Билки и добавки за здрав сън


| Прочетено Прочетено: 725 пъти | КоменариКоментари: 0



Билки и добавки за здрав сън

Съществуват редица техники, медикаменти, билки и хранителни добавки, които повлияват благоприятно върху съня и подпомагат пълноценната почивка на организма през нощта.

Потърсете помощ от природата!

Ето как по естествен начин, подпомагайки организма с билки и хранителни добавки, които имат доказан от науката ефект, може да се улесни заспиването и да се подобри качеството на съня, съветват експертите на Виталисфарма в своя справочник” Сбогом, безсъние!”

На помощ идват:


Мелатонин
Мелатонинът е добавка номер 1 в списъка с най- препоръчваните средства за справяне с безсънието и проблемите със съня. Той е хормон, секретиран отепифизната жлеза в мозъка. Синтезира се от аминокиселината триптофан. През светлата част от деня епифизата в мозъка произвежда невротрансмитера серотонин, а през нощта епифизата произвежда мелатонин.

Мелатонинът е отговорен за поддържането на циркадния ритъм на организма. Той синхронизира биологичния ни часовник с факторите на външната среда и регулира денонощния ритъм на бодрост и сън. Мелатoнинът повлиява благоприятно върху качеството на съня, съкращава времето, необходимо за заспиване и увеличава общото времетраене на нощния сън, нормализира циклите на съня при чести пътувания, работа на смени и стрес.

Валериана
Коренът от билката валериана се използва от древността срещу безсъние и като лекарство за облекчаване пристъпите на нервност и безпокойство. Билката има силен седативен ефект и се препоръчва за успокояване на нервите, по-лесно заспиване, по-спокоен и пълноценен сън.

L-теанин
L-теанинът е аминокиселина, съдържаща се най-вече в зеления чай матча. Той преминава кръвно-мозъчната бариера, т.е. влияе директно върху нервната система и е отлично средство за релаксация. L-теанинът премахва чувството на напрежение, стрес и безпокойство, натрупани през деня, подпомага цялостната релаксация на ума и тялото, улеснява заспиването и оказва благоприятно влияние върху качеството на съня.

Магнезий
Магнезият влияе върху енергийния метаболизъм, действа като естествено успокоително средство на нервната система, има релаксиращ ефект върху мускулите, намалява тревожността, противодейства на депресията и оказва влияние върху качеството на съня. Магнезият е естествено помощно средство за по-пълноценен сън.

Глог
Глогът е една от най-полезните за сърцето билки. Той регулира сърдечния ритъм, хармонизира биологическите процеси и има седативен ефект върху централната нервна система. Глогът е класифициран като естествен релаксант, който подпомага продължителността и здравината на съня.

Пасифлора
Пасифлора или страстниче е успокояваща и релаксираща билка, която се използва при проблеми със съня, гастроинтестинално разстройство, свързано с тревожност и стрес, генерализирано тревожно разстройство и други.

Пасифлора действа едновременно успокояващо, седативно и анксиолитично, т.е. премахва напрежението, стреса и безпокойството, допринася за качествен и пълноценен сън. В случай, че нарушенията на съня са леки и не става дума за хронично безсъние, дори само консумацията на чай от пасифлора може да бъде полезна.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email