Облекчени варианти на прочистване на организма - съветите са на д-р Атанас Михайлов


| Прочетено Прочетено: 4090 пъти | КоменариКоментари: 0



Облекчени варианти на прочистване на организма - съветите са на д-р Атанас Михайлов

Можем да ги наречем още допълнителни, заменителни, подготвителни. Не са детоксикация в смисъла, който вече влагаме в понятието, но вършат работа. Въобще можем да приветстваме всеки вариант на прочистване.

С най-дълъг „стаж“ в лекарската ми практика е плодово - оризовият ден, препоръчвам го от 30 години. Най-добър е ефектът от него при склонни към задържане на течности хипертоници, хора с увредени сърца. В избрания ден от седмицата се консумира само варен ориз без сол и други добавки, ябълки (може и диня, ягоди), пие се чай и топла вода – 2 л, разпределени на порции за деня. Ясно е, че такова ежеседмично разтоварване може да се практикува цял живот и ще бъде само от полза. Желаещите да отслабнат могат да го правят и два пъти седмично, но не в два последователни дни. Това съветва д-р Атанас Михайлов в книгата си ”Здравословно отслабване. Хранене и здраве”

Детоксикацията с грейпфрут е по-тежък заменителен вариант. Идеята за нея нито е нова, нито е моя. За обсъждане ми я предложиха приятелите от форума. Тя се появява към края на 30-те години на миналия век, а през 70-те години отново се шуми около нея. Съществуват различни варианти. В тази диета има логика, но все пак реших и аз да пипна малко по нея, преди да я приема. Най-напред, не препоръчвам да се прави повече от три дни, и то по пълнолуние, както е и при основната детоксикация.

Необходими продукти за един ден:
1. 5 грейпфрута, желателно розови;
2. 5 яйца.

Грейпфрутите се белят от кората и от ципите (да останат само най-тънките). Яйцата се варят 15 мин. Отделя се белтъкът.
Сутрин на гладно се изпива 10 г английска сол в 50–70 мл вода. След 30 мин. може да се пристъпи към хранене.

Час след събуждането – закуска с един яйчен белтък. След още един час – един грейпфрут. И така да се редуват грейпфрут – белтък. Получават се цели десет порции за един ден.

При чувство на глад пийте топла вода. Колкото повече, толкова по-добре. При чувство на слабост – топла вода + лимонов сок. Желателно е храненето да приключи до 20 часà. По време на детоксикацията се разрешава кафе (антидот на много токсини), както и чай – билков, зелен , черен, мате.

Захранването е както при основните варианти на детоксикация.
Ефективността може да се обясни с понижаване на инсулиновите нива, респективно – по-добър контрол на апетита и активиране на процеси, водещи до по-усилено изгаряне на мазнините. В тази връзка препоръчвам по 1–2 грейпфрута наред с другите плодове и в ежедневното хранене.












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

КуркуМед - мед с куркума и черен пипер КуркуМед - мед с куркума и черен пипер

"Куркумед" на "Здравница" е традиционен, натурален продукт, който съдържа истински, български пчелен мед, куркума и черен пипер....


Цена: 8.80 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email