Безопасна ли е диатомичната пръст?


| Прочетено Прочетено: 19821 пъти | КоменариКоментари: 0



Безопасна ли е диатомичната пръст?

Знаем, че диатомичната пръст се използва за различни цели. Тя служи напр. служи като природен инсектицид. Когато е погълната , тя безопасно минава през храносмилателния тракт на хора и животни като по пътя си елеминира вредните организми и прочиства тежките метали. Актуални научни проучвания на диатомичната пръст са показали, че тя може да елиминира еширихия коли , ендотоксини, вируси, остатъци от изпити от нас лекарства, (метил) живак и остатъци от органофосфатни пестидици.

Накратко казано: диатомичната пръст може да очиства тялото, т.е детокс, посочва специализираният сайт diatomaceous.org

Междувременно, по-големи паразити в тялото буквално биват  срязани от острите ръбчета на диатомичната пръст.


Също така, когато консумирате повече от нея очаквате да имате повече изхождания, т.е тя действа разхлабващо. И по този начин, като червата се опразват редовно, те избуват токсини от тялото. Някои хора вярват, че прочистването с диатомичната пръст може да намали риска от всякакви болести, а мнозина просто заявяват, че се чувстват по-добре след като са използвали диатомична пръст за прочистване и детоксикация.

Други ползи от диатомичната пръст
Вече обсъдихме способността да прочиства тялото. Обаче някои хора смятат, че тази прахообразна субстанция може да бъде използвана при широк спектър от заболявания- от Алцхаймер до стареене. Изброените ползи засега не са доказани научно, но така или иначе диатомичната пръст има лечебни свойства.

Ето за какви ползи става въпрос:

1. Предпазва от Алцхаймер

Силицият намалява натрупването на алуминий в мозъка, а високите нива на алуминия са били свързвани с повишен риск от заболяване на Алцхаймер.

2. Подобрява здравето на сърцето и белите дробове.
Силицият може да подобри сърдечно-съдовото здраве като укрепва кръвоносните съдове. Силицият подпомага тъканите, които изграждат стените на аортата и други жизненоважни  съдове.

3. Диатомичната пръст спира преждевременното стареене
Силицият подкрепя както костите и съединителната тъкан като повишава нивата на колагена, който е много важен структурен протеинин.

4. Подобрява имунната система
Изчиствайки вредните паразити от тялото,  ще подобрите имунната система, която се бори с вируси, бактерии и алергени.

5. Повишава здравето на костите и намалява писка от остеопороза
Тялото не може да резорбира калция, без помощта на силиция. Някои лекари препоръчват силициеви хранителни добавки, които да подобряват усвояването на калция от организма.

Диатомичната пръст е доказано безопасна, тя дори е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата и няма докладвани странични ефекти. Нейната течна класификация е Generally Recognized As Safe (GRAS), т.е призната като безопасна.Тази база данни съдържа над 370 хранителни субстанции , за които не са известни странични ефекти. Една от причините защо диатомичната пръст е безопасна се крие в това, че е водоразтворима. Тялото ще погълна ще известно количество от нея, но всякакъв излишък ще бъде изкаран безопасно от тялото. Няма риск от натрупване или риск от това да я пиете, а да не действа.

Как да използвате диатомичната пръст за почистване на тялото?
Двете най-важни неща , докато я използвате за прочистване са: да пиете много вода и да я използвате за хранителни цели. Започнете като смесите 1 равна ч.л. диатомичната пръст в 250 мл. вода преди закуска.Вземете 1 ч.л.с вода и преди да си легнете. Някои експерти по диатомичната пръст препоръчват да се използва топла дестилирана вода , но това не е от такова значение.
Когато тялото ви свикне с диатомичната пръст , можете безопасно да повишите дозата на 3 ч.л. дневно и така в продължение на 4 месеца, а след това продължавайте да приемате по 1 равна ч.л. диатомичната пръст във вашата любима напитка за подържащо лечение.












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email