Прокуратурата погна онкоцентър менте


| Прочетено Прочетено: 1361 пъти | КоменариКоментари: 0



Прокуратурата погна онкоцентър менте

Прокуратурата погна онкоцентър менте по сигнал на Изпълнителната агенция „Медицински одит” и Регионалната здравна инспекция, след като на 19 април той бе заличен за втори път, но продължава да записва, приема и „лекува” болни, съобщава "Монитор".

Сигнали от пациенти и техните близки как са били излъгани от Медицински център „Интегративна медицина” непрекъснато пристигат до медии след журналистическо разследване. Хората прилагат и медицински документи, от които не става ясно как и с какво точно са третирани пациентите от пишман медиците. Те изпращат още междинни епикризи, които обаче не са подписани и подпечатани от онкоцентъра менте така, както изискват редица здравни закони у нас, изпращат ни и фискални касови бонове за платени суми на въпросния център, на които не пише за какво точно са били взети парите им.

Начинът, по който са били заблуждавани болните и техните близки докато им бъдат взети парите „за лечение”, се оказват твърде сходни. На болните се обяснявало, че прилаганите в центъра инсулинпотенцирана терапия, ваксина на Коули, озонотерапия и редица други „лечебни методи” са иновативни, много модерни и успешни, но у нас се прилагат само при тях. Нито един от тези методи не е разрешен от нас.

Освен това там не работи нито един онколог, без което никое лечебно заведение няма право да лекува раково болни. Това е регламентирано както в Закона за лечебните заведения, така и в този за здравето и в редица поднормативни документи.
В центъра се извършва лечение на пациенти, страдащи от онкологични заболявания, с противотуморни медикаменти, но в него не работи нито един лекар със специалност медицинска онкология, потвърждават и докладите от проверка на Изпълнителната агенция „Медицински одит” и Регионалната здравна инспекция.

Въпросните методи са отречени отдавна и от световната медицина, за което „Монитор” разполага със становищата на водещи специалисти в онкологията, включително и на националния консултант по медицинска онкология проф. Асен Дудов. Тази истина обаче пишман медиците усърдно премълчават пред своите пациенти. В становището на проф. Дудов например се посочва, че интравенозното приложение на противотуморни медикаменти в ниски дози, каквито се прилагат в центъра, води до резистентност и вреди на болния.

В центъра се прилага инсулинопотенцирана терапия на пациенти, които не боледуват от диабет, а според становище на ендокринолога Цветанка Терзиева, изложено в доклада на агенцията, се посочва, че хипогликемията води до мозъчни увреждания, до риск от сърдечносъдови инциденти и други здравословни неблагополучия. Инсулинопотенцираната терапия е метод, използван през 30-те години на миналия век, и не фигурира в европейските и американските медицински ръководства, се цитира в доклада и мнението на онколози от Специализираната болница за активно лечение по онкология. Независимо от всичко това само през миналата година през центъра са преминали 135 човека с онкологични заболявания, показва справка на Министерството на здравеопазването.

Заради всички тези нарушения онкоцентърът менте е санкциониран многократно от създаването си през 2006 г. до сега. Преди четири години Регионалната здравна инспекция го заличава от регистрите. Година и половина по-късно от там подават документи за регистрация, но за лечение в областта на вътрешните болести, урологията, хирургията и общата медицина. Щом я получават, започват отново да прилагат неразрешените и опасни за здравето методи. След проверка на Изпълнителна агенция „Медицински одит” и Регионалната здравна инспекция онкоцентърът менте на 19 април беше заличен за втори път. Междувременно двете институции подадоха сигнали до прокуратурата, тъй като се оказа, че седмица след закриването му там продължават да приемат, записват и „лекуват” болни.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Диабор - капки за регулиране на кръвната захар Диабор - капки за регулиране на кръвната захар

Диабор е натурален продукт за регулиране на кръвната захар. Диабор не съдържа никакви токсични вещества, консерванти или оцветители....


Цена: 9.90 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email