Хлорела - непознатата суперхрана


| Прочетено Прочетено: 2613 пъти | КоменариКоментари: 0



Хлорела - непознатата суперхранаХлорелата (Chlorella) спада към изцяло природните хранителни добавки, които ни прави по-енергични, подпомага в битката с мазнините и да се изхвърлят тежки метали като олово и живак от тялото.

Родом от Тайван и Япония, тази суперхрана е богата на растителни хранителни вещества: аминокиселини, хлорофил, бетакаротин, калий, фосфор, витамин В 7 (биотин), магнезий и витамин В комплекс, съобщава сайтът draxe.com.

7 проучени ползи от хлорелата:


1. Детоксикация от тежки метали
Ако имате от старите живачни пломби в зъбите си, били сте ваксинирани или сте изложени на радиация, може да имате тежки метали, които са се наслоили в тялото. Важно е за цялостното ви здраве и уелнес да бъдете активни в детоксикацията на метали и токсини. Един от най-важните здравни ползи на хлорелата е, че се  омотова около „инатливи” токсини като олово, кадмий, живак и уран, и възпрепятства тяхната резорбция. Редовната консумация на хлорела помага да се предпазим от тяхното натрупване, съветват специалистите.

2. Детоксикация след химиотерапия
Лъче- и химиотерапията са най-честите форми на лечение на раковите заболявания. Всеки, който е бил подлаган на една от двете методи на лечение или има своите познати и приятели, които се подлагат на тях, знае за последиците от прилагането им.  Високите нива на хлорофила в хлорелата са доказани, че предпазват организма като премахват радиоактивните частици.
 
3. Подпомага имунната система
Хлорелата подпомага здравия отговор на имунната система, сочи проучване през 2012 г.  на пациенти, които в продължение на 8 седмици са вземали хранителната добавка.

4. Загуба на тегло
Да отслабнете е трудно, особено с напредването на възрастта. Учените казват, че приемът на хлорела се проявява в значимо намаляване на процентът телесна мазнина, концентрация на холестерол в серума и много добри нива на кръвната глюкоза. Ползите на хлорелата са, че помагат да се подобри активността на хормоните, свързани с метаболизма, циркулацията, което води и до по-голям приток на енергия.

5. Изглеждате по-млади
Хлорелата може да забави процесът на стареене, сочи още проучването.  Приемът на хлорела намалява т.нар оксидативен стрес и неправилна диета. Тя повишава още нивата на витамин А, С и на антиоксиданта глутатион, който елиминира свободните радикали и така предпазва клетките от остаряване. Така тя ви прави да изглеждате по-млади.

6. Рак
Никой не е застрахован от болестта рак. Ако имунната система е здрава, тя има  способността да атакува и да се пребори с раковите клетки преди те да вземат връх и да се образува онкологично заболяване. Ето как хлорелата помага да се борите с рака: ако се взема профилактично, тя подсилва имунната система. Освен това вече посочихме, че премахва натрупването на тежки метали в организма и така се намалява възможността да се развие рак под действието на околната среда. Проучвания показват още, че при онкоболни хлорелата повишава действието на т.нар Т-клетки( Т-лимфоцити), които се борят с абнормните клетки.

7. Холестерол
Диабет от тип-2 и висок холестерол са две от сериозните хронически болести с които много хора днес са принудени да живеят. Години на неправилно хранене, стрес и липса на сън са довели до една от тези две диагнози. Хлорелата намалява т.нар лош холестерол и високите нива на кръвната захар.











Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email