Урологът д-р Анатоли Аликовски обяснява виагра или лекарство е мурсалският чай


| Прочетено Прочетено: 4404 пъти | КоменариКоментари: 0



Урологът д-р Анатоли Аликовски обяснява виагра или лекарство е мурсалският чай

С мурсалски чай лекувам рак. 90-годишни „вдигат” лесно самолета с него. Помагам и на бездетни. Смолянската виагра цери и сърцето, казва Д-р Анатоли Аликовски  в интервю за „Лечителите на България”, част 3.

Кой е той?
Д-р Анатоли Свиленов Аликовски е специалист уролог. Работи и живее в гр. Смолян. Прави изследвания, диагностика и лечение на заболявания на пикочополовата система. От години 70-годишният специалист изучава действията на мурсалския чай, а стотици пъти е излекувал с него болни с уринарни проблеми и бездетие.

– Д-р Аликовски, от години изследвате качествата на мурсалския чай. Виагра или лекарство е той?
– Няма еднозначен отговор. Поради високото си съдържание на цинк и селен влиянието на мурсалския чай върху половата мощ на мъжа е огромно. Свойствата му на виагра са безспорни, а аз ги изучавам повече от 40 години. Смея да твърдя, че не са само тези положителните качества на тази билка, с нея имам многобройни изследвания на пациенти, които са се излекували от рак и аденом на простатата, уратни камъни, възпалителни заболявания в пикочнополовата система при мъжа и жената, анемия и много други. Освен това влияе добре на сърцето и укрепва целия организъм.

– Като участъков лекар преди години сте проучвали в Триград и дали столетниците пият от тази билка. Тогава какво открихте и сега има ли новини?
– Да, знаете ли в моето родно село Водни пад от 250 души население 18 бяха надхвърлили 100-те години живот. Всички те всяка сутрин пиеха мурсалски чай, чиито естествени находища са в две местности край Триград – Дурдага и Чалето. Изследванията, които съм правил, доказват същото, че наистина и на дълголетието помага билката. Това е така, защото съдържа 22 изключително полезни елементи за тялото. Знаете ли, като доказателство ще кажа, че между 154 лековити растения нашият чай бе класиран на първо място на изложение в Москва. През 2002–2003 г. японски учени цял месец изучаваха лековитата билка край Триград и Мугла. После занесоха от чая в Япония и чрез изследване доказаха, че той е една от билките на дълголетието. Ето ви доказателството, ако не вярвате на българските изследователи. С професора геронтолог и изследовател на дълголетието Аргир Хаджихристев също сме си говорили на тема за мурсалския чай. А според проф. Хаджихристев, който е изследвал около 14 000 дълголетници, родопчани на преклонна възраст са споделяли, че нямат никакви проблеми в секса и продължават да го правят и на 90 години.

Иначе новостите за откритията на билката съм описал в третата си книга за мурсалския чай, която очаквам да излезе съвсем скоро. Чакам я да излезе от печат.

– Има ли разлика между култивираният мурсалски чай, който се отглежда и билката, която се намира в находищата?

– Има да. За да е полезен и да цери хората, култивираният мурсалски чай трябва да расте над 1100 м надморска височина, защото трябва да е ясно, че има голяма разлика в лечебните свойства на билка, расла в планината, и на тази, отглеждана в полето. Дори външният им вид е различен, ароматът също. С БАН имахме спор по този въпрос, тъй като от академията казват, че култивираният чай дори бил по-добър от естествения. Аз не мога да се съглася с подобни твърдения. Чаят, който расте под 1100 м надморска височина, според мен не е толкова лековит. Но има и друго. С годините се унищожиха големите находища в Родопите. Преди време възрастни са ми разказвали, че при цъфтеж са го косили, толкова много е бил, а сега берачите го скубят рано-рано по тъмнина с корените. Направо е вандалщина. А беритбата на чая започва, когато билката е зелена. Сега е рано това да се случи, трябва да изчакаме.

– Като се затопли къде можем да си го наберем?

– Около смолянските села Мугла и Триград, още край село Добростан, община Асеновград, но не съм сигурен дали са останали още находища там. Николай Хайтов навремето ме води там, за да ми покаже къде освен над Мугла и Триград вирее билката. Мурсалски чай расте и на скалите в Северна Гърция, а на пазара в Драма и Паранести една връзка се продава за 6 евро.

– Как си обяснявате проблемите на млади хора с потенцията днес?
– Причините са комплексни. Мога да кажа, че преди време не бяха единични случаите, когато овдовели мъже по на 80 години, че и повече, се женеха за по-млади жени и им се раждаха деца. Сега ситуацията не е същата. И аз имам такива пациенти– сега наблюдавам около 150 мъже на възраст от 22 до 40 години, които имат проблеми с ерекцията, слаба полова функция и смущения в сперматогенезата. Всички те са диспансеризирани, но този проблем е голям бич за тях, за самочувствието им и начина им на живот. Лошото е, че броят на пациентите с подобни проблеми заплашително расте и възрастовата граница пада рязко надолу. Най-малко десет пъти се е увеличил броят им през последните години.

– Д-р Аликовски, разбрах, че сте помогнали и на бездетни семейства с „родопската виагра”?

– Да. Излекувах три двойки, които нямаха деца от много години. Обиколили бяха много лекари, но нямаше резултат. Проблемът бе в сперматогенезата при мъжете и за два месеца се реши, след като всяка сутрин пиеха по 200 грама мурсалски чай.

– Като специалист уролог, как действа билката на организма?

– На този въпрос почнах и аз да си отговарям, но в далечната 1978 г. Тогава постъпих в тогавашната Окръжна болница в Смолян и започнах да изследвам как билката действа върху урологичните заболявания. До тогава такива изследвания не бяха правени изобщо. Първото нещо, което установих, е, че чаят действа много благоприятно върху уратната литиаза. Това са едни камъни, които се образуват в кисела урина. Предварително изследвах киселинността на чая и почвата, върху която расте, и стигнах до извода, че действа алкализиращо върху организма и урината. Камъните се топят и се изхвърлят от организма. Започнах да го предписвам на пациентите да се лекуват с него и в много от случаите имахме невероятен успех.

– И хора болни от рак сте излекували, как?
– Да, мога да го кажа това. След продължителен прием на мурсалски чай положително се повлиява и аденом на простатата, както и рак на жлезата. След като бяха научно доказани и установени чрез приеми от пациенти всички тези ползи, които носи билката, реших да издам първата книжка в малък формат през 1999 г. После допълних още факти във втората книга „Мурсалски чай”, която видя бял свет през 2006 г. и сега очаквайте третата ми книга. Там също съм описал доста случаи на излекувани от рак.

– В екип ли работите?
– Първоначално сам, като основните изследвания направих в биологичния факултет в Пловдив с доц. Никола Попов – той помогна да изпратим от тази билка в Швеция. Изучиха я в град Лунц, където направиха изследванията напълно безплатно. След това с допълнителна научна работа установихме съдържанието на ензима глутатион в чая, който е мощен антиоксидант и се бори със свободните радикали в организма. Заключенията бяха, че действа дори и върху раковата клетка. Доказателствата ми са следните: аденомът на простатата има 3 стадии на развитие – лекувал съм 95 души в първи стадий и всички до един се повлияха положително. На 49 души предписах да пият от билката, когато заболяването им се развиваше във втори стадий. Те също се повлияха след двумесечен прием на чая. Третата група бяха 10 души. И с тях имам успех. Все пак аз продължавам да изследвам чая и да откривам нови и нови негови свойства. Смятам, че влияе добре и на сърцето. В Англия сега учените правят ново изследване на билката и са открили съставка в нея срещу акромегалията – тежко заболяване, при което нарастват крайните части на тялото.

– След такъв интерес излиза, че мурсалският чай може да стане поминък за Родопите.
– Държавата също би могла да помогне това да се случи. Аз неведнъж предлагах безработните да се заемат с производство на мурсалски чай и продукцията да се изнася в чужбина. Хората, които направиха плантации от култивирана билка, развиват добър бизнес.

– А вие пиете ли от него?
– Да, всяка сутрин, както и цялото ми семейство, заедно с внуците.

Телефон за връзка с д-р Аликовски: 0888 897 337

Съвет на Здравница

разгледай и поръчай Мурсалски (триградски) чай

разгледай и поръчай Мурсалски чай (Sideritis scardica)

разгледай и поръчай Мурсалски чай - тинктура

прочети още Здравословните чудеса на мурсалския чай












Акценти от Здравница



Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Телешки желатин за здрави стави Телешки желатин за здрави стави

Телешкият желатин укрепва здравите на ставите, подпомага работата на сърцето, подобрява метаболизма, подобрява здравето на косата, кожата и ноктите....


Цена: 11.40 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email