Опитни български билкари и учени създадоха нов модел за ковид терапия


| Прочетено Прочетено: 538 пъти | КоменариКоментари: 0Опитни български билкари и учени създадоха нов модел за ковид терапия

Научни работници от Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, съвместно с експерти от Център по нутрициология и интегративна фитотерапия и фирма Хербалкан - Берковица създадоха нов модел за терапия. За нея е подадена вече заявка в Патентното ведомство на 11.03.2021 г. След като е подадено заявлението, дори и още да няма решение за регистрация, никой от България няма право търговски да използва същия състав.

Новата терапия е изследван при 37 доброволци с положителен PCR тест за Covid-19 под наблюдението на д-р Весела Балтова в Центъра за холистично здраве и детокс „ХомеоАрт” – София, както и в Център „Хербалкан”. Резултатите са отчетени до преминаване на всички констатирани типични за коронавирус симптоми. Не са проведени допълнителни клинични изследвания за определяне дали напълно е преминало заболяването, но резултатите отчетливо показват, че приложения метод допринася в много голяма степен за по-добра съпътстваща или самостоятелна терапия.

Ето и екипа, създал терапията:

Доц. д-р Димитър Якимов развива преподавателска и приложна дейност по екология, биотехнологии, билкарство. Той има защитена дисертация за влиянието на флавоноидите при растения и патогени.

Доц. д-р Волфганг Люпке, д-р по медицина, е един от водещите вирусолози от близкото минало и до някъде сега в Европа. Има редица разработки и открития. Някои от тях са например нов метод за получаване и нов подход за прилагане на серум срещу коронавирусни и ротавирусни инфекции. Методът е приложен върху стотици животни и хора. Понастоящем се прилага в Китай. Проф. Люпке е член на екипа, създал лекарството Ремантадин.

Д-р Весела Балтова работи като холистичен лекар в областта на алтернативната медицина и детоксикацията с природни методи.

Завършва медицина в Москва , след което работи като педиатър и специализира клинична лаборатория. Повече от 20 години вече е посветена да помага на хората с природни методи. Има дипломи от Европейския комитет по хомеопатия, Шуслерова и Бахова терапия, акупунктура, нутритерапия и други. Интересите й са в областта на хормоналния дисбаланс като основа на женското здраве, по -специално подготовка за естествена бременност и раждане, както и помощ на жени, преминаващи или преминали през асистирана репродукция или други тежки манипулции и процедури.

Валентин Стоянов и Богдана Матева - опитни билкари , създатели на фирма ”Хербалкан”.

Нов интегративен метод за терапия при ковид-19, който съчетава флавоноидно базирана традиционна медицина и наномедицина.

Като се има предвид въздействието на огнището на COVID-19 в Китай, се очакваше, че Традиционна китайска медицина (TКM) може да има основна роля в терапията на инфекцията с коронавируса или поне за облекчаване на неговите симптоми. В тази връзка до 22 февруари 2020 г. е проведено наред със стандартното медикаментозно лечение, още лечение чрез ТКМ срещу ковид-19 в Китай при над 60 хил. пациенти. Било е констатирано, че при 92% от заразените прилагането на ТКМ скъсява периода на оздравяване с около 2 дни, в зависимост от степента на развитие на болестта.

Пациентите с леки клинични прояви са приемали в повечето случаи само ТКМ. Само 5% от пациентите са проявили по-лоши клинични признаци. Формулата Qingfei Paidu Decoction (QPD) е една от най-прилаганите в това национално изследване, в което участват няколко хиляди доктори. В резултат на ефективното ѝ действие, QPD е утвърдена като лекарско предписание от Националната здравна комисия на Китай в шестото издание на “Ръководство за диагноза и терапия при ковид-19”.

Тази формула се състои от 21 компонента – билки и минерали. Прилагането ѝ показва ефективност от 92% при пациенти на всички етапи от развитието на болестта, включително хора, излекувани и изписани. А случаите, когато клиничните симптоми са изчезнали, остават стабилни без влошаване или значително подобрение. Благоприятните ефекти на QPD са очевидни след 6 дни лечение с резултати от компютърна томография на гръдния кош, при които трахео-бронхиалната сянка е нормална и възпалението също се потиска, в съответствие с теорията и практиката на прилагането на QPD.

