Какъв тип жена сте?Какъв тип жена сте?

Типаж Надежда
Този типаж жени са грижовни, раздаващи се, подкрепящи, приемащи, спасяващи и обърнати към семейството.

За тях домът и семейството е светиня и те бранят името и целостта му. Обичат уюта, подредбите в дома, заедността и сплотеността.
Готови са да оставят работа и приятели настрани, за да се отдадат на мъжа и децата. Харесва им да готвят, знаят как да създават семейните традиции.

По-спокойни са като натура и не са кариерно ориентирани, лесно се посвещават на другите. Те се чувстват комфортно да организират семейните ваканции и събития, обичат природата, животните и са социални. Ако работят, то това не е приоритет, а поради нужда, защото е свързано с тяхно хоби или им носи удоволствие. Работата като цел и отдаденост не може да измести семейството при тях.
Приятелски са настроени към другите и с готовност откликват на всеки зов за помощ. Чувствителни и емоционални са, умеят тактично да избягват конфликти. Отдадени и моногамни. Трудно си представят отделяне от семейството и се страхуват да не загубят своя мъж. Лесно правят компромиси и са чувствителни. Умеят да се посвещават на децата и да са търпеливи към тях. Дават знания и игри, като влизат в света на децата и се стремят да са им постоянна подкрепа. Имат нужда и търсят отговорите на различни въпроси за духовността и надеждата за светлото бъдеще.

Често плачат на филми и са романтични. Интересуват се от здравословен начин на живот и хранене. Обичат да посрещат гости. Рядко предприемат излизане сами или пътуване по женски с приятелки, обичат повече семейните събирания с приятели. Изпитват вина, ако се отделят за по-дълго от семейството си. Имат силно чувство на преданост и отдаденост.

Те разпознават себе си през семейството и за тях е важно хармонията и щастието в него, което ги прави компромисни личности. Тези жени са сръчни, организирани при изпълнението на задачите, планират си времето, интуитивни са и разпознават бързо нуждите на другите. Те са устойчиви, имат висок праг на търпимост и болка. Оставят усещане за магичност, мекота, думите им като приказка се нижат и поуки винаги намират. Този тип жени избират удобни дрехи, естествени материи, практични са и могат да бъдат добри в приготвянето на вкусна храна. Интересуват се от здравословен начин на живот, хранителни навици, връзката с природата, животните и грижата за живота като цяло.

Жените от този типаж обичат да участват в различни благотворителни каузи и инициативи. Те са като пазителките на семейните традиции. Имат натрупана мъдрост и осъзнатост, с която са подкрепа за близките си. Правят нещата докрай, носят отговорност. Те са Богинята Майка и будят почит и уважение. Имат сила, която кара другите да ги уважават и да търсят от тях подкрепа и съвети. Те са позитивни и учат другите на търпение и сплотеност. Осъзнават значението на рода и силата на корена.

Сянката на този типаж

Тези жени могат да се фиксират в децата и мъжа, като отхвърлят Азовите желания и цели. Желанието на другите замества техните. Стават обсебващи, меланхолични, хистерични.

Най-големият им страх е, че децата ще пораснат и ще трябва да напуснат дома, за да следват своя различен път. Това може да ги направи по-обсебващи и с подсилено чувство за вина, опасяват се да не натоварват другите с търсене на помощ. Могат да спрат да се грижат за себе си и да засилят търсеното удоволствие през храната или да залепват за семейството. В Сянката си са склонни да стават хипохондрични, привличайки по този начин внимание, грижа и това им дава илюзията, че държат контрола.

Преживявайки се несъзнателно като жертва, са склонни да казват на децата си: „Живота си дадох за вас... Няма нищо по-важно от вас... Живея заради вас, ако ви няма, защо да ме има мен... Искам да ви помагам и нищо друго не ме интересува... Аз ви мисля най-доброто...“. Това е доста обсебваща и създаваща зависимост обич. Децата на такъв тип жени се чувстват в капан между чувството за дълг и отдаденост на родителя и правото да са отделени и свободни, без да изпитват вина за това.

Други жени в този архетип обявяват своя мъж за Бог до степен на вманиаченост. Това ги прави невротични, критични, ревниви и драматизиращи. Създават си вярването, че трудно биха могли да живеят без него, обсебват го и все мислят, че извън дома той прави нещо нередно. Веднъж избран, той става единствен за тях, идеализират го, започват да правят много неща за него, но в същото време и много изискват, чак до „задушаване“. Той се превръща в смисъл на тяхното съществуване, което в началото му харесва, но след време мъжът осъзнава тази изкривеност на любовта. Те дори пренебрегват децата заради неговите интереси. Децата могат да се превърнат в конкурент за вниманието и любовта на мъжа. Мъжете на този тип жени или приемат модела жертва, или се опитват да избягат от този задушаващ контрол. Те стават груби и изневеряват на жена си, но тя е склонна на още по-голяма жертва, като дори приема изневерите само за да го задържи. В Сянката може да се види вътрешна рана от детството: „Аз не съм значима и нямам право на моето „не“ и различност...“. Този вътрешно неосъзнат процес ги кара да повтарят модела на непозволението към себе си спрямо другите и те трудно приемат отказите от тях. Изпитват чувство за малоценност и в желанието си да бъдат значими и обичани, стават обсебващи.

Откъс от книгата „Възможното щастие” от Магдалена Ангелова (издателство"Сиела")Всички статии в "За жената"

Всички статии в "Любопитно (23)"Още от "Любопитно (23)"


Мъжете са все по-суетни - ползват Q10, серуми за лице и специални бои за брада и коса

Интересна тенденция през този сезон е ръстът от около 20 на сто на пазара на продукти за мъжа, която може да бъде обяснена с три основни причини. ...още

Второто издание „Фестивал на шевицата“ в Белослав

Фестивалът предоставя трибуна на една особено колоритна част от бита и традиция ни – везбата. На фокус ще са автентичната шевица и нейните съвременни ...още

Ясмина - една жена на 60 год., която изглежда перфектно (снимки)

60-годишната Ясмина Росси е една уникално сексапилна баба на двама внуци с перфектно тяло. При ръст 174 см, Ясмина има перфектни мерки: 86-63-91. ...още

Нова мода! Рошави подмишници в ярки цветове (видео)

Последният писък на американската мода са рунтавите дамски подмишници, боядисани в ярки цветове, като тюркоазено, виолетово, ярко жълто и светло розов ...още

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email