Каква е връзката между мускулната болка и проблемите с вътрешните органи?


| Прочетено Прочетено: 1820 пъти | КоменариКоментари: 0



Каква е връзката между мускулната болка и проблемите с вътрешните органи?

Коко КовачевСъветите са на Коко Ковачев, кинезитерапевт, създател на метода "Активно седене".

Ако се научите да слушате внимателно тялото си, можете да забележите сигнали за развитието на заболявания много преди появата на характерни симптоми. Чрез тестване на собствените си мускули е лесно да се идентифицират проблемните зони, за да се предотврати неправилно функциониране на вътрешните органи и системи, пише сайтът econet.ru.

Има цяла област в приложната кинезиология, която научно разглежда мускулната болка като симптом на сериозни заболявания. Това са полезни диагностични методи, които съчетават принципите на мануална терапия и мускулно тестване с помощта на стимули.

Как да тествате мускулите: Основи на диагностиката
Специалистите, работещи с приложната кинезиологична техника, обясняват, че всяка секунда мозъкът получава хиляди сигнали от всеки мускул. Мозъкът анализира състоянието им, степента на разтягане и съпротивление. Ако една група мускули е отслабена за дълго време, се наблюдава дисбаланс в тялото. Друга група мускули се опитва да балансира работата на засегнатите мускулни влакна от противоположната страна на тялото, което провокира хипертонус и пренапрежение.

Промяната в мускулния тонус дава сигнал на мозъка за здравословни проблеми. Специалистът може да идентифицира най-отслабените групи мускули и да анализира кои органи се намират в близост и да оцени как те реагират на повишения стрес, дали предлагат устойчивост на дразнене.

Например, при тестване на делтоидния мускул (раменния мускул) е възможно да се установи нарушение в кръвното налягане. Специалистът проверява това чрез мускулен тест и установява дали има повишен риск от хипертония и сърдечно-съдови заболявания.

Специалистите сравняват работата на тялото и оценката на мускулното напрежение с диагнозата на автомобил. Той служи дълго време без повреда, но без редовни проверки на маслото и двигателя, рано или късно ще започнат повреди. Колкото повече собственикът отлага профилактиката, толкова по-труден и скъп ще бъде ремонтът на автомобила. Това се случва и с човешкото тяло, което изисква постоянна самодиагностика, за да се предотвратят сериозни заболявания.

Връзката между мускулите и вътрешните органи при човека

В човешкото тяло има хиляди мускули, много от които са свързани с вътрешните органи чрез нервни окончания. Когато се появи хипертонус, обърнете внимание на възможните здравословни проблеми:

- При слаби мускули от вътрешната страна на краката често се появяват чревни проблеми, колит, дисбиоза и хроничен запек.
Плоските стъпала показват слабост на мускулите на тазовото дъно, нарушавания в пикочно-половата система. Жените често имат пролапс на матката, възпаление на фалопиевите тръби.

- При слаби мускули на гърба, спускане на раменете напред, често се разкрива връзка със стомашни заболявания, поява на язви, гастрит и лошо храносмилане.

Отслабените подколенни мускули, хрущенето в коленете може да показва на ранен етап възпаление на жлъчния мехур, образуване на камъни.

- Слаби седалищни мускули се наблюдават при патологии на бъбреците, яйчниците, пикочно-половата система, импотентност при мъжете.
Намаленият тонус на мускулната рамка на гърба може да показва, че работата на сърцето, коронарните артерии, бронхите и белите дробове е нарушена.

- Бедредният мускул губи тонуса си с предразположение към надбъбречни заболявания, нарушение на производството на стресови хормони и развитие на тумори.

- Флексорите на шията са свързани с максиларните синуси на човек, често дават хипертонус при хроничен синузит, тонзилит, ринит.
В случай на заболяване, пациентите заглушават болката, но тя се връща със следващия рецидив. Диагностиката на мускулното напрежение ви позволява да откриете причината. Например, възможно е да се идентифицира патологията на тънките черва само с помощта на специалист по приложна кинезиология, който внимателно да изследва мускулите в коремната област, за да подчертае области с намален тонус и правилно да идентифицира заболяването без каквато и да е техника.

Приложната кинезиология е трудно да се овладее самостоятелно. Но редовното самоизследване на тялото ще помогне да се идентифицират напрегнати или отслабени мускули, за да се предположи заболяване и възпаление в бъдеще. Това е важна превантивна мярка, която предотвратява усложнения на ранен етап.

Основният постулат на приложната кинезиология гласи, че езикът на тялото никога не лъже. Затова трябва да му позволим да ни каже какво е необходимо да се направи, използвайки го като инструмент за нашата диагностика и терапия.

Какво представлява системата Active Sitting?
И тук на помощ ни идва системата Active Sitting! Тя е за всички, които искат да поемат отговорност за себе си и да върнат баланса на тялото и на ума си.

Active Sitting е система от специализирани, много лесни и леки упражнения и техники, които може да изпълнявате седнали на стол в удобно за вас време от вкъщи или на работното си място. Целта на упражненията е да балансираме физическото и емоционално тяло, да постигнем оптимално здраве и да живеем щастлив, балансиран и пълноценен живот.

Системата включва много техники от приложната кинезиология, които балансират и активират работата на мускулите в тялото, така че то да започне да работи в синхрон.

Упражненията имат лечебен ефект и повлияват различни проблеми свързани с опорно-двигателния апарат.

Ефектът от упражненията идва веднага, затова са и толкова уникални!











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email