Приложен е интегриран мултидисциплинарен подход  при който са използвани 129 съединения, групирани в 14 групи. Флавоноидите представляват 45%, 15% - гликозиди, 10% - карбоксилни киселини, 5%

Много от флавоноидите имат антивъзпалително, антихипертензивно, антиангиогенно, хепатопротекторно, антиоксидантно, невропротекторно и др. действия при човека и животни. Особено ефективни при вирусни инфекции, вкл. Инфлуенца А, подтип (H1N1, H5N2, H7N3 и H9N2), SARS-CoV, SARS-CoV-2, Респираторно-синцитиален вирус, Херпес симплекс вирус тип 1 и 2 и др., са подгрупите флавоноли, флавони, изофлавони, халкони, както и някои индивидуални флавоноиди от други подгупи.

Целта на разработката е да се получи и изследва върху доброволци, заразени с Covid-19, терапевтична смес, получена при комбиниране на тинктура от котешка стъпка и други билки, богати на флавоноиди и производни на хлорогеновата киселина, със сребърна или медна колоидна вода.

Методология на новия метод за терапия при ковид-19 и модел за прилагането му при пациенти

През първите 6 дни от появата на началните симптоми се започва с прилагането на новия метод.

Използва се 25 ppm воден колоиден разтвор на смес от сребърни наночастици (NP) и сребърни катиони в съотношение около 50:50 или 25 ppm смес от медни NP и медни катиони в съотношение около 50:50, които сме обозначили като „медна вода” и „сребърна вода”. Колоидните разтвори като смес от NP и катиони са получени чрез електролиза и са продукт на фирмата The Colloidal Company, Англия. Приемът е според указаните от производителя дневни дози. Вносител за България е Балев Био.

Към 10 ml медна или сребърна вода се добавят 20-30 ml дестилирана вода, загрята до 50-70 градуса. Непосредствено след това се добавят 35-39 капки тинктура от котешка стъпка (66 алк.%) и след 15 мин. при периодично разбъркване се добавят 40-45 капки от тинктурата АИ10ХЕРБ (66 алк.%) на "Хербалкан" . Описаните дози са за един прием. Същото се повтаря още веднъж през деня. За следващия ден се прави нова смес. Съставът на АИ10ХЕРБ е от билки с преобладаващо противовъзпалително действие и също съдържа висока концентрация на флавоноли, флавони, изофлавони, различни фенолни киселини, витамин С и др.

При смесването на колоидната вода с извлека от котешка стъпка и поддържане за 15 мин. на посочената температура се осигуряват химични условия за образуването на хелатни комплекси. Добавянето след това на излек от други билки, богати на фенолни съединения и вит. С, допринася както за допълващо хелатиране на несдвоените NP и катиони, така също и би осигурило редуциране (електронно възстановяване) на някои евентуално окислени съединения при взаимодеиствието им с наличните катиони.

Методът е изследван върху 37 доброволци. При всички тях е проведен PCR тест и са констатирани положителни резултати. Доброволците са между 14 и 65 години. С изключение на един участник на 14 г., останалите са в диапазона 32-65 г. – средно 43 години. При всички участници приемът на средствата по този метод е започнал между първия и четвъртия ден от първите проявени симптоми, като са констатирани два или повече от следните: умора, болки в мускулите, температура, треска, намалено обоняние, кашлица, анемично-подобни симптоми.

От 7-ия ден се спира приемът на сребърна или медна колоидна вода в комбинацията с тинктурата от котешка стъпка и се продължава с прием на минералите цинк, селен и желязо, съвместно с тинктура от: сладък пелин, рейши, широколистен живовлек и кръвен здравец и вит. D3.

Смесването на посочените тинктури с минералните елементи е по същия способ, приложен с колоидната медна вода – в малко топла вода. По този начин се получават стабилни хелатни комплекси, като целта е да се образуват комплекси между приложените минерали с флавоноиди и производни на хлорогеновата киселина, съдържащи се в подбраните билки (аналогично на веществата в котешката стъпка).

Като контролна група са включени 23 доброволци между 26 и 63 г. – средно 44,5 години.

