Защо планинският климат е подходящ за анемични деца?


| Прочетено Прочетено: 1857 пъти | КоменариКоментари: 0



Защо планинският климат е подходящ за анемични деца?

За закаляване на детето през лятото е добре да се използва смяна на климата. Класическото правило е първо на море, после на планина. При много малки деца рязката промяна на климата не е препоръчителна. Дългото пътуване също трябва да се избягва, особено ако бебето още не е навършило годинка, съветват специалистите.

Морският климат - магнит за малки и големи


Въздухът на морето е чист и богат на ултравиолетови лъчи. Морският климат дава най-големи възможности децата да се насладят на слънце, въздух и вода с цел закаляване.

За летуване на море могат да се водят децата обаче едва като навършат 2 годинки. На море не бива да се изпращат нервни деца, със сърдечни заболявания, а също и болни от активна туберкулоза, както и малчугани, страдащи от изтощение.

Децата никога не се пекат на слънце, а се оставя да получат загар под формата на игри. Освен това винаги трябва да са с шапка и да се следи да не се обезводнят.

На планина децата се уморяват по-лесно

В планината дишането се улеснява и ускорява. Чистият въздух подобрява апетита на децата. За летуване трябва да се избират места, които не са ветровити и не падат мъгли.

Имайте предвид, че в планината децата се уморяват по-лесно. Местности с над 800-1000 метра са неблагоприятни за летуване на малки деца до 1-2 годинки.В планините има относително ниско барометрично налягане. Тук слънцето грее по-дълго и въздухът пропуска повече UV –лъчи. Климатът е особено подходящ за анемични деца.

В полето

Главното предимство на полския климат е, че може да се ползва без ограничения и че няма вредности. Той действа винаги успокоително и е подходящ за деца, болни от туберкулоза, сърдечноболни, анемични и нервни деца.

Това, което трябва да съблюдавате и винаги да имате течаща вода, за да осигурите добра хигиена на детето, подходяща храна в жегите и винаги възможност за добра сянка.

И една позабравена баня с калиев пермаганат ( но наистина внимателно с него!). При различни подмокрящи кожни проблеми при детето ( подсичане, гнойни пъпчици по тялото) можете да прибегнете до нея. Слагате няколко кристалчета от калиевия пермаганат, така че водата да придобие розов цвят (като светлочервено вино). Водата за вана трябва да е 37-38 С, а детето да се остави не повече от 5-10 мин., като лицето и устата се пазят от разтвора. Сапун не се употребява.

Ако се появи разстройство у детето, веднага преустановете даването на всякаква храна. Вместо това давайте в изобилие течности ( вкл. преварена вода) на малки глътки и често, за да не се появи повръщане и веднага потърсете лекар.

Още съвети:

1. В планините и на морето избягвайте простудата, особено изстудяването на краката на децата.

2. Съблюдавайте децата да не се преуморяват.

3. Не допускайте прекалено много хора да се скупчват около детето ( особено ако е малко), защото то става по-уязвимо за различни заболявания като сезонен( летен грип) и др. зарази.

4. Избягвайте и прегряването на децата, пазете ги  и от ужилване от насекоми.

5. Понякога децата могат да направят и гърч. Не се паникьосвате, не всеки припадък е признак на сериозно заболяване. Припадъкът трае няколко минути, след което съзнанието на детето се връща, но известно време то лежи отпуснато, след което обикновено започва да плаче. Детето трябва да са постави на легне, да се разхлабят всичките му дрехи, за да може спокойно да диша. Ако е с повишена температура, да му се постави студена кърпа. Тези прояви на гърчове имат различни причини. Една от тях може да заради повишаване на температурата и понякога те се явяват признак на повишена възбудимост на нервната система. След отшумяване на припадъка непременно установете причината за появата му като посетите личния си лекар.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email