Какво е ТЕС?


| Прочетено Прочетено: 314 пъти | КоменариКоментари: 0Какво е ТЕС?

ТЕС е абревиатура и означава техники за емоционална свобода. Те са насочени към това да се премахнат несъзнаваните пречки и прегради, които сами носим и поставяме пред себе си, за да имаме повече изобилие в живота, обясни Ирена Рельовска-Бартън, ТЕС терапевт в предаването Refresh за здраве.

Наистина хората не смеят да искат и дори считат, че не заслужават. Има модели дори от детството, които са останали в нас : „Дядо Мраз носи подаръци само на послушните деца!“ или „Дръж се прилично, иначе няма да излезнеш да играеш напр“. По този начин сякаш се отучваме да искаме. По-лошото е, че се отказваме да направим нещо, за да подобрим живота си, когато имаме кризисна ситуация, или нещо в околната среда изглежда много плашещо: напр. инфлация, трудна икономическа ситуация, ковид пандемия и постковид и др.

Точно в тази насока е написана и книгата й „Настрой подсъзнанието си за изобилие с техники за емоционална свобода“. В книгата ще намерите ценни практики за това как да заявите себе си по-самоуверено, как да не критикувате непрекъснато, как да спрете да се самосамоботирате и да премахнете несъзнателните си самоограничения.

В книгата ще откриете 50 примера от практиката на Ирена като ТЕС терапевт и специалист по Пренареждане на Матрицата, които илюстрират възможностите на метода за положителна промяна в живота.

Какво става с най-послушните деца в живота?
Хората не си дават сметка, че вътрешният ни монолог се случва толкова бързо, че са ограничавани от изрази като „Няма как да се случи“, „Това не е за теб/ за нас“, „Твърде трудно е, почти непостижимо“. Често тези фрази ги казваме, за да спестим едва ли не болката от разочарованието, а всъщност действието е това, което подобрява човека.

Това е първата крачка: да поискаме, за да осъзнаем, че можем да имаме повече, че много неща носим от предишните поколения, и така ние проявяваме една родова лоялност, която ние дори не осъзнаваме. Тя в известен смисъл ни блокира.

По различни причини, много хора се считат, че не могат да имат изобилие в живота си, дори и да спечелят богатство, имоти, се страхуват, че ще станат обект на посегателство, ако имат пари, че няма да могат да ги задържат. „Много хубаво не е на хубаво…!“

Ако човек спечели от лотарията, изведнъж върху него сякаш се стоварва хорска завист, и изследвания показват, че до 5 години те са похарчили 70 на сто от печалбата. Нещо повече, дори могат да излезнат на „червено“, на минус. Изведнъж се появяват и други пречки: човек не може да прецени дали го обичат заради него самия или заради богатството.

Изобилието не е само материално, то е свързано и с богатство на взаимоотношения, на обич и любов.

Ние подсъзнателно имаме някаква представа за себе си, но ако човек не е готов да го носи това богатство, ако не обича себе си и не се приема такъв, какъвто е, той няма да прави нищо в тази посока и няма да бъде щастлив.

При много хора този въпрос между даване/ получаване не е в хармония, има дисбаланс. Трябва да се изследва в човешката душа, този момент, който е довел до това, човек да има този проблем: напр. да не умее да получава.Акценти от ЗдравницаПроф. Донка Байкова: Полезно е да постим, това е вид детокс

Проф. Донка Байкова: Полезно е да постим, това е вид детокс

Кето режимите, фастингът и всякакви други диети не трябва да се правят повече от 3 седмици, каза специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова....още

Институции, пациенти, национални и евроексперти обсъждат Националния план за борба с рака

Институции, пациенти, национални и евроексперти обсъждат Националния план за борба с рака

За първи път у нас ще бъде представен проект за въвеждане на скринингови програми за онкологични заболявания в България....още

България е сред водещите дестинации за здраве и красота в Европа

България е сред водещите дестинации за здраве и красота в Европа

България е сред водещите дестинации за здраве и красота в Европа. Много малко са страните, които могат да ни бъдат конкурентоспособни в областта на СПА, балнео и уелнес туризма. Това заяви министърът на туризма Зарица Динкова....още

Един по-нестандартен поглед към здравето

Един по-нестандартен поглед към здравето

Здравето е въпрос на координиране на силите вътре в човека. Ако всички енергии у човека са хармонизирани, то дясната ръка е по-топла от лявата. Това може да се провери, когато се разтъркват двете длани една в друга....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email