Четири ефективни и лесни начина за прочистване на организма


| Прочетено Прочетено: 3562 пъти | КоменариКоментари: 0



Четири ефективни и лесни начина за прочистване на организмаВ днешно време нашият организъм е подложен на постоянни атаки от околната среда, различни пестициди, изкуствени подсладители и аромати, лошо качество на питейната вода, лошо качество на храната и много други.

Тези замърсители с течение на времето допринасят за „разбиването” на човешкия организъм.

Предлагаме Ви няколко лесни начина, чрез които ще прочистите организма си и ще повдигнете жизнения си тонус.



Прочистване на организма с кленов сироп

С помощта на оригиналния канадски кленов сироп може да изчистите тялото си от токсини, да стабилизирате имунната си система и да повдигнете жизнения тонус.

С оригиналния канадски кленов сироп може да преборите алергиите, главоболието, хроничната умора, артрит и др.

За прочистване на организма са ви нужни:

- 3 литра изворна вода
- 1 чаша прясно изцеден лимонов сок
- 1 чаена чаша оригинален канадски кленов сироп
- 1 чаена лъжичка лют пипер

Изсипете съставките в купа или друг подходящ съд и разбъркайте добре. Пийте по 8-12 чаши от сместа на всеки ден.

С посочената по-горе напитка трябва да заместите изцяло дневните хранения. Позволена е консумацията на неголямо количество плодове и/или зеленчуци.

Оригиналният канадски кленов сироп е една от малкото непреработени захари. Чрез него организма ви усвоява множество микроелементи. В оригиналния канадски кленов сироп има високо съдържание на цинк и манган, които са особено полезни за сърцето и благоприятстват доброто балансиране на нивата на холестерола.

Лютия пипер в напитката подобрява кръвообръщението. В него се съдържат и витамини В и С, които често са наричани „супер витамини”.

Приготвената напитка има диуретичен ефект, който ще усетите още на първия ден.

Процедурата за прочистване с кленов сироп може да правите в продължение на 1-3 дни. Друга възможност е да изберете 1 ден от седмицата и  да повтаряте периодично.

Прочистване с ленено семе / ленено брашно

Консумацията от 1 до 3 супени лъжици ленено брашно в продължение на 3 седмици може да почисти напълно червата от слузта, отложените фекалии и паразитите, като запази напълно чревната микрофлора. Този метод осигурява бързо нормализиране на теглото. Също така има ефект върху регулирането на липидния метаболизъм. Лененото брашно може да премахне токсините от организма, като в същото време способства за намаляване нивото на холестерола в кръвта.

За прочистване на организма консумирайте сместа, сутрин на гладно, както следва:


Първа седмица: 1 с.л. ленено брашно в 100 мл. кисело мляко
Втора седмица: 2 с.л. ленено брашно в 200 мл. кисело мляко
Трета седмица: 3 с.л. ленено брашно в 300 мл. кисело мляко

Прочистване на организма с трици

За разлика от много други методи, курсът на очистване на организма с трици няма да е изтощителен и няма да изисква специална подготовка.

Ефективността на тази процедура се основава от една страна на способността на триците, и по-точно на съдържащата се в тях целулоза, механично да очиства храносмилателния тракт, да отмива и изстъргва от него всичката шлака. На второ място е свойството на целулозата, набъбнала във водната среда, да абсорбира вредните вещества като холестерина, солите на тежките метали, радионуклеотидите – вещества, които се отделят при разпада на хранителните продукти.

Най-добре е триците да се купят от аптека или магазин за здравословни храни, тъй като така чистотата им ще бъде гарантирана. Можете да купите трици както в чист вид, така и с различни добавки (сок от цвекло, моркови, магарешки бодил). При всички случаи покупката на трици няма да ви натовари финансово, тъй като не са скъпи.

Пълният курс за очистване продължава 1 месец.


Триците трябва да се приемат 3 пъти на ден, 15 мин. преди хранене. Изяжда се по 2 супени лъжици, като заедно с тях се изпиват 1-2 чаши вода (вместо вода може да се приема някакъв слаб билков чай, но без захар или сок).

Триците задължително да се приемат с вода! Само така те имат абсорбационни свойства. По време на очистването начинът на живот не се променя, но все пак е добре да обърнете повече внимание на храната, която приемате, и да не се злоупотребява с тлъсти храни – нали основната ви задача е да се освободите от холестерина. Безсмислено е в същото време да продължавате да натоварвате организма си.

Дневната доза трици е не повече от 6 супени лъжици. Превишаването на дозата няма да донесе полза, а само вреда. Могат да се появят тежест в корема, метеоризъм, запек.

Едномесечният курс на очистване на организма с трици трябва да се провежда веднъж в годината, макар че и през останалото време можете да добавяте трици във всяко ястие или просто да приемате всеки ден по 1 супена лъжица. Не забравяхте, че заедно с тях трябва да пиете и по 1 чаша вода.

Прочистване на организма със слънчогледово олио

Отдавна известни са много инструменти с чудотворни свойства, които имат благоприятно въздействие върху много органи в човешкото тяло. Такъв инструмент е слънчогледовото олио.

Въпреки простотата на прилагане на слънчогледовото олио, то е наистина ефективно, защото помага на тялото да се освободи от много вредни вещества, токсини и микроорганизми. Описаните по-долу методи облекчават и помагат при много заболявания.

Едва ли е възможно да се изброят всички, но някои от тях са: синузит, ишияс, екземи, сърдечни заболявания, остеомиелит, епилепсия, психични разстройства...

Вземете една супена лъжица слънчогледово олио и и изсипете в устата като се концентрирате в предната част. Започнете да смучете като бонбон. След 10-тина минути изплюйте олиото и изплакнете добре устата. Не поглъщайте олиото! Тази процедура може да бъде правена няколко пъти на ден.

Слънчогледовото олио има изключително благоприятно влияние на заболяванията на стомашно-чревния тракт, особено язви.

Важно: Преди да предприемете детоксикация със слънчогледово олио, не забравяйте да се консултирате със специалист!












Акценти от Здравница



Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Как да направим профилактика на сенната хрема с природни средства?

Вече 20 на сто от жителите на света страдат от сенна хрема. Затова броени седмици преди проблемът отново да се появи, ценна информация идва от специалистите....още

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Десет здравословни ползи от скачането на въже

Скачането на въже е отлично сърдечно-съдово упражнение, което помага за укрепване на сърцето и подобряване на цялостното сърдечно-съдово здраве....още

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

В ИСУЛ ще има кът да поклонение пред проф. д-р Иван Ценев

Всеки, който има желание да отдаде последна почит към проф. д-р Иван Ценев, едно от най-ярките имена в историята на българската, европейската и световната отоларингология, ще може да го направи в Централното фоайе на УМБАЛ Царица Йоанна – ИСУЛ....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email