Букет от горчиви билета при липса на концентрация (народни рецепти)


| Прочетено Прочетено: 2453 пъти | КоменариКоментари: 0



Букет от горчиви билета при липса на концентрация (народни рецепти)В природата има много горчиви билки, които са подходящи при проблеми в концентрацията, особено при ученици, студенти и изобщо всички, които могат в даден момент да имат интелектуални трудности с материала, който усвояват.

Преди всичко става въпрос за укрепване на общото здравословно състояние и имунната система. Особено важен аспект са горчивите вещества, които се съдържат в някои билки. Те уравновесяват вегетативната нервна система ( симпатикус, парасимпатикус) и се грижат за това храносмилането да функционира добре. Като последица интелектът ни става по-концентриран и ставаме по-динамични в действията си. Така умора и състояния на слабост се елиминират.

Децата със сигурност ще се мръщят на горчивите чайове, вашата задача е да ги накарате да ги изпият, посочва  австрийският билкар-свещеник Бенедикт на своя блог blog.kräuterpfarrer.at..

Рецепта за добра концентрация

Пие се по 1 чаена чаша чай  от различните горчиви билки. Особено подходящи са горска пищялка Горска пищялка (Angelica silvestris), жълта тинтява ( Gentiana lutea)  , глухарче (Taraxacum) , бял равнец (Achilea millefolium) и джинджифил (Zingiber officinale).  Най-добре се комбинират в запарка.

Рецепта за повече издръжливост

Чаена смес - великденчето се смесва с розмарин, лайка, босилек, бял равнец, резене  (Foeniculum vulgare)  , чубрица , исоп (Hyssopus)и плодчета от хвойна. Комбинацията е „трепач”, подсилва концентрацията и интелектуалната способност на млади и стари. Сокът от облепиха има подобно действие.  От 2 до 4 с.л. от облепиха допълнително се вземат с йогурт, чай и плодов сок за подсилване.

2 ч.ч. от сместа се залива с 250 гр. вряла вода. Оставя се покрито 15 мин. и тогава се прецежда. На деца от 6 до 12 г. се дава в най-малката доза до 2 пъти дневно. На младежи и възрастни могат до 3 чаени ч. дневно да изпиват на глътки.

Рецепта за концентрация след главоболие
При преходни болки в главата концентрацията намалява.  Затова е добре  внимателно да се масажират слепоочията със  1 ч.л. зехтин, който се смесва с 5 капки етерично масло от майорана (Origanum majorana).

Рецепта за работоспособност
Към 4 мл.слънчогледово масло се добавят по 2 капки етерично масло от лимон, лютива мента, розмарин, върбинка и 1 капка евкалиптово масло. Всичко се слага в тъмно флаконче не по-малко от 10 мл. и се разклаща много добре. Капват се не повече от 2 капки в чаена лъжичка гореща вода и сместа се влива в аромотерапевтичната лампа. Вдишва се стимулиращият, повишаващ работоспособността аромат.

Съвет на Здравница

Намери повече информация за билките в тази статия в "Каталог - Билки"

разгледай и поръчай Билки и билкови продукти












Акценти от Здравница



Десет често срещани грешки по време на хранене

Десет често срещани грешки по време на хранене

По-добре да хапнете с апетит и наслада малко от някое трудносмилаемо ястие, отколкото фанатично да преглъщате само чай, или нещо, което не ви се хапва в момента....още

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Как да се храним по време на Великите Великденски пости?

Постът като вид диета се препоръчва дори от светските лекари – те отбелязват благотворното въздействие на временното въздържане от животински белтъци и мазнини върху организма....още

Йога за укрепване на нервната система

Йога за укрепване на нервната система

Според йога, мозъкът и нервната система са едно цяло. От финото регулиране на нервната система зависи функцията на всяка тъкан в тялото....още

Десет грешки по време на пости

Десет грешки по време на пости

Защо? Защо постим? Мотивът за това е изключително важен. Ако постим само с цел да стопим килограми, по-добре е да се откажем....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Свински желатин за здрави стави Свински желатин за здрави стави

Желатинът укрепва клетките и вътрешните влакна, има благоприятен ефект върху съединителната тъкан, подпомага възстановяването на увредените стави....


Цена: 9.50 лв.


Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Сода, без алуминий - 250 гр.
Сода, без алуминий - 250 гр.

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Ябълков пектин на прах
Ябълков пектин на прах

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Всички продукти








Най-търсено в Здравница Най-търсено в Здравница



Заболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email