Безплатни прегледи от водещи кардиолози в София


| Прочетено Прочетено: 1021 пъти | КоменариКоментари: 0



Безплатни прегледи от водещи кардиолози в София

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център с инициатива по повод Светония ден за борба с хипертонията

В Световния ден за борба с хипертонията 17 май едно от водещите лечебни заведения в България, специализирано в лечнието на сърдечно-съдовите заболявания – Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Сърдечно-съдов център ще проведе тематична инициатива.

В рамките на 4 астрономически часа – от 11 до 15 ч  на 17 май, 2023 г. на едно от най-ключовите публични места в Бизнес Парк София – района около езерото, ще бъде измервано кръвното налягане на всеки желаещ минувач. На база на стойностите му, както и на снетата анамнеза, лекар ще преценява индивидуално дали има нужда от провеждането на обстоен преглед при специалист кардиолог. Водени от желанието повече хора да обръщат внимание на здравето си навреме, от университетската болница ще предоставят талони за отстъпка за преглед при кардиолог.

Истината е, че артериалната хипертония е заболяване не само на сърцето, а на целия организъм. Това е една от най-разпространените и същевременно най-коварните болести, поради множеството неблагоприятни последствия, до които води. При нея налягането, което кръвта упражнява върху артериите, е значително завишено и сърцето трябва да работи повече, за да изтласква кръвта.

Дълго време може да липсват оплаквания, поради бавното покачване на артериалното налягане и адаптацията на организма към него. При някои хора първите симптоми се появяват късно, когато артериалното налягане е достигнало много високи стойности. Неслучайно хипертонията е позната още като “тихият убиец”.

Затова, освен отстъпката за прелед при кардиолог, ще бъдат предвидени специални условия за провеждането на профилактични прегледи, които лечебното заведение умело организира в различни пакети.

Те са с различни покрития, като задължително включват преглед при кардиолог, гастроентеролог, специалист по вътрешни болести, уролог/АГ специалист, лабораторни изследвания. Провеждат се в рамките само на един ден, в който с пациента се движи и специално обучен за целта представител на болницата.

И тъй като никой не е застрахован от рязко повишаване на кръвното налягане, а и невинаги имаме на разположение светкавичен достъп до медицинска помощ, специалистите на Сърдечно-съдов център са изработили брошура, в която са събрали съвети за бързо овладяване на състоянието в домашна или офис среда.

Всеки, който желае да се възползва от инициативата на болницата, може да открие техни представители на 17 май от 11 до 15 ч в района на езерото в Бизнес Парк София.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от черен кимион - капсули Масло от черен кимион - капсули

Маслото от черен кимион на Здравница е мощен и доказан имуностимулатор, аналгетик, диуретик и др. Действа благоприятно на цялото тяло....


Цена: 15.90 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email