Опитни български билкари и учени създадоха нов модел за ковид терапия


| Прочетено Прочетено: 1357 пъти | КоменариКоментари: 0



Опитни български билкари и учени създадоха нов модел за ковид терапия

Научни работници от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, съвместно с експерти от Център по нутрициология и интегративна фитотерапия и фирма Хербалкан - Берковица създадоха нов модел за терапия. За нея е подадена вече заявка в Патентното ведомство на 11.03.2021 г. След като е подадено заявлението, дори и още да няма решение за регистрация, никой от България няма право търговски да използва същия състав.

Новата терапия е изследван при 37 доброволци с положителен PCR тест за Covid-19 под наблюдението на д-р Весела Балтова в Центъра за холистично здраве и детокс „ХомеоАрт” – София, както и в Център „Хербалкан”. Резултатите са отчетени до преминаване на всички констатирани типични за коронавирус симптоми. Не са проведени допълнителни клинични изследвания за определяне дали напълно е преминало заболяването, но резултатите отчетливо показват, че приложения метод допринася в много голяма степен за по-добра съпътстваща или самостоятелна терапия.

Ето и екипа, създал терапията:

Доц. д-р Димитър Якимов развива преподавателска и приложна дейност по екология, биотехнологии, билкарство. Той има защитена дисертация за влиянието на флавоноидите при растения и патогени.

Доц. д-р Волфганг Люпке, д-р по медицина, е един от водещите вирусолози от близкото минало и до някъде сега в Европа. Има редица разработки и открития. Някои от тях са например нов метод за получаване и нов подход за прилагане на серум срещу коронавирусни и ротавирусни инфекции. Методът е приложен върху стотици животни и хора. Понастоящем се прилага в Китай. Проф. Люпке е член на екипа, създал лекарството Ремантадин.

Д-р Весела Балтова работи като холистичен лекар в областта на алтернативната медицина и детоксикацията с природни методи.

Завършва медицина в Москва , след което работи като педиатър и специализира клинична лаборатория. Повече от 20 години вече е посветена да помага на хората с природни методи. Има дипломи от Европейския комитет по хомеопатия, Шуслерова и Бахова терапия, акупунктура, нутритерапия и други. Интересите й са в областта на хормоналния дисбаланс като основа на женското здраве, по -специално подготовка за естествена бременност и раждане, както и помощ на жени, преминаващи или преминали през асистирана репродукция или други тежки манипулции и процедури.

Валентин Стоянов и Богдана Матева - опитни билкари , създатели на фирма ”Хербалкан”.

Нов интегративен метод за терапия при ковид-19, който съчетава флавоноидно базирана традиционна медицина и наномедицина.

Като се има предвид въздействието на огнището на COVID-19 в Китай, се очакваше, че Традиционна китайска медицина (TКM) може да има основна роля в терапията на инфекцията с коронавируса или поне за облекчаване на неговите симптоми. В тази връзка до 22 февруари 2020 г. е проведено наред със стандартното медикаментозно лечение, още лечение чрез ТКМ срещу ковид-19 в Китай при над 60 хил. пациенти. Било е констатирано, че при 92% от заразените прилагането на ТКМ скъсява периода на оздравяване с около 2 дни, в зависимост от степента на развитие на болестта.

Пациентите с леки клинични прояви са приемали в повечето случаи само ТКМ. Само 5% от пациентите са проявили по-лоши клинични признаци. Формулата Qingfei Paidu Decoction (QPD) е една от най-прилаганите в това национално изследване, в което участват няколко хиляди доктори. В резултат на ефективното ѝ действие, QPD е утвърдена като лекарско предписание от Националната здравна комисия на Китай в шестото издание на “Ръководство за диагноза и терапия при ковид-19”.

Тази формула се състои от 21 компонента – билки и минерали. Прилагането ѝ показва ефективност от 92% при пациенти на всички етапи от развитието на болестта, включително хора, излекувани и изписани. А случаите, когато клиничните симптоми са изчезнали, остават стабилни без влошаване или значително подобрение. Благоприятните ефекти на QPD са очевидни след 6 дни лечение с резултати от компютърна томография на гръдния кош, при които трахео-бронхиалната сянка е нормална и възпалението също се потиска, в съответствие с теорията и практиката на прилагането на QPD.

Приложен е интегриран мултидисциплинарен подход  при който са използвани 129 съединения, групирани в 14 групи. Флавоноидите представляват 45%, 15% - гликозиди, 10% - карбоксилни киселини, 5%

Много от флавоноидите имат антивъзпалително, антихипертензивно, антиангиогенно, хепатопротекторно, антиоксидантно, невропротекторно и др. действия при човека и животни. Особено ефективни при вирусни инфекции, вкл. Инфлуенца А, подтип (H1N1, H5N2, H7N3 и H9N2), SARS-CoV, SARS-CoV-2, Респираторно-синцитиален вирус, Херпес симплекс вирус тип 1 и 2 и др., са подгрупите флавоноли, флавони, изофлавони, халкони, както и някои индивидуални флавоноиди от други подгупи.

Целта на разработката е да се получи и изследва върху доброволци, заразени с Covid-19, терапевтична смес, получена при комбиниране на тинктура от котешка стъпка и други билки, богати на флавоноиди и производни на хлорогеновата киселина, със сребърна или медна колоидна вода.

Методология на новия метод за терапия при ковид-19 и модел за прилагането му при пациенти

През първите 6 дни от появата на началните симптоми се започва с прилагането на новия метод.

