Медицински университет - Варна подготвя военни лекари и военни медсестри


| Прочетено Прочетено: 3000 пъти | КоменариКоментари: 0



Медицински университет - Варна подготвя военни лекари и военни медсестри

За първи път у нас Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна (МУ-Варна), съвместно с Военномедицинска академия – София (ВМА) и Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров" (ВВМУ), предлагат възможност за обучение по специалност „Военен лекар" („Медицина" за образователно-квалификационна степен „магистър" и „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво" с образователно-квалификационна степен „бакалавър).

Обучението се провежда едновременно в МУ-Варна, ВМА и във ВВМУ, в редовна форма. След завършване на пълния курс на обучение, който е 6 години, студентите ще получат образователно-квалификационните степени (ОКС) „магистър" по специалността „Медицина" от МУ-Варна и ОКС „бакалавър" по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво" от ВВМУ http://www.naval-acad.bg/education/bachelor

Обучението в специалност „Медицина" отговаря на най-високите национални и международни стандарти. Осъществява се в редовна форма, по учебен план, разработен на базата на единните държавни изисквания за специалността.

Документите вече могат да се подават на място и онлайн, като крайните срокове са 26 юни 2017 г. за специалността „Военен лекар" и 15 юли 2017 г. за „Военна медицинска сестра".

Обучението се организира за първи път у нас, ще се провежда едновременно и в трите учебни заведения  и ще трае 6 години за лекарите и 4 години за медицинските сестри.

За курсовете не се дължат такси, а всички завършили ще получат международно признати дипломи.
При успешно приключване на обучението си бъдещите военни медици ще се дипломират като „магистри" по медицина от МУ-Варна и „бакалаври" по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво" от ВВМУ.

Военното обучение ще ги „въоръжи" с умения за управление на катер и яхта, водолазни умения, както и оцеляване в разнообразни условия. Студентите ще имат възможност да управляват виртуални кораби на най-модерните симулатори  в Европа и да контактуват с курсанти от целия свят.

Основното предимство на обучението е, че курсантите ще получат гарантирана реализация с 10-годишен договор за работа като военни лекари и медицински сестри.

Условията за кандидатите са да бъдат до 23-годишна възраст, да са завършили средно образование с оценка по български език и литература, биология и химия в дипломата, да са годни за военна служба, да не са осъждани и да не страдат от психични заболявания.

Също така всички ще трябва да се явят на обявените приемни изпити – на 30 юни и 18 юли по биология и на 7 юли по химия (и двата в МУ-Варна), както и на изпит за физическа годност и тест по английски език.

Кандидатите допълнително минават през медицински преглед и проверка на психологичната пригодност (планирани 13, 14, 15 юли).
Добрата подготовка на завършилите тази специалност им дава възможност за повишаване на квалификацията не само в България, но и във всички страни, членки на НАТО.

При участие в международни мисии освен заплата се получават допълнително 50% от нейната стойност за работа в зона „Риск", както и ежедневни командировъчни пари в съответната валута.

Работата при екстремални условия е не просто приключение, но и изпитание на личностните качества и професионализма. Там българските военни лекари непрекъснато доказват, че военната медицина е не просто специалност, а отговорна кауза, достъпна само за най-смелите професионалисти, които рискуват живота си за другите, вземат най-бързото и най-животоспасяващото решение в екстремна ситуация.

Всички подробности - на сайта на МУ-Варна.











Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Масло от бял трън - капсули Масло от бял трън - капсули

Белият трън (познат още като Силимарин) се използва в народната медицината от 2000 години, главно при чернодробни и жлъчни заболявания....


Цена: 14.90 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email