Участниците както от контролната група, така и от опитната група за прилагане на новия метод, са потърсили лекарски преглед при първите симтоми, като преобладаващо е било от личния лекар. При всички е назначено извънболнично лечение по следната схема, която е приложена еднакво при двете включени в изследването групи: цинк, селен, вит. С, вит. D3 и пробиотик в указаните препоръчителни дневни дози; 3 бр. (1 сутрин и 2 вечер) Аспирин Протект 100 мг, в случай че пациентът не приема други противосъсирващи фармацефтични средства. Следи се показателя INR и ако той значително се е намалил (влошил), то се взема по-голяма доза противосъсирващо средство под лекарско предписание и наблюдение. Извършва се ежедневно инхалация с етерични масла или етеричнно маслени билки. Пациентите от контролната група, които до 9-10-ти ден са с продължаваща симптоматика, по наша препоръка са потърсили повторна лекарска помощ и някои от тях са хоспитализирани.

Няма летални случаи. Изследването е проведено за периода 20.10.2020 г. – 20.12.2020 г.

Резултати и обсъждане

Преминаването на симптомите е за 3 до 9 дни след започването на терапевтични курс. Най-високият процент на пациенти с преминали симптоми е от 4-ти до 6-ти ден (вкл.) след започването на приема – около 70% (26 човека), като сумарно за периода 3-ти – 6-ти ден е около 75% (28 човека). На 7-ми – 8-ми ден без симптоми са около 22% (8 човека), а на 9-ти ден – 3% (1 човек). В изследването не са включени допълнителни изследвания за установяване до каква степен е преминала инфекцията от заразата на осмия и следващите дни от терапията. Отчетен за 8-те дни на терапия е само положителният ефект по отношение на преминаването на типичните за вируса симптоми при участниците. Възможно би било при пациенти с по-различна степен на клинична проява, например по показатели в кръвната картина, да е необходим по-дълъг период на терапия до пълно излекуване.

При контролната група преминаването на симптомите на участниците е между 13-ти и 26-ти от началото на терапията, назначена от съответния лекуващ лекар, който лично са избрали да посетят. Най-много без симптоми от контролната група са за периода 17-ти и 24-ти ден. Отчита се достоверна разлика на опитния вариант от контролата при p ≤ 0,05 (статистически обработени данни).

Въпреки, че от 7-ми ден от началото на терапията се започва прием на нови средства, то нашето становище е, че приложената смес до 6-ти ден (вкл.) по метода на автора дава убедително добри резултати за твърдение, че е подходящa за значително подпомагане при лечението след зараза с Covid-19. Становището е на базата на процента заразени пациенти с преминали симптоми за отчетения период и сравнено статистически с контролна група.

Всичките посочени до тук средства са за перорално приложение. Да не се дава на бременни и на деца под 7 годишна възраст, поради неустановена за тях дневна доза.Акценти от ЗдравницаКакво представляват въглехидратите и как нашето тяло ги използва?

Какво представляват въглехидратите и как нашето тяло ги използва?

Въглехидратите са молекули, съставени от въглеродни. водородни и кислородни атоми. Монозахаридите са най-простите въглехидрати....още

Седем рецепти за най-необичайните и полезни компоти

Седем рецепти за най-необичайните и полезни компоти

"Здравница" подбра здравословните рецепти, които съдържат много плодове и малко захар. Това, което ги отличава от най-популярните съчетания е добавката на някои билки в компота. Това ги прави не само различни на вкус, но и много полезни....още

Черната горчица - лечебното средство на бедните

Черната горчица - лечебното средство на бедните

В поредица от статии ще ви запознаем с различните видове горчица, как се произвеждат и за какво са полезна. Днес вниманието е насочено към черната горчица...още

Благотворната сила на растенията: Стевия

Благотворната сила на растенията: Стевия

На първо място стевията се използва за лечение на диабета. Също така и в онкологията, при срив на имуннната система, при стрес, нарушения в кръвоносната система, хипертония, стомашно-чревни заболявания....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Колакен МАКС - формула за здрави стави Колакен МАКС - формула за здрави стави

Колаген Макс съдържа колаген, глюкозамин, хондроитин, МСМ и хиалуронова киселина. Мощна и ефективна формула за здрави стави....


Цена: 37.80 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email