Използва се 25 ppm воден колоиден разтвор на смес от сребърни наночастици (NP) и сребърни катиони в съотношение около 50:50 или 25 ppm смес от медни NP и медни катиони в съотношение около 50:50, които сме обозначили като „медна вода” и „сребърна вода”. Колоидните разтвори като смес от NP и катиони са получени чрез електролиза и са продукт на фирмата The Colloidal Company, Англия. Приемът е според указаните от производителя дневни дози. Вносител за България е Балев Био.

Към 10 ml медна или сребърна вода се добавят 20-30 ml дестилирана вода, загрята до 50-70 градуса. Непосредствено след това се добавят 35-39 капки тинктура от котешка стъпка (66 алк.%) и след 15 мин. при периодично разбъркване се добавят 40-45 капки от тинктурата АИ10ХЕРБ (66 алк.%) на "Хербалкан" . Описаните дози са за един прием. Същото се повтаря още веднъж през деня. За следващия ден се прави нова смес. Съставът на АИ10ХЕРБ е от билки с преобладаващо противовъзпалително действие и също съдържа висока концентрация на флавоноли, флавони, изофлавони, различни фенолни киселини, витамин С и др.

При смесването на колоидната вода с извлека от котешка стъпка и поддържане за 15 мин. на посочената температура се осигуряват химични условия за образуването на хелатни комплекси. Добавянето след това на излек от други билки, богати на фенолни съединения и вит. С, допринася както за допълващо хелатиране на несдвоените NP и катиони, така също и би осигурило редуциране (електронно възстановяване) на някои евентуално окислени съединения при взаимодеиствието им с наличните катиони.

Методът е изследван върху 37 доброволци. При всички тях е проведен PCR тест и са констатирани положителни резултати. Доброволците са между 14 и 65 години. С изключение на един участник на 14 г., останалите са в диапазона 32-65 г. – средно 43 години. При всички участници приемът на средствата по този метод е започнал между първия и четвъртия ден от първите проявени симптоми, като са констатирани два или повече от следните: умора, болки в мускулите, температура, треска, намалено обоняние, кашлица, анемично-подобни симптоми.

От 7-ия ден се спира приемът на сребърна или медна колоидна вода в комбинацията с тинктурата от котешка стъпка и се продължава с прием на минералите цинк, селен и желязо, съвместно с тинктура от: сладък пелин, рейши, широколистен живовлек и кръвен здравец и вит. D3.

Смесването на посочените тинктури с минералните елементи е по същия способ, приложен с колоидната медна вода – в малко топла вода. По този начин се получават стабилни хелатни комплекси, като целта е да се образуват комплекси между приложените минерали с флавоноиди и производни на хлорогеновата киселина, съдържащи се в подбраните билки (аналогично на веществата в котешката стъпка).

Като контролна група са включени 23 доброволци между 26 и 63 г. – средно 44,5 години.

Участниците както от контролната група, така и от опитната група за прилагане на новия метод, са потърсили лекарски преглед при първите симтоми, като преобладаващо е било от личния лекар. При всички е назначено извънболнично лечение по следната схема, която е приложена еднакво при двете включени в изследването групи: цинк, селен, вит. С, вит. D3 и пробиотик в указаните препоръчителни дневни дози; 3 бр. (1 сутрин и 2 вечер) Аспирин Протект 100 мг, в случай че пациентът не приема други противосъсирващи фармацефтични средства. Следи се показателя INR и ако той значително се е намалил (влошил), то се взема по-голяма доза противосъсирващо средство под лекарско предписание и наблюдение. Извършва се ежедневно инхалация с етерични масла или етеричнно маслени билки. Пациентите от контролната група, които до 9-10-ти ден са с продължаваща симптоматика, по наша препоръка са потърсили повторна лекарска помощ и някои от тях са хоспитализирани.

Няма летални случаи. Изследването е проведено за периода 20.10.2020 г. – 20.12.2020 г.

Резултати и обсъждане

Преминаването на симптомите е за 3 до 9 дни след започването на терапевтични курс. Най-високият процент на пациенти с преминали симптоми е от 4-ти до 6-ти ден (вкл.) след започването на приема – около 70% (26 човека), като сумарно за периода 3-ти – 6-ти ден е около 75% (28 човека). На 7-ми – 8-ми ден без симптоми са около 22% (8 човека), а на 9-ти ден – 3% (1 човек). В изследването не са включени допълнителни изследвания за установяване до каква степен е преминала инфекцията от заразата на осмия и следващите дни от терапията. Отчетен за 8-те дни на терапия е само положителният ефект по отношение на преминаването на типичните за вируса симптоми при участниците. Възможно би било при пациенти с по-различна степен на клинична проява, например по показатели в кръвната картина, да е необходим по-дълъг период на терапия до пълно излекуване.

При контролната група преминаването на симптомите на участниците е между 13-ти и 26-ти от началото на терапията, назначена от съответния лекуващ лекар, който лично са избрали да посетят. Най-много без симптоми от контролната група са за периода 17-ти и 24-ти ден. Отчита се достоверна разлика на опитния вариант от контролата при p ≤ 0,05 (статистически обработени данни).

Въпреки, че от 7-ми ден от началото на терапията се започва прием на нови средства, то нашето становище е, че приложената смес до 6-ти ден (вкл.) по метода на автора дава убедително добри резултати за твърдение, че е подходящa за значително подпомагане при лечението след зараза с Covid-19. Становището е на базата на процента заразени пациенти с преминали симптоми за отчетения период и сравнено статистически с контролна група.

Всичките посочени до тук средства са за перорално приложение. Да не се дава на бременни и на деца под 7 годишна възраст, поради неустановена за тях дневна доза.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email