Английската сол- природен продукт за разхубавяване на жените


| Прочетено Прочетено: 1871 пъти | КоменариКоментари: 0



Английската сол- природен продукт за разхубавяване на жените

“Английска сол” се нарича неорганичната сол (химичното съединение) магнезиев сулфат. Формулата є е MgSO4 и тя включва магнезий, сяра и кислород.

Английската сол неслучайно е наречена така. За първи път веществото е произведено в графство Съри в Англия. Получено е от местна креда и глина. Оттогава хората го наричат “английска сол”. Тя е природен минерал. Този достъпен продукт може да се превърне в истинско съкровище за защита на здравето и за разхубавяване при жените, посочва руския лечител Николай Даников в книгата си ”Чудодейната сила на солта”.

Използване на английската сол за лечение

В медицинската практика тя се прилага като успокоително, антиспастично, спазмолитично, слабително и жлъчкогонно средство. Произвежда се във вид на готови разтвори (за мускулно и венозно инжектиране) или на прах.

Водните разтвори на магнезиевия тиосулфат се използват за лечение на изгаряния или други кожни заболявания.

Английската сол (или магнезиевият сулфат) като слабително се предписва за пиене (преди лягане или на гладно половин час преди хранене). За възрастни – по 10 – 30 г на половин чаша вода, за деца – 1 г за всяка година възраст. Ефектът обикновено се проявява 4 – 5 часа след приема. При хронични запеци може да се правят клизми (100 мл 20 – 30% разтвор).

При отравяния с разтворими соли на бария стомахът се промива с 1% разтвор английска сол или за пиене 20 – 25 г на чаша вода.

Магнезиевият сулфат действа също жлъчкогонно: 1 суп. лъжица 20 – 25% разтвор 3 пъти дневно.

Английската сол действа успокояващо на централната нервна система (в зависимост от дозата се наблюдава седативен, сънотворен ефект).

Тя се използва като антиспастично, спазмолитично средство, при лечението на хипертония. Хипертонията се лекува с английска сол предимно през ранните стадии чрез курс на лечение от 15 – 20 инжекции. Освен понижаване на кръвното налягане може да се наблюдава намаляване на проявите на стенокардия. Редовното приемане вътрешно на малки дози (1 – 2 г на половин чаша вода на гладно) понякога също подобрява състоянието на болните и донякъде забавя развитието на атеросклерозата.

При радикулит английската сол се използва в комбинация с мед. За целта се вземат по 1 суп. лъжица английска сол, пчелен мед и вода. Всичко се разбърква много добре, нанася се на болезненото място на кръста, втрива се, покрива се с полиетиленово фолио и се връзва с вълнен шал. На другата сутрин превръзката се снема.

Процедурата се повтаря, докато настъпи облекчение.

Компресите с английска сол са отлично средство за лечение на ужилвания от комари и пчели. Смесете 2 суп. лъжици сол с 1 чаша топла вода. Със сместа намокрете чисто парче плат и го поставете върху ухапаното, за да премахнете болката, паренето и сърбежа.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сироп от черен бъз - без захар Сироп от черен бъз - без захар

Сиропът от черен бъз на Здравница е натурален продукт, произведен в България, по домашна рецепта. Не съдържа захар! Подходящ е и за диабетици....


Цена: 6.50 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email