11-та национална конференция по хомеопатия с международно участие


| Прочетено Прочетено: 1335 пъти | КоменариКоментари: 0



11-та национална конференция по хомеопатия с международно участие

Годишната конференция на лекарите, които практикуват хомеопатия у нас ще се състои в София на 29 и 30 октомври. Темата на престижния форум тази година са автоимунните заболявания и хомеопатията. Ще бъдат обсъдени още теми като „ Микози и автоимунен отговор”, „ Хранителна непоносимост, алергии и автоимунни заболявания”,  „Хомеопатични лекарства в потенции D1000 - позология и клинично приложение при остри и хронични заболявания”, „  Хомеопатичен кортизон при случаи на автоимунни заболявания”, а също и много случаи от практиката на лекари по хуманна, дентална и ветеринарна медицина, практикуващи хомеопатия.

Специални гости ще са д-р Вангелис Зафириу от Гърция, психиатър и  хомеопат и д-р Бернхард Хорнинг, Германия, ветеринарен лекар и  хомеопат.

„Науката за хомеопатичната доза се нарича позология. Тя дава отговори на въпросите  в каква потенция, на какви интервали и колко пъти да бъде администрирано лекарството. За тази цел се взимат под внимание редица фактори – възприемчивост, чувствителност, характеристики на патологичните процеси и много други. Хомеопатичната наука се развива бързо в наши дни. С натрупването на нови данни за естеството на хомеопатичните лекарства се променя и разбирането ни за тяхното действие и позология.

Потенции D 1000 са сравнително нови за българските хомеопати. В научните хомеопатични издания има сравнително малко описани случаи, при които е използвана тази потенция”, обяснява д-р Дора Пачова, директор на Център за здраве и образование “Едикта” и  председател на Асоциацията на лекарите- хомеопати в България. Тя ще представи обобщени данни от 56 конкретни клинични случаи, при които са предписани лекарства в потенция D1000. Случаите са разпределени в 2 категории – остри случаи,  изискващи бързо повлияване, и хронични заболявания, при които е назначена конституционална терапия.

Кой кой е?

д-р Вангелис Зафириу  е президент на Гръцката асоциация за хомеопатично медицин ско сътрудничество, член на съвета на Център за превенция на наркоманиите, Атина. Преподавател в международни форуми по хомеопатия от 1983. Основател и директор на следдиплом- но обучение по хомеопатия „Хомеопатичен диалог“ от 1998г. Основател и член на Научната асоциация за промотиране на хомеопатията. Суицидна депресия като автоимунно заболяване. Особености на хомеопа тичния подход, техники за постигане на бързи резултати.

Д-р Бернхард Хорнинг е преподавател по хомеопатия, член на Международната асоциация по ветеринарна медицина (МАВМ). Работи като асистент и защитава дисертация във Ветеринарния Университет на Хановер. От 1983 прилага и хомеопатия в клиничната си практика. От 1992 година изнася лекции в национални и международни семинари. Участва в разработването на ветеринарна версия на реперториум Synthesis под ръководството на Марк Бер. Отговаря за хомеопатичтичната секция на Международния конгрес по холистична ветеринарна медицина в Нюремберг. Консултант, от името на МАВМ по съвместен проект с Университета в Касел от 2014 г. Ветеринарна и хуманна хомеопатия – съответствия и различия, представени чрез случаи.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Сода Бикарбонат - без алуминий Сода Бикарбонат - без алуминий

Безопасна добавка в храната! Не съдържа глутен! Содата без съдържание на алуминий има редица благоприятни ефекти за здравето....


Цена: 4.00 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email