Как да подобрим взаимоотношенията в семейството в условията на коронавирус?


| Прочетено Прочетено: 319 пъти | КоменариКоментари: 0Как да подобрим взаимоотношенията в семейството в условията на коронавирус?

Съветите са на Радост Овагимян, психотерапевт в болница "Тракия".

Взаимоотношенията започват първо вътре в нас. Конфуции казва, че „Животът е толкова лесен, единствените, които го правят сложен, сме самите ние." Когато ние се стремим да развиваме себе си, ние подобряваме нашите взаимоотношения с другите. Когато спрем да правим грешните неща, тези които не ни носят ползи, и започнем да правим правилните, нашите отношения стават много по-лесни. Ето някои препоръки :

1. Обичайте и уважавайте себе си.
Себеуважение и себелюбие. Вие не можете да ги получите от никой друг.

2. Започнете приемането и възприемането на недостатъците си.
След като сте приятели с недостатъците си, никой не може да ги използва срещу вас. Обичайте себе си! Простете на себе си! Приемете себе си!

3. Спрете да се сравнявате и състезавате с другите постоянно.
Не сравнявайте напредъка си с този на другите. Ние всички трябва сами да пропътуваме своите собствени разстояния. Не забравяйте да давате пространство и на другите да сторят същото.

4. Започнете да възприемате другите каквито са.
Не забравяйте, че взаимоотношенията се въртят около две неща: първо, оценяване на приликите и второ, зачитайте различията.

5. Не бъдете безчувствени.
Винаги изразявайте чувствата си, колкото е необходимо. Ако не можете да кажете блага дума, по-добре не казвайте нищо.

6. Започнете да показвате любовта си.
Не просто да го казвате; Нека вашите действия говорят сами. Прекрасно е когато някой показва грижа, а това е лесно. Понякога най-малкия акт на любов може да заеме голямо пространство в сърцето на някого. За да направите някой щастлив, дайте му три неща: внимание, обич и признателност.

7. Спрете да съдите.
Колкото повече съдите, толкова по-малко показвате любовта си. Лесно е да критикуваме хората за настоящето и миналото, но вие ще бъдете изумени, колко по-лесно е да подарите на другия просто една усмивка вместо да пораждате болка и сълзи. Научете се да признавате и уважавате чувствата на другите.

8. Правете добрини.
Винаги помагайте на тези, които имат най голяма нужда от вас.

9. Не позволявайте един тъмен облак да заличи цялото небе.
Радвайте се на малките неща днес. Не позволявайте глупаво, малко ежедневно отчаяние да се намесва във вашите взаимоотношения.

Живей просто. Обичай щуро. Говори честно. Работи усърдно.

10. Започнете да правите това, което на вас ви харесва.
Не забравяйте, ако ви пука твърде много, какво мислят другите хора, по този начин винаги ще бъдете като затворници. Не можете да живеете целия си живот за някой друг. Понякога трябва да направите това, което е точно за вас, дори и ако някой не е съгласен.

11. Спрете винаги да се налагате.
Понякога ние трябва да изберем да бъдем в грешка, не защото ние наистина не сме прави, а защото ценим нашите взаимоотношения и те са над нашата гордост.

12. Започнете да питате: „Ще нараня ли този, който ме интересува по такъв начин?”
Основното е, че не можете да запазите същите взаимоотношения с някой, който си наранил и да очаквате да ви обича и уважава.

13. Спрете да се фокусирате върху външната красота през цялото време.
Фокусирайте се върху вътрешната красота. В крайна сметка хората не са толкова красиви, колкото изглеждат, ходят или говорят. Те са красиви като те обичат, като се грижат за вас и като споделят с вас. Също така, малка формула, която да имате в предвид за себе си:

Самостоятелност + увереност + честност = красота

14. Започнете да забелязвате малките неща.
Давай вниманието си за тези, които ви интересуват. Това е хубаво, когато един приятел си спомня всеки малък детайл за вас.

15.Спрете да правите неща, които ви напрягат или бъдете търпеливи.
Нека хората да решат за себе си. Готовността да чакаш е признак на истинска любов и приятелство. Всеки може да каже, че го е грижа за теб, но не всеки ще ви чака.

16. Спрете да приемате нещата лично.
Каквото и да става в една връзка, просто не приемайте нещата твърде лично. Нищо, което другите правят не е заради вас; Това е заради тях. Действията им са пряк резултат от техните мисли, чувства и емоции.

17. Започнете да признавате грешките си.
Много отношения не успяват, защото прекарват повече време, като изтъкват грешките на другия и нямат достатъчно време да се наслаждават един на друг. Така че, не забравяйте, че всеки прави грешки…Ако вие не простите на хората, не очаквайте от тях същото.

18. Престанете да бъдете драматични.
Не придавайте на хората излишна драма и не създавайте своя собствена. Опитвайте се просто да погате.

19. Спрете да позволявате вашите очаквания да попречат на любовта ви.
Любовта е просто приятелство без очаквания. Тя е разбирателство, взаимно доверие, както и ангажимент за споделяне и прощаване. Това е лоялност през добри и лоши времена. Очакванията биха могли да вгорчат всичко това.

20. Започни да си честен за това как се чувстваш.
Не забравяйте, че този, който е честен не винаги има много приятели, но винаги има правилните.

21.Спрете да губите време с тези, които непрекъснато ви омаловажават.
Не позволявайте на никого да ви кара да се чувствате така сякаш не заслужавате добри неща да се случват в живота ви. Вие заслужавате да бъдете щастливи. Вие заслужавате да живеете вълнуващ живот. Обградете се с хора, които ви правят по-добър човек, които ви вдъхновяват да бъдете себе си.

22. Спрете да повтаряте „да” , когато искате да кажете „НЕ”.
Понякога трябва да се поставят ясни граници.

23. Започнете да общувате ясно.
Не се опитвайте да прочетете мислите на други хора и не правете така, че другите се опитват да прочетат вашите. Повечето проблеми, големи и малки, в рамките на семейството, приятелството или бизнес взаимоотношения, започват с лоша комуникация. Някой не е на ясно с другия.

24. Помагайте на другите.
Най-успешните хора в най-успешните взаимоотношения търсят начини да помагат на другите. Най-успешните хора ще попитат „Нуждаете ли се от помощ?”

25. Започнете да живеете на 100% с честността.
Не изневерявайте. Бъдете верни. Бъдете мили. Постъпвайте правилно! Това прави живота по-малко сложен. Честността е в основата на всичко успешно. Когато нарушите правилата на честността настъпват сериозни усложнения в живота си. Запази живота лесен и приятен.

И накрая, не забравяйте, че добрите отношения не само се случват, те отнемат време, търпение, ангажираност и двама души, които наистина искат да работят, за да бъдат заедно!Акценти от ЗдравницаДеветте сили в подправката Девисил

Деветте сили в подправката Девисил

Девисилът е една незаменима подправка и билка в моята градина. Името й в превод означава девет сили, т.е ставаш девет пъти по-силен....още

Защо яйцето е най-популярният светски символ на Великден?

Защо яйцето е най-популярният светски символ на Великден?

Валдорфската учителка Таня Котари е автор на Великденски наръчник за родители. От него подбрахме да разкажем за Великденските фигури, символи и традиции....още

СЗО: Броят на диабетиците в света се е увеличил 4 пъти

СЗО: Броят на диабетиците в света се е увеличил 4 пъти

Броят на хората с диабет в света се е увеличил четири пъти през последните 40 години, според Световната здравна организация (СЗО)....още

Спанакът - подценявана храна за деца

Спанакът - подценявана храна за деца

Пресният спанак е едно от пролетните растения, което е подценявано при храненията за деца. А той усилва детския организъм, освен това е полезен за възстановяване след тежки болести и продължително лечение....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - за регулиране на кръвната захар Диабор - за регулиране на кръвната захар

100% натурален продукт за нормализиране на глюкозата в човешката кръв (кръвна захар). Не съдържа токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 12.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от сибирски кедър, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2020 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email