Жега! Какво да правим?


| Прочетено Прочетено: 878 пъти | КоменариКоментари: 1



Предстои един много горещ ден. Температурите днес на някой места в страната ще се доближат и дори могат да надмината абсолютните максимуми, отчитани някога за осмия юлски ден, прогнозират синоптиците. Горещата вълна е опасна за възрастните хора и малките деца. Не бива да се стои на слънце особено в часовете между 11 и 16 часа, съветват специалистите. Носете светли и широки дрехи, пийте повече течности и носете шапки.

Дори на морския бряг трябва също да бъдете внимателни със слънцето. Особено вредно е излагането на слънчевите лъчи за повече от 10 - 15 минути, независимо от тена, който имате.

Заради очакваните високи температури не палете огън на открито, това може да доведе до възникването на пожари, които много трудно ще могат да бъдат овладени при очакваните високи температури.

Жегата влияе и на шофирането. Бъдете внимателни, заради жегите, реакциите на шофьорите се забавят. Карайте с колани, не изпреварвайте неразумно, спазвайте дистанция .

ВНИМАНИЕ! На възрастните хора, хронично болните и малките деца се препоръчва да не излизат навън в най-горещите часове от деня. Добре е да се пият повече течности, като се избягват бирата и концентрирания алкохол. Ако все пак ви се наложи да бъдете извън домовете си – носете светли и широки дрехи, както и шапки.

Поради очакваните горещини днес се препоръчва на хронично болните от сърдечни заболявания и хипертония, както и на останалите шофьори, да се въздържат от пътувания в периода 13.00-19.00 ч. Почивайте по-често при пътувания, за да избегнете опасността от заспиване по време на движение.

Избягвайте яденето на тежки храни. Извадете от менюто си поне днес свинското и телешкото месо. Пийте не много студени напитки. Ледената вода или безалкохолна напитка имат възможност  сериозно да ви наредят!

Съвет на Здравница:

виж повече за Слънчево Изгаряне











Акценти от Здравница



Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Семейно консултиране – метод, все по-често търсен в криза

Всяко семейство, всяка връзка, по своята същност са едно малко и уникално общество и като всяко общество; има своите периоди на трудности, проблеми и кризи....още

Как да установите дали страдате от бърнаут?

Как да установите дали страдате от бърнаут?

В работата, във взаимоотношенията, в любовта, раздаващите ресурсите и енергията си навред, хора са изложени на висок риск от емоционално, психическо, а при неглижиране на симптомите - и физическо "прегаряне"....още

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Домашен билков мехлем с кокос отпушва носа

Чувстваме се настинали, с дрезгав глас, втриса ни... Кога да пием само чай, кога да правим инхалации и гаргари, кога вана за краката?...още

Седемте чакри: Седем точки на силата

Седемте чакри: Седем точки на силата

Според йога освен материалните органи на нервната система, съществува и енергийна система. Тя е аналогична по своята система и по функциите си на нервната....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email