри в приготвянето на вкусна храна. Интересуват се от здравословен начин на живот, хранителни навици, връзката с природата, животните и грижата за живота като цяло.

Жените от този типаж обичат да участват в различни благотворителни каузи и инициативи. Те са като пазителките на семейните традиции. Имат натрупана мъдрост и осъзнатост, с която са подкрепа за близките си. Правят нещата докрай, носят отговорност. Те са Богинята Майка и будят почит и уважение. Имат сила, която кара другите да ги уважават и да търсят от тях подкрепа и съвети. Те са позитивни и учат другите на търпение и сплотеност. Осъзнават значението на рода и силата на корена.

Сянката на този типаж

Тези жени могат да се фиксират в децата и мъжа, като отхвърлят Азовите желания и цели. Желанието на другите замества техните. Стават обсебващи, меланхолични, хистерични.

Най-големият им страх е, че децата ще пораснат и ще трябва да напуснат дома, за да следват своя различен път. Това може да ги направи по-обсебващи и с подсилено чувство за вина, опасяват се да не натоварват другите с търсене на помощ. Могат да спрат да се грижат за себе си и да засилят търсеното удоволствие през храната или да залепват за семейството. В Сянката си са склонни да стават хипохондрични, привличайки по този начин внимание, грижа и това им дава илюзията, че държат контрола.

Преживявайки се несъзнателно като жертва, са склонни да казват на децата си: „Живота си дадох за вас... Няма нищо по-важно от вас... Живея заради вас, ако ви няма, защо да ме има мен... Искам да ви помагам и нищо друго не ме интересува... Аз ви мисля най-доброто...“. Това е доста обсебваща и създаваща зависимост обич. Децата на такъв тип жени се чувстват в капан между чувството за дълг и отдаденост на родителя и правото да са отделени и свободни, без да изпитват вина за това.

Други жени в този архетип обявяват своя мъж за Бог до степен на вманиаченост. Това ги прави невротични, критични, ревниви и драматизиращи. Създават си вярването, че трудно биха могли да живеят без него, обсебват го и все мислят, че извън дома той прави нещо нередно. Веднъж избран, той става единствен за тях, идеализират го, започват да правят много неща за него, но в същото време и много изискват, чак до „задушаване“. Той се превръща в смисъл на тяхното съществуване, което в началото му харесва, но след време мъжът осъзнава тази изкривеност на любовта. Те дори пренебрегват децата заради неговите интереси. Децата могат да се превърнат в конкурент за вниманието и любовта на мъжа. Мъжете на този тип жени или приемат модела жертва, или се опитват да избягат от този задушаващ контрол. Те стават груби и изневеряват на жена си, но тя е склонна на още по-голяма жертва, като дори приема изневерите само за да го задържи. В Сянката може да се види вътрешна рана от детството: „Аз не съм значима и нямам право на моето „не“ и различност...“. Този вътрешно неосъзнат процес ги кара да повтарят модела на непозволението към себе си спрямо другите и те трудно приемат отказите от тях. Изпитват чувство за малоценност и в желанието си да бъдат значими и обичани, стават обсебващи.

Откъс от книгата „Възможното щастие” от Магдалена Ангелова (издателство"Сиела")Всички статии в "За жената"

Всички статии в "Любопитно (23)"Още от "Любопитно (23)"


Мъжете са все по-суетни - ползват Q10, серуми за лице и специални бои за брада и коса

Интересна тенденция през този сезон е ръстът от около 20 на сто на пазара на продукти за мъжа, която може да бъде обяснена с три основни причини. ...още

Второто издание „Фестивал на шевицата“ в Белослав

Фестивалът предоставя трибуна на една особено колоритна част от бита и традиция ни – везбата. На фокус ще са автентичната шевица и нейните съвременни ...още

Ясмина - една жена на 60 год., която изглежда перфектно (снимки)

60-годишната Ясмина Росси е една уникално сексапилна баба на двама внуци с перфектно тяло. При ръст 174 см, Ясмина има перфектни мерки: 86-63-91. ...още

Нова мода! Рошави подмишници в ярки цветове (видео)

Последният писък на американската мода са рунтавите дамски подмишници, боядисани в ярки цветове, като тюркоазено, виолетово, ярко жълто и светло розов ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email