Аязмото край Кобиле лекува десетки болести


| Прочетено Прочетено: 3355 пъти | КоменариКоментари: 0Аязмото край Кобиле лекува десетки болестиМанастирът "Рождество на пресвета Богородица," се намира на 5 км северно от град Ямбол и на 1 км. от с. Кабиле. Малък, уютен, в зеленина сред полето, той е като оазис – място за утеха на всеки, който търси Бога.

Стотици хора от цяла България се стичат, за да отпият или да се измият с водата на лечебното Аязмо. Водата лекува десетки заболявания, но само ако силно вярваш в Бог и лечебните свойства на водата, пише БГНЕС.

Никой не знае откога датира манастирът. Тука навремето е било гора. Мястото е било обитавано от гръцки монаси, които са се занимавали с отглеждане на овце и крави.

Храмът е опожарен през турското робство. След което на мястото остава нива. След време бай Стоян от село Кабиле започва да обработва 16-те декара нива, разказва сестра Антония от манастира. Докато бай Стоян обработва земята, в Сливен на баба Марийка - силно вярваща жена, й се явява видение. Три пъти майка Богородица й се явявала, и тя все не вярвала. Накрая, когато й се явила майка Богородица, й казала: "Ако ти да не отидеш в Кабиле да откриеш Аязмото в нивата на бай Стоян, ще пострадаш много". Тогава Марийка събрала други жени и заедно отишли на нивата на бай Стоян. Тя показала мястото, което й посочила майка Богородица. Копнали в земята и водата бликнала. Кладенчето се намира под самия манастир. Бай Стоян много се ядосал, че прииждащите да се лекуват му тъпчат посевите. От дума на дума хората предавали как им помага водата от Аязмото. Бай Стоян обаче затрупал кладенчето, но хората отново го почистили. След това той хвърлил умряло куче в него. Хората отново го почистили. В това време тук дошла сляпата монахиня, която била 16-годишно момиченце. След като седмици наред отказвала на близките си да се върне в родното си място, тя заявила, че трябва да остане тук в манастира. Така останала над 50 години на това целунато от Бога място. Тя помни всекиго, който е идвал в манастира. А бай Стоян, ядосан обявил: "Ако това кладенче лекува, аз да ослепея", и ослепял. След като не е поискал прошка от Бога, не е получил шанс да прогледне, разказва сестра Антония.

Хора, които отпиват от водата разказват как след като пият от нея чувстват как цялото им тяло се затопля. "Пия за втори път вода и вече нямам бучене в ушите", казва жена. Друга обяснява, че си сипват вода за здраве, за да си пръскат дворовете за берекет. Хората вярват и усещат лечебната сила на водата.Акценти от ЗдравницаЧудото наречено елдов мед или как да се справим с хелминтоза и анемия?

Чудото наречено елдов мед или как да се справим с хелминтоза и анемия?

Хелминтозите често се придружават от много други заболявания, увреждащи почти всички системи в човешките органи. Как да помогнем на болния да се справи с това често пъти тежко състояние?...още

Днес честваме Голяма Богородица

Днес честваме Голяма Богородица

Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации....още

Какво е анестезията? Как да обясним на децата си?

Какво е анестезията? Как да обясним на децата си?

Понякога се налага да бъдеш опериран. Един ден някъде нещо те заболя или даже не те и болеше. Мама и татко те водят на лекар …..и ти чуваш, че трябва да бъдеш опериран....още

Спасиха живота на мъж със 100% запушване на стомашните артерии

Спасиха живота на мъж със 100% запушване на стомашните артерии

Месеци наред Петър изпитва силни болки в корема, предимно след като се нахрани. В един момент болката става непоносима и перманентна....още


Виж още от акценти

 

За потребителя

Продуктите на Здравница

Оригинален канадски кленов сироп Оригинален канадски кленов сироп

Екологично чист продукт. 100% гаранция за качество и произход. Директно от Канада. Клас "А" (Light)....


Цена: 40.20 лв.


Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница
Безалкохолна прополисова тинктура - Здравница

Масло от бял трън
Масло от бял трън

Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)
Билкова смес №20 (при киста на яйчниците)

Масло от черен кимион
Масло от черен кимион

Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.
Масло от облепиха, студено пресовано, Здравница, 100 мл.

Билкова смес №15 (при псориазис)
Билкова смес №15 (при псориазис)

Всички продукти
Най-търсено в Здравница Най-търсено в ЗдравницаЗаболявания Заболявания

 

Билки Билки

 

Народни рецепти Народни рецепти

Всички заболявания Всички билки Всички народни рецепти

Намери бързо:    

"Ню Ес Нет ЕООД" предупреждава, че предоставената информация на страниците на ЗДРАВНИЦА не може да замени посещението на лекар, поставянето на професионална диагноза и провеждането на нужното лечение.

Facebook - Здравница Twitter - Здравница RSS - Здравница

Използването на материали от Zdravnitza.com задължително става след позоваване на източника и линк към съответната страница!

Здравница
Здравница
Здравница
   
Здравница

Copyright © 2006-2022 Zdravnitza.com Всички права запазени.
Zdravnitza.com е собственост на "Ню Ес Нет ЕООД" : Условия за ползване

email