Ръст на онкоболните пациенти


| Прочетено Прочетено: 449 пъти | КоменариКоментари: 0



Ръст на онкоболните пациенти

Със 7.01% са нараснали хората, които са получили лечение в УСБАЛО. Броят им от 13 214 през 2017 г. е достигнал 14 211 през изминалата. Най-много са били пациентите, които са преминали през Клиниката по химиотерапия – 5193, и през Клиниката за лъчелечение – 2759, като от тях 369 са получили лечение с единствения апарат за томотерапия в България. Над 5200 са били извършените операции в болницата, като най-много от тях са гръдни – 1350, урологични – 779, гинекологични – 765. Близо 50% от извършените интервенции са били с голяма сложност – така наречените големи и много големи операции. Над 2 хиляди души са минали през „Център за пациента“, като 450 от тях са получили безплатни психологически индивидуални консултации, бяха проведени и 7 „Училища за пациенти“ на теми, засягащи животът с онкологични заболявания и лечението им.

През 2019 г. в лечебното заведение ще бъде разширена и реновирана из основи Клиниката по химиотерапия. За целта Министерство на здравеопазването е отпуснало 1.3 млн. лв.

„Предвиждаме клиниката да бъде на 2 етажа, както и да се оборудва комфортно, така че условията, в които пациентите ни да се лекуват, да не отстъпват на тези в чужбина“, коментира д-р Стефан Константинов.

Общата площ, на която ще се помещава новата клиника ще е близо три пъти по-голяма от досегашната и ще достигне 700 кв. м. Със средствата ще се осигурят и нови болнични легла, столове за химиотерапия, както и останалото медицинско оборудване, нужно за лечението.

„Очаква се с ремонта капацитетът на Клиниката по химиотерапия да се увеличи с 1500 пациенти на година, което да отговори и на нарастващото търсене на лечебното заведение“, допълни д-р Стефан Константинов.

Също така да се подобрят и възможностите за извършване на научна работа в Клиниката по химиотерапия. В момента в нея се провеждат 11 клинични проучвания. С обособяване на специалността „Медицинска онкология“ на територията на клиниката се обучават 8 специализанти по нея, а общо са 27.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email