Премиерът и двама министри откриха клиниката по нефрология на ВМА


| Прочетено Прочетено: 1258 пъти | КоменариКоментари: 0



Премиерът и двама министри откриха клиниката по нефрология на ВМА

В Деня на народните будители Военномедицинска академия откри новата Клиника по нефрология и обновената Аула. Новата клиника разполага с 30 легла, с високо ниво на технологично оборудване и с персонал от 18 души.

За пореден път получи болницата и нейното ръководство получиха безпрецедентната подкрепа от всички държавни институции за реформите, които се провеждат в нея.

Лентата на новата клиника прерязаха началникът на ВМА генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров,д.м.н., министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на здравеопазването д-р Петър Москов и началникът на Клиниката по нефрология проф. д-р Райна Робева.

На 1 декември, когато е празникът на ВМА, ще бъде открит и новият компютърен томограф, за закупуването на който Министерски съвет одобри допълнителни разходи  по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 860 хил. лв..

Идеята на ръководството на ВМА за създаване на Военномедицински университет също получи подкрепата на правителството.

Честит ден на будителите, защото освен че лекувате, вие и обучавате. По-точната дума е светци, защото като ги лекувате и ги връщате на семействата им, е голямо геройство всеки ден.  Живи и здрави да сте, заяви министър-председателят Бойко Борисов и добави: Ако може да се обучават и по 20 военни лекари, защото светът е много тежък, виждате какви чудеса стават и когато си има и пагон, освен знанията, всичко е по-бързо и дисциплинирано.

Това е най-хубавата болница в България. Честит празник на будителите, вие заслужавате този празник. Искам сърдечно да ви благодаря за всички усилия и че направихте възможно всичко това. Винаги съм казвал, че не сградите и апаратурата, а хората са най-важното нещо, заяви в приветствието си министърът на отбраната Николай Ненчев.

Болницата имаше над 230 млн. дълг, сега са под 30 млн.,, допълни още министърът.

Своите поздравления за новата клиника и обновената Аула отправи и министърът на здравеопазването д-р Петър Москов. Той изтъкна, че ВМА е изключително добре управлявана болница, което се дължи не само на ръководството, но и на целия личен състав, които в екип работят за развитието на болницата.

На тържественото откриване на Клиниката по нефрология и на обновената Аула присъства и ръководството на община Босилеград. От години медицинските специалисти на ВМА преглеждат безплатно нашите сънародници оттам, а те, в знак на признателност, всяка година организират Ден на благодарността.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email