Детското УНГ отделение на ИСУЛ вече разполага с ново оборудване


| Прочетено Прочетено: 129 пъти | КоменариКоментари: 0Детското УНГ отделение на ИСУЛ вече разполага с ново оборудване

Оборудването на единственото специализирано Детско УНГ отделение в София и цяла Западна България вече е допълнено от универсален стол 2:1, който от вертикално положение може да стане хоризонтален, ако прегледът или манипулацията налагат това.

Столът беше доставен в отделението по инициатива на фондация #ЗаДоброто и е плод на съвместните усилия на доброволците и ръководството на болницата.

Всичко започва преди около година, когато от фондацията идват в клиниката, за да зарадват малките пациенти с таблети по тогавашната инициатива „Приказка за оздравяване“.  Приемайки дарението доц. Цоло Цолов, началник на Детското УНГ отделение, споделя с момичетата от #ЗаДоброто, че ръководената от него структура има спешна нужда от нов, специализиран УНГ стол, където да се извършват прегледите и манипулациите на децата, тъй като наличният е стар и напълно амортизиран.

Дамите от фондацията веднага организират благотворителна кампания, от която са събрани 3306 лв. Оказва се обаче, че пари има, но стол няма. Набелязаният предварително се оказва неналичен, а всички останали са или твърди скъпи или неподходящи за целта.

Тогава на помощ се включва Деница – българка, която живее в Германия и е чула за проблема на отделението.  Тя и нейният партньор Николай решават да подкрепят каузата със стола като отпразнуват важен за тях повод с дарение. От събитието са събрани още 2200 лв.  Деница обаче не спира до тук, а в Германия успява да издири фирма, която се занимава с производството на подобно оборудване.

Дори и с добавеното дарение обаче средствата се оказват недостатъчни за закупуване на новия стол. Следва спешна среща с ръководството на болницата, което решава да подкрепи начинанието и да набави липсватата сума (столът е финансиран на 55% от дарения и на 45% със средства на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“).  Междувременно в Германия Деница намира доставчик, който транспортира стола от Бранденбург до Берлин, а от там до ИСУЛ той е доставен от българо- немската фирма GGBG.

Столът, който със съвместните усилия на дарителите и на болницата, е осигурен за децата, е последно поколение, в който всяка една част може да се регулира, така че да е най-удобно за лекаря и пациента.  Заема малко място, подходящ е за преглед, консултация и лечение.  През 2020 г. именно тази разработка получава Наградата за иновации на Института по здравеопазване и Ергономия в Нюрнберг.Акценти от ЗдравницаКакво е да си акушер-гинеколог във Виена?

Какво е да си акушер-гинеколог във Виена?

Д-р Даниела Варадинова работи като гинеколог в болницата в Klosterneuburg oт 2 години. Тук тя е и Oberarzt, т.е главен лекар. Прекрасната лекарка освен, че е млада, е любимка на своите пациентки....още

Детското УНГ отделение на ИСУЛ вече разполага с ново оборудване

Детското УНГ отделение на ИСУЛ вече разполага с ново оборудване

Оборудването на единственото специализирано Детско УНГ отделение в София и цяла Западна България вече е допълнено от универсален стол 2:1....още

Европа изостава много и се опитва да се справя с аутизма чрез поведенчески терапии

Европа изостава много и се опитва да се справя с аутизма чрез поведенчески терапии

Проучванията в областта на физиологичните причини за аутизма и обучителните проблеми датират още от 90-те години на миналия век, с началото на първата истински голяма вълна на аутистичния спектър....още

При здрав човек  кръвното се понижава през нощта

При здрав човек кръвното се понижава през нощта

При здравите хора кръвното налягане естествено се понижава с между 10 и 20% през нощта. Хората с обструктивна сънна апнея, които имат непонижаващо се кръвно налягане през нощта, са изправени пред повишен риск от сърдечно-съдови проблеми